Любчо Нешков: Истината в РСМ стана публична

Потвърдени са договорки преди три години
16 авг 2022 23:00, Росен Стойчев
17
Любчо Нешков:  Истината в РСМ стана публична
Снимка: БГНЕС

“Най-важното е, че истината все пак става публична в РСМ. Това нещо се е случило през 2019 г. Тогава е постигнато съгласие за общо честване, редакция на учебниците и изобщо на информацията по отношение на събитията от Средновековието. Това е първото нещо, а второто е - защо, след като това нещо е постигнато като съгласие, става публично достояние.

Още по темата
Ето отговорите на това - защо в един момент се стигна до блокиране на започване на преговорите на РСМ за членство в ЕС и онези, които не разбираха българската позиция, сега би трябвало да им стане ясна“.

Това каза в интервю за БНР журналистът Любчо Нешков.

“Нищо не се е случило, не е имало нито заседания, нито нищо, след като Българи даде зелена светлина в края на месец юни. Новината в случилото се вчера е, че съгласието, постигнато преди три години, стана публично. Остава да стане факт, освен за медиите, да влезе и в учебниците, и в публичното говорене в страната.“, посочи още той и допълни:

“Правителството трябва да приеме препоръките и след това да поиска изпълнението им, както и да наложи контрол дали това нещо се спазва. Това е технологията и начинът, по който работи комисията. Това са и нещата, заложени в договора от 2017 г. Надявам се да не се чака лятото на 2025 г., за да се съобщи, че първите учебници с новите неща са вече факт в страната. Македонското общество има нужда от тези неща, не България", обяви Нешков.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
Един турчин преди 1 месец
Гледам и ми е смешно как българите се радват, че македонците са приели истината и няма да им вземат историята защото те си я даваха. Да се радваш на нещо свое, нещо което другите вече не ти го искат ха ха ха
11
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше Македония и не беше този измислен спор ,никой нямаше даже да е чувал за рози екземпляр.Смешна работа,но и много тъжна.Типична Балканска тргаги-комедия.
10
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както и да се нарича народа в Македония и България,той е обречен на мизерен живот.Мизерен народ живее в двете държави.Народа е нещо като роби на групировки,които притежават бизнес,политици и медиии.Блато сте и двете държави.С този спор си направиха политическа и историческа кариера.Това е един глупав спор използван на макс,заради народа който го заслужава.
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да реши комисията,каквото и да учат децата в Македония и България,докато не се спре краденето и корупцията тук и в Македония ще е блато.Това което става с комисията и историческите спорове са само за манипулация и бягане от реалната отговорност и реалните проблеми.Ние нямаме една магистрала в завършен вид(а сме вековна държава),нямаме нито един осъден политик за корупция,а сме една от най-корумпираните държави в света.Много се нещата.
8
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
До Анонимен пост5 така е
7
22
 
23
 
! Отговори
От РСМ преди 1 месец
От РСМ обявиха, че след като Винету от Банкя е управлявал България 12 години е редно и ние да се определим с нова идентичност, като индианци.Предлагат се паметници в центъра на София на Винету, Голяма мечка, Седящият бик, Понтиак и други по примера на скопския Дисниленд.
6
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей,макетата ще оставят без работа нашите псевдо историци. Те направиха кариера с мразене на Макетата..Какво ще прави тъпоумния Георги Николов сега?Може би ще последва своя другар БД....
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3 Внук на ГоцеТи си внук на Гоце колкото си внук на Сашо Педера!!! Всички братя и сестри на Гоце се преселват в България в РСМ няма и един наследник на Гоце Делчев.
4
3
 
30
 
! Отговори
fwgwe преди 1 месец
До внук на Гоце - да, Македония на македонците, които от своя страна са малко по-инатливи българи.
3
66
 
3
 
! Отговори
Внук на Гоце преди 1 месец
Во Македониа имало и има бугарски, српски и грчки учебници. Но децата од Вардар Пирин и Еге секогаш учеле од нивните маки, татковци, баби и дедовци. Македониа на Македонците.
2
26
 
4
 
! Отговори
Детенте преди 1 месец
Мустака пак ли дрънка небивалици... кой и какво го пита този не знам!?
1
1
 
43
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
А какво стана с...татарите,дали ще ни пишат в...учебниците,че сме кривокраки,или...кривогледи,има значение.

Спонсорирани публикации