Кутев: Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани

Кабинетът е поискал удължаване на срока за офертата за втечнен газ
Обновена: 14 авг 2022 10:26 | 14 авг 2022 10:20, Камелия Цветанова
73
Кутев: Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани
Снимка: БГНЕС

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заяви, че са изпратили искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери за втечнен газ и той ще бъде удължен.

„Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. Няма нито едно голямо предприятие, което може да си направи сметките при това положение. Дали ще има газ до края на годината е изключително важно. Ние сме в криза“, добави той пред bTV.

Още по темата

Кутев заяви още, че до момента нито една молекула газ не е преминала в посока България по гръцката връзка.

„Това, че газовата връзка с Гърция ще заработи в началото на октомври е прекрасно, но тя трябваше да заработи през август. Предишното правителство още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени. Заедно с това направихме всички усилия да обявим търг за доставките до края на годината на втечнен газ“, каза още говорителят на правителството.

Той добави, че не са се отказали от американските танкери.

“Няма реваншизъм в това, което правим. Правителството трябва да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него докрай. Не мисля, че България в момента има нужда от нови формации“, допълни Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: газАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи честно, някой усетил ли е някаква криза, че това ми идва малко като ковид пандемията? Заради незначителен брой пострадали се задава дневния ред на милиони българи. Ама някой си бай олигарх, щял да фалира... Ами да фалира. На него пука ли му за моя бизнес?
29
4
 
14
 
! Отговори
бг преди 1 година
щом Кутев от БКП е в управата чакайт виденова зима и готвте паветата и тоягите
28
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Криза има само за русофилските некадърници и хрантутници. На мен като ми поскъпне леба и бензина си вдигам моите цени и готово.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В концлагерите нямат такива проблеми. За робите всичко е безплатно. Храна, енергия, жилище... всичко.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма криза, всичко се управлява целенасочено.
25
3
 
8
 
! Отговори
малко справедливост преди 1 година
Чудно,ако 60 млрд спестявания се превърнат в хартийки.Знаете кои "спестяваха"Спокон съм,че нямам ни пачки,ни чекмеджета,ни пари в банки.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте пари,бе Кутев,Бойков и прочие.С приказки не става,трябва и дела...
23
4
 
9
 
! Отговори
леле леле преди 1 година
абе за какви кризи говорите ? нали кирчо и импексова оставиха държавата осигурена и подредена , другарката импексова такава реч дръпна на бузлуджа за успехите на тяхното правителство че чак си купих чаша с неиния лик . кирчо на площада няколко дена вика - приятелиииии никой няма да ни спре ! ся изведнъж кризи , ай стиа бе !
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лозунга от Игра на тронове "зимата идва" е много актуален
21
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво става?-да очакваме ли хиперинфлация след управлението на неадекватните. Тоя филм е проигран 1997г и по-възрастните знаем как да се защитим. Да му мислят по-младите дето ни натресоха тия въз--духари, че много се лъжат и вярват на сладки приказки и така нищо добро да не очакват. Лошото и че 60 милиарда спестявания може да се превърнат в обикновени хартийки и стотици милиона часа труд зачеркнат. Но все пак ,ако сте мазохисти или садисти , гласувайте за същите-те ще ви довършат !!!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БКП не е спирало да управлява след 89 до ден днешен!
19
3
 
19
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ТИЯ КОИТО ВИ КРАДАТ НЯМА КАК ДА ВИ РЕШАТ ПРОБЛЕМА С ГАЗА И КРИЗАТА С ЦЕНИТЕНА СТОКИТЕ. НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ ВСИЧКО Е ТЕАТРО
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я Киро да обясни защо за 7 месеца управление на неговото не-умнокрасиво правителство сиренето от 7 лв кг стана 15 лв кг? О, извинете, той не знае. Разбира само от торти. Всъщност и от кифли, с името Лена.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко болшевишко кривителство води до ескалация на инфлацията и главоломно обедняване на хората; всяко фигурантско кривителство е болшевишко, следователно, другарят Кутев да не се самозабравя във венцехваленията си към другаря фигурантов, който се ХРАНИ от кризи и "цери" една криза с други, още по-зловещи!
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнем в комунизма .Няма да имаме банани,цигари кент и бонбони тик так но ще имаме газ. Няма да има бедни и богати.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кутев, не плюй по кризите! Те бая грантове ти докараха по времето, кога ни ги теслимихте...
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще ви даде газ.Но България ще трябва да даде Дупница. От Запада иска пари а от бившите соц.държави иска Нагазаки.
13
7
 
17
 
! Отговори
ами преди 1 година
Винаги когато ни управляват комунисти ни оставят кризи
12
1
 
12
 
! Отговори
Олга преди 1 година
Кутев кво мислиш бе?!Половината на 100 е 50.Рееш из небесата ,ама вие ги довлекохте тия нагли не.Срет..ници.Това говори ,че и вие не ставате за нищо.Такава трябва да е промяната-всички вие самозабравили се некадърници ,лъжци на буни .щето
11
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БЕСЕПАРИТЕ СЪЩО СА ОТГОВОРНИ ЗА ЕНЕРГИЙНАТА КРИЗА С ГАЗА, ЗАЩОТО ТЕ ИСКАХА БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАЩА В РУБЛИ И ТАКА ПАК ЩЕШЕ ДА ПЛАЩАМЕ СКЪПИТЕ ЦЕНИ СЕГА!!! НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ПОДКРЕПИХА ВТЕЧНЕН ГАЗ КОЕТО АКО БЕШЕ СКЛЮЧЕНО ПРЕДИ МЕСЕЦИ СЕГА ЩЕШЕ ДА Е 2 ПЪТИ ПО-ЕВТИНО ОТ ТОВА ДА СЕ ПЛАЩА В РУБЛИ!!! БСП Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ ! И ГЕРБ СЪЩО Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ТЕ ПОДКРЕПИХА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! А НАЙ-ВРЕДНА Е ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА КЪМ ПО-ЛОШО КОЯТО НЕ СКЛЮЧИ ДОГОВОРИ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ!