Кутев: Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани

Кабинетът е поискал удължаване на срока за офертата за втечнен газ
Обновена: 14 авг 2022 10:26 | 14 авг 2022 10:20, Камелия Цветанова
73
Кутев: Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани
Снимка: БГНЕС

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заяви, че са изпратили искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери за втечнен газ и той ще бъде удължен.

„Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. Няма нито едно голямо предприятие, което може да си направи сметките при това положение. Дали ще има газ до края на годината е изключително важно. Ние сме в криза“, добави той пред bTV.

Още по темата

Кутев заяви още, че до момента нито една молекула газ не е преминала в посока България по гръцката връзка.

„Това, че газовата връзка с Гърция ще заработи в началото на октомври е прекрасно, но тя трябваше да заработи през август. Предишното правителство още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени. Заедно с това направихме всички усилия да обявим търг за доставките до края на годината на втечнен газ“, каза още говорителят на правителството.

Той добави, че не са се отказали от американските танкери.

“Няма реваншизъм в това, което правим. Правителството трябва да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него докрай. Не мисля, че България в момента има нужда от нови формации“, допълни Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: газАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Подскача мустафа преди 1 година
Да го обрежа с ВИНКЕЛА.
49
0
 
1
 
! Отговори
Къде Българин си преди 1 година
Ти бе с име,Алах,Мохамед,Ахмед???Ай сиктир бе.Хас мукар,хафте Пеле.
48
0
 
1
 
! Отговори
Трима мангАЛИ преди 1 година
С Български паспорти,доган,Местан,Мустафа,АЙ сиктир.
47
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Прав си, Куртев, че никой не е женен за някакъв пост. Само че ти си изключение от това правило. Орисан си да бъдеш говорител на служебните правителства на Радев. Няма друг като теб, единствен си и неповторим.
46
3
 
4
 
! Отговори
Кутев-комунист преди 1 година
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф , Йотова, Минеков, Кутев са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
45
3
 
3
 
! Отговори
Радев е пътник преди 1 година
Румен Радев ще си отиде, както изчезна и Слави Трифонов. Ред е на прокуратурата да вземе съответните решения за повдигане на обвинения, относно многобройните престъпления от екипа на Радев - Йотова.
44
2
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
С такива размътени мозъчета като теб има да стоим премръзнали, кирливи и гладни цяла зима, че и след това! Изходът е толкова логичен и ясен - незабавен договор с Газпром в рубли, както направиха хитрите германци, французи, италианци и унгарци! Мърсула, БайДрън и сие да го ду.ат, както казва Кокорчо...
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказа се, че нема значение кои и кой са на власт, всички са проамерикански и всички чаката американските танкери с газ. Но никой не казва цената.Колония.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки договор с руснаците (Газпром) не струва и хартията, на която ще се подпише. Договор и сега има до края на годината, ама рашистите го нарушиха, спряха газа и не обявиха за неприятелска страна. Но в България има доста заблудени и обгазени индивиди,на които едничката им мисъл е как да си заврат противните муцуни в скута на кремълския сатрап. Големият ни патриот Захарий Стоянов точно ги е определил преди почти век и половина - поцелуйковци! И без Гзапром ще съмне!
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През последните три месеца българската държава оставена в мазните ръчички на двамата главни русофоби(Кирил и Асен) е купила руски газ за 630/шестстотин и трийсет милиона евро;от тях 200/двеста милиона евро е печалбата на личните им посредници, които завишават с 30% цената на газа.Така 200 милиона евро отиват в довереници на Главните Измамници вместо в прокъсания джоб на държавата.
40
6
 
7
 
! Отговори
руски окупати-вън преди 1 година
Трябва да има референдум за изгонването на Газпров и "Лукойл"и спирането на турски паток... нашите предатели с Газпром ще преговарят въпреки че служебно правителство може само изборите да подготвя и нищо друго според Българската Конституция..
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ИСКАМЕ ЧЕРНО-КАФЕВИЯ АНГЛИЙСКИ САМОЛЕТ НА СЛАВИ! НЕ ИСКАМЕ БОБ МАРЛЕЙ НАРКОМАНА ! ИСКАМЕ СИ СИНЬОТО ОБРАТНО!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ИСКАМЕ АНГЛИЙСКИЯ САМОЛЕТ, ИСКАМЕ СИ СИНЬОТО ОБРАТНО! ВИЖТЕ ТАТУИРОВКИТЕ НА СЛАВИ, ТЕ ВСЯВАТ УЖАС https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-konnik-na-apokalipsisa-li-e-slavi-az-idvam-i-adat-idva! НЕ ИСКАМЕ И БОБ МАРЛЕЙ НАРКОМАНА, ИСКАМЕ СИ СИНЬОТО ОБРАТНО ДА НИ ПАЗИ!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Друго си е да си говорител на служебно правителство. Особено като министрите не могат да говорят, а баща ти е бил диригенг на цял хор. Така са си нещата с българските политици, техните лидери и говорители. Всяка партия трябва да си има викачи за изборите. Очаквам избирателната активност да е около или под 10 %.
36
3
 
15
 
! Отговори
продажници-вън преди 1 година
Работата на служебния кабинет е да организира изборите не да сключва сделки зад гърба на народа и парламента.БСП нито управляват нито имат обществена подкрепа за да взимат държавни решения които обричат българите на руско робство.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди изборите Радев, Йотова и Гълъба няма да подпишат никакъв договор с Газпром. Ще лъжат народа за изборите и ще обвиняват предишните. Нека веднага да подпишат договор с Газпром и да открият сметка в рубли, или да замълчат завинаги. Ще гледаме 2 месеца театър на артистите Радев, Илияна Йотова, Бойко Борисов и Слави, които няма да подпишат никакъв договор с Газпром в рубли, само ще приказват всеки ден предизборно и ще се правят на евроатлантици. Подписвайте с Газпром и решете газовия проблем.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кутев, подпишете железен договор с Газпром в рубли. Защо не подписвате? Кого чакате? Защо лъжете за изборите?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Гълъб Донев, Илияна Йотова и Радев да подпишат договор с Газпром. Да открият сметка в рубли. Бойко Борисов и Гълъб Донев да подкрепят договор с Газпром и сметка в рубли. Веднага да го направят, защото разрухата е голяма и кризата с газа е голяма. Те само лъжат и не подписват с Газпром. Разрухата и кризата с газа се прави от Бойко и Радев, заедно. Защото говорят еднакво и не подписват еднакво договор с Газпром.
32
3
 
14
 
! Отговори
Ох, Кутьооо преди 1 година
Кутьо, я кажи, що вашата другарка Кормпелия Нинова роптае срещу президента който бе инсталиран именно от нея? Та той дори не е редови член на корумпираната ви партия.
31
2
 
10
 
! Отговори
Бензинджия преди 1 година
За българина няма кризи щом пълнят резервоарите догоре на бИнзиностанциите!!