Методиев: В страната се извършва пълзящ военен преврат

Според него се овладявали силовите структури в страната
15 авг 2022 08:35, Елка Василева
106
Методиев: В страната се извършва пълзящ военен преврат

„Въпросът за напусналите членове на БСП във Видин трябва да се зададе на двама политически инженери - Румен Радев и Бойко Борисов“. Това заяви пред bTV политологът Калоян Методиев.

Още по темата
Според него вътрешната опозиция на социалистите се ръководи от президента и от лидера на ГЕРБ, като крайната ѝ цел е свалянето на председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Единият си управлява „Възраждане“. Другият си прави една партия като Слави Трифонов. След това си прави ПП. Сега Стефан Янев“, допълни той.

„Такова служебно правителство не сме имали и трябва да се търси отговорност на президентската институция и не само за нарушаване на Конституцията. От президентството се управлява Слави Трифонов. Денонощно се сменят хора. Такова нещо никога не се е правило. Отива се с готови списъци. Това, което се говори на тези министри, е, че 8 месеца ще управляват“, обясни политологът.

„Призовавам всички, които са привиквани, да оказват съпротива на служебния кабинет. Използвайте всички законови средства, за да спъвате това, което се случва в България - то е пълзящ военен преврат“, подчерта Методиев.

Той предупреди, че се овладяват силовите структури в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 "Военните са неутрални и са патриоти" Такава е теорията. Но реално в България военните са индоктринирани в руската пропаганда ощеот влизането си в Армията, а особено силно е това влияние в школите за офицери. Оттам излизат офицери, които не правят разлика между руския и българския национален интерес и това е абсолютен ФАКТ.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама вие така ли мислите да се управлявате с рап, чалга и тоталитаренФатмак? Не сте ли чували за демокрация и за силата на народа?
27
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военните са неутрални и са патриоти.Така че нямам против.Икономистите ги видяхме...само далавери гледат.
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мхм Кирчо и Асен ги доведе Радев, не си "дойдоха" сами :))) Май много ви се иска да се забрави този факт, но няма как.
25
4
 
9
 
! Отговори
ьяаьяа преди 1 година
Как да не вярваш на човек, който е бивш седесар и настоящ бесепар, как :)))
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 "И какво, като тук-там се слагат бивши военни? И те са хора като останалите, и между тях има много стойностни хора. Къде е казано, че след армията нямат права и не трябва да заемат изброените позиции?" Биват НАЗНАЧАВАНИ и то от Радев , чрез служебните кабинети. Това не са хора, дошли в политиката по нормалните пътища. ЯСНО доказателство, че са привнесени от съвсем друга среда. Неслучайно в демокрациите военни МНОГО РЯДКО се появяват в цивилния живот на важни позиции за обществото.
23
13
 
10
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Бойко не ставаше и президентът го нарита,после дойдоха Кирчо и Асен,и те не ставаха и президентът и тях нарита. Спечели си много врагове с огромни финансови ресурси и обслужващи медии. Сега се опитват да изхвърлят "кубинката" от президентството,щото от кубинка в задните части,много боли
22
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е чудесно. Само служебни правителства !!! Наживяхме се при крадливите партийни сбирщини.
21
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Убедели ли сте, че този е политолог? Съдейки по това, което казва, той е БСП активист и то от най-твърдите и ентусиазирани. Аман от подобни анализатори!
20
11
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 1 година
И какво, като тук-там се слагат бивши военни? И те са хора като останалите, и между тях има много стойностни хора. Къде е казано, че след армията нямат права и не трябва да заемат изброените позиции?
19
11
 
14
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ИСКАМ В БЪЛГАРИЯ - ВОЕНЕН ДИКТАТОР - СТАДИОН И РАЗТРЕЛ НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТЧЕТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ПО ЕДИН 9ММ М/У ОЧИТЕ. НО, ГОЛЯМОТО НО НИЕ НЯМАМЕ АРМИЯ И НЯМА И НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ ТОЗИ ПРЕВРАТ.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на служебния парламент Кукубенд! Румен Радев Диригент на Кукубенд! Кукубенд парламент и военен оркестър! Маестро, маане, ориенталски мехтери!
17
6
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Този като го...гледам,не е ходил в казарма,а говори за...военен преврат. Сигурно е сънувал Пиночет,с който баба му го е плашила,като...малък
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се изказват платени с теории на коспирациите,за да създават напрежение и да пречат на служебното правителство да си върши работата и да им разкрива на предните далаверите.И този ли е финасиран от Дубай?
15
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 "Още един провокатор и конспиролог - ясно ли му е какво значи военен преврат." Военен преврат означава, че вонните овладяват цивилната власт, ако трябва и със сила. Виж колко военни назначава Радев къдеот си иска по линия на служебните му правителства, и си прави сметка. Пълзящ военен преврат е точно това - не става отведнъж, а бавно и постепенно овлядяват отделните елементи на цивилната власт.
14
19
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Прав е! Коалиция ГаZZпром се е наточила да ни върне обратно в Северна Азия, при тов. Путтллер! От нас зависи дали ще им го позволим.
13
6
 
11
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Не че нещо ми е приятна ***-та ама успя да разкара Гергов, почетен посланик и гражданин НС руската федерация. Разкара Кирил Добрев, на Кирил Петков му останаха шадраваните, Станишко се скри дълбоко в Брюксел, макар и официално против даване оръжие на Украйна чрез 3-и страни работата ставаше а военните заводи си печелеха. Доколкото знам осъди баце па макар и за лъжа ако се не лъжа. Та така. Не я харесвам, мразя БСП, ама като се замисля таз е по-добър вариант от Радев.
12
8
 
19
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Това е от "ваксините", мозъчето му е станало на гъба......
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 "Фантасмагорично звучи, ако, обаче, е прав, не ми се мисли......" Кое му е фантасмагоричното? Не виждате ли, че бивши военни биват слагани на най-различни позиции - от областни управители, през шефове на агенции, през членове на бордове? Да не мислите, че е случайно? За службите е ясно.
10
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, казва истината. В България откакто руснаците поставиха Румен Радев на преден план излезе назначаването на военни фигури на най-различни постове в държавата. За намесата на Радев в политиката и то директно в работата на изпълнителната и законодателната власт, вече са наясно и малките деца.