Кутев: Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани

Кабинетът е поискал удължаване на срока за офертата за втечнен газ
Обновена: 14 авг 2022 10:26 | 14 авг 2022 10:20, Камелия Цветанова
73
Кутев: Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани
Снимка: БГНЕС

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заяви, че са изпратили искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери за втечнен газ и той ще бъде удължен.

„Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. Няма нито едно голямо предприятие, което може да си направи сметките при това положение. Дали ще има газ до края на годината е изключително важно. Ние сме в криза“, добави той пред bTV.

Още по темата

Кутев заяви още, че до момента нито една молекула газ не е преминала в посока България по гръцката връзка.

„Това, че газовата връзка с Гърция ще заработи в началото на октомври е прекрасно, но тя трябваше да заработи през август. Предишното правителство още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени. Заедно с това направихме всички усилия да обявим търг за доставките до края на годината на втечнен газ“, каза още говорителят на правителството.

Той добави, че не са се отказали от американските танкери.

“Няма реваншизъм в това, което правим. Правителството трябва да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него докрай. Не мисля, че България в момента има нужда от нови формации“, допълни Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: газАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Че ние винаги сме били колония, е почти винаги. Не мисля, че сме били роби, но колония задължително. На омразните на някои руснаци сме били малко време, но на други с векове. Не ми е ясен врясъкът на русофобите, след като някои изобщо са искали да ни закрият държавата. И сега сме колония. Достатъчно е изсмукването на млади хора, не само на образованите.
9
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Гласувай, та гласувай - аз като гласувах няколко пъти какво стана - избрах разни да ми се подиграват и нищо да не правят, или почти нищо, то не и всичко зависи от тях, но поне зависи да не крадат. Няма да гласувам и даже съжалявам, дето съм гласувал, защото съм съучастник по този начин, не бил съм се съобразил, като че ли не избирахме всякакви досега.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалити, затваряне на бизнеси, инфлация, тръба има с газ през нас минава 5 пъти по евтин, караме от другия край на света с кораби. Що е то- надупена колония
7
1
 
11
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Президентът да слага за премиер Кирил Петков,за да поевтинее газта четири пъти.
6
2
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Да караш газ от другият край на света с кораби и да твърдиш, че има криза при условие че тръбата с руски газ е у нас.Впечатляващо нали? И това при условие, че големи наши приятели като Германия, Италия и др. си плащат в рубли и хич не им дреме. На мене лично почва да ми писва.Мисля, че съм разумен човек и щом на мен ми иде да взема една сопа от тези глупости направо не ми се мисли....
5
3
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Трябва ли да чакате до последния момент , за да вземете мерки? Не обиждайте Русия, не ги наричайте "бензиностанция с ракети" като оня канадски "гений", превеждайте парите в Газпромбанк и газът ще го има в изобилие и евтин. Толкова ли е трудно?
4
4
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
*** плащат с кризи. Класика от тях и зеления чорап. Да не би случайно да се откажем от *** Русия, че руския патриарх ще му бие зелената тиква пак
3
5
 
18
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Тия дето ни будалкат с това да му е гадно на Путин, взимат много пари, тоест ще ни е гадно само на нас.
2
1
 
3
 
! Отговори
дърт преди 1 година
А като как може да се отложи нещо, което е в разгара си?
1
2
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тя кризата едва сега започва ! В Бг винаги идва последна и си отива последна ! Нормално за държава от третия свят каквато сме ! Нищо ,че сме в ЕС !