Стратегията за туризма трябвало да се актуализира

МТ започва кампания за силен сезон през септември
10
Стратегията за туризма трябвало да се актуализира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната стратегия за развитие на туризма до 2030 година трябва да бъде актуализирана, каза днес служебният министър на туризма Илин Димитров, който се включи в тържествата по случай Празника на Варна - 15 август, предаде БТА.

По думите му причината е, че документът е правен преди години и не отчита нито новите дигитални възможности, нито работата в условията на пандемията от COVID-19. Промени в Стратегията обаче могат да бъдат предложени и реализирани от правителство с по-дълъг хоризонт, допълни Димитров.

Министърът каза още, че през следващата седмица започва дейността си работната група, която трябва да обмисли проекта за създаване на единна браншова организация в туризма. По думите му докладът с предложението ѝ би трябвало да е готов до месец. Тогава ще започне разработването на закон за създаването на единната организация, който би трябвало да бъде приет от бъдещото 48-о Народно събрание.

Държавата започва активна рекламна кампания, за да бъде увеличен броят на туристите през септември, каза още Димитров. По думите му целта е да бъдат привлечени повече българи, както и граждани от съседните ни държави. Основното послание на кампанията ще бъде, че месец септември е чудесен за море, допълни министърът. Като фактор за привличането на гости по Черноморието той посочи и това, че в края на активния сезон офертите за почивки обичайно са много атрактивни.

За предстоящия зимния сезон Димитров каза, че записванията вече са стартирали, като на пазара в Обединеното кралство има ръст от 20 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички червени политици вън от политиката. Същото важи и за червени журналисти, бизнесмени, интелектуалци, и т. н. Време е за лустрация и държавата да се очисти от корен от червената заpазa. За 70 г. се видя, че червените не могат.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плажовете редовно са претъпкани защото на хората не се предлагат други идеи.Защо при съседите не е така?!Ами защото всеки ден се предлагат интересни места за разглеждане и ако си отишъл за седмица и ти омръзне след три дни отиваш цял ден на еднодневна екскурзия я до старинен град или до друго интересно място,така всеки ден голям процент от хората реално липсват на плажа ,има място за всички и всички печелят по веригата,а и по този начин се поддържат и голяма част от забележителностите.
7
1
 
1
 
! Отговори
О...йе преди 1 година
Пресъхна извора на Белоногата и свършват лесните пари. За алчни тарикати-много са, идват все по-тежки дни.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
търистите ще трябва освен да се копулират, да се забременяват - така ще спрем изчезването на нацията.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безпризорни кучета и котки също не може да има,както и определени места за тези с домашни любимци
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко може ако държавата го поиска.Трябва да има и туристически информационни бюра на място в курортите,изградена мрежа за еднодневни екскурзии за разглеждане на забележителности(от което съответните държавни обекти също ще печелят) с включена храна,разходки с лодки,производители на зеленчуци и плодове ,месо и мляко от регионите на близо,да предоставят на хотелите продукцията и хотешите да изкупуват.Така е в Турция-всички заедно работят,включени са и хлебарниците даже!Поучете се бе,не е трудно!
3
0
 
2
 
! Отговори
морски преди 1 година
Най-голямата стратегия: Плащаш такса спокойствие и нямаш проблеми! НО САМО за НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАРИКАТИ Е !!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като го актуализират да не забравят да поставят високи изисквания -задължително съблекални,душове,тоалетни,чадъри с два шезлонга и маса с кошче,както и фреш барове за натурални сокове ,вода и кафе,обслужващ персонал,олекотени настилки да не си пържат хората краката ,все пак някои плажове са много широки,шезлонгите ,чадърите ,матраците и масите се мият всяка вечер,плажа се минава с машина и почиства и се подреждат отново,проблема с чайките-не може да изпускат нечистотии летейки над плажуващите!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стратегията на мутроконцесионера е да слага табелки Резервирано на шезлонзи на централния плаж в Бяла и да те гони като му кажеш че на обществен плаж не може да прави така