Маринов: Радев не е виновен за срива в доверието към партиите

Той има свои правомощия
15 авг 2022 12:50, Росен Стойчев
42
Маринов: Радев не е виновен за срива в доверието към партиите
Снимка: БГНЕС

Излизането от политическата криза е преди всичко дело на обществото - на тези партии и политици, които обществото изпраща във властта.

Още по темата
Това каза в студиото на БНТ Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет към държавния глава и отскоро съветник на премиера Гълъб Донев.

По думите му има криза в партийно-политическата система, но не може президентът да бъде обвиняван за това, нито служебното правителство.

"Има срив на доверие в партиите, но за това не са виновни нито президента, нито служебния кабинет. Правителството се опитва по всякакви начини да успокои обстановката и да решава проблемите на обществото, защото те са фундаменталния източник на нестабилност, а не лошото възпитание на политиците", посочи още Александър Маринов.

Според него, президентът има свои конституционни правомощия, но няма как той да бъде архитект на една бъдеща ситуация, която всички искаме да е предвидима, спокойна и да се работи ефективно.

"През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да управлява чрез служебни правителства. Но той изпълнява конституционните си правомощия. Назначава служебни правителства не защото му е сладко, а защото партиите не могат да изпълнят основната си функция, а именно да излъчат стабилно и ефективно управление", обясни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Прав е - партиите сами сринаха доверието в себе си. Колкото и да е наивен избирателя, рано или късно идва момент, в който осъзнава фрапантното разминаване между предизборни обещания и реалност.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновен е, и то не само Радев, а и съветниците му.
38
0
 
4
 
! Отговори
Биляна преди 1 година
Наглец!Нагла мутра!Прави ни на без мозъчни
37
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Абе, агент "Майсторе"! Вместо да ръсиш простотии и лъжи, на които никой не вярва, що не се хванете за ръчичка с Балабана Джебчията и не отидете на пластичен хирург, че да ви махне тези грозни и уродливи брадавици по мутрите, защото приличате на орангутани! Да прощават *** за сравнението с тези национални предатели и кремълски лакеи!
36
0
 
4
 
! Отговори
Ghost преди 1 година
Е да де, юмрукът на Радев е виновен. И какво стана с този юмрук, по-добре ли стана? Ами НЕ. РАДЕВ Е НАЙ-НЕУСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е виновен Радев,ама друг път! С вдигнатия си юмрук докара тази каша,от която скоро няма измъкване! Кои поредни избори са тези,кой ще плаща тези милиони за тях? Той докара тези на власт,а се видя,че не могат да управляват.Сега се прави на спасител!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господине срив в доверието има не само в партиите ,но и във всички държавни институции което е по лошо.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления чорап е рожба на хейтърството в България.само хейти и интриганства - евала бе чорап.
32
1
 
4
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Агент "Майстора " на ДС го играе "адвокат" на лакея на кремълското чудовище, рецитатора, който 6 години рецитира едно и също стихотворение, и и *** наглостта да завършва рецитациите си с "Да живее България"! Лъжеш, "Майсторе"!(п)Редидентът на Решетников побесня, когато Кирил Петков свали "енергийния му министър", който унижи народа и държавата ни, и се кланяше на изнудвачите от "Газпром" и който е национален предател! Точно той възложи мократа поръчка на Сакатия, който свали Кирил Петков!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно, виновен е Бойко Борисов и Иван Костов. Много е готино сега като знаем кой е виновен, вече сме ОК.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е позор
29
1
 
4
 
! Отговори
Верно ли.. преди 1 година
Аз съжалявам, че дадох гласа си за 40р***па. Никога повече, няма да се повтори това.
28
0
 
5
 
! Отговори
ВасилИлиевПрякоОтАда преди 1 година
Нищо не съм забравил.. Чакам те, Ленин...
27
2
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
То и Нютон не е виновен за гравитацията, но той я осъзнава и дефинира. И не от Радев тръгва сривът в доверието към партиите (още Елин Пелин е писал за отношението на малкия човек към институциите и властта - "Андрешко"), но РАДЕВ ИМА ОСОБЕН ПРИНОС ЗА СРИВА НА Д Ъ Р Ж А В Н О С Т Т А!!! С юмрука си и активната намеса в политическия живот той узурпира конституционния ред на републиката. Много здраве на А. Маринов!
26
3
 
8
 
! Отговори
РадеВ преди 1 година
Радев не е виновен, а съветниците му като тоя на снимката. Явно толкова се е издъни, че често взе да се обяснява по медиите, а преди това стратега се беше скрил като мишок и само даваше акъл. Сега се видя що за стратег е, и взе да го е страх, че може и да го пусне шефа му на пираните като застудее. Студа може и шефа му да отнесе.
25
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То пък при Плевнелиев бяхте много добре ама такова благоденствие имаше, че швейцарците можеха само да ни завиждат. Я стига вместо да висите цял ден пред компа вървете и работете а не да се жалвате и само да искате от държавата да ви помага.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев не е виновен.Онези където лъгаха сами са си виновни.Ако му уредят импийчмънт ще стане много лошо,защото са ни приготвили бг наркоманизирано Зеле.По-добре да си стои Радев.Добре си е.
23
0
 
11
 
! Отговори
рН преди 1 година
Ооо....., Фърчилото и "Болшивишките" Олигарси, заедно с проЛибералните и проАмерикански НПО-та носят цялата отговорност за политическата и икономическа криза и хаос в Бг. Я си спомнете кой стоеше зад "протестите" и лозунгите "Промяна"??? Сега се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали", проблема на българина е, в - Късата му памет!!!
22
2
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Ко каиш,ти сериозно ли Въ,този злобар дето разбуни държавата и ни натресе ПП-тата и сие и като видя че се изплъзват от това ,което искат господарите му отвъд Черно море побърза да разкара и тях ,дори успя да разсърди другарката Нинова,която таман се бе вкопчила в икономиката и трябваше да си ходи.Она е бясна толкова години драпа да е във властта и този дето си го избра и заби нож в гърба.Но крушката си има опашка как можа пък и тя да прати Баджанака за мандата е това вбеси злобаря.
21
1
 
7
 
! Отговори
Олеле преди 1 година
Тоя само като му видиш монитора отзад на снимката и ти става ясно, че още живее в 90-те на миналия век. Нямаме нужда от такива ретарди....