Рашков бил знаел за частни партита в базите на МВР

Ако обвиненията се окажели верни, ще се разрази голям скандал
16 авг 2022 21:06, Екип на Bulgaria On Air
30
Рашков бил знаел за частни партита в базите на МВР

"Докато гонеше партийни лидери, покрай министър Рашков са минавали такива неща. Няма как да не е знаел за тях". Така бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира в ефира на "Денят ON AIR" обвиненията на служебния кабинет, че почивните бази на МВР са били използвани за частни партита по времето, когато Рашков е бил на власт.

По думите му ако обвиненията се окажат верни, ще се разрази голям скандал, тъй като "Продължаваме промяната" и самият Рашков са дошли на власт с "голям замах за промени".

"Такава стрелба между вътрешните министри не е добра за държавата. То удря по доверието в институциите", категоричен бе той.

Радев коментира и войната по пътищата.

"През 2009 г. от 1000 души, загинали по  пътищата за година, ги свалихме, включително със създаването на Агенцията по безопасност на пътищата. Сега пак минават 500", поясни бившият министър за Bulgaria ON AIR. Той цитира статистика, според която през 2020 г. у нас са загинали 63 души на 1 млн.население.

Радев се изказа остро относно новите 13 мерки, предложени от служебния кабинет за затягане контрола по пътищата, и проверките, инициирани от досегашните управляващи. Според него реформи в тази сфера трябва да бъдат правени постепенно - чрез първоначална подготовка на водачите, а също и органите на реда.

Радев дискутира и  новината, че ДАНС, МВР и Прокуратурата ще работят заедно за подготовката на изборите.

"Винаги е хубаво, когато институциите работят заедно", смята той, но все пак призова служебните министри да бъдат малко по-смирени.

Бившият министър на МВР обобщи, че много хора не са отишли и няма да отидат до урните, защото се страхуват, че няма се справят с машинния вот.

"При вота с машини няма честност", заключи той, като допълни, че най-вероятно ще бъде включен в листите за участие в изборите на 2 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Валентин Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
10
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Явно на някой избиратели все още не им е ясно, че само с машинното гласуване няма да се получат нещата. То хем е вредно, хем опасно. Хакерите на Гру са достатъчно добри за да манипулират машинния вот.Така се нарушават правата на българина. Трябва да има избор избирателя. Тоест да гласува по негов избор на хартиен носител или машинно гласуване. Защо все още не са публикувани от Цик контролните талони от последните избори. Защо президента Мадуро на Венецуела печели с машинния вот винаги и убедител
24
1
 
9
 
! Отговори
007 преди 1 година
Щом Рашков знаел за тази работа значи той ще йаде бахура
23
17
 
12
 
! Отговори
Батко и братко преди 1 година
Вместо да плачете за хартиените бюлетини ,псевдо офицери. Тръгнете по села и паланки и учете простолюдието как да гласува с машини. Таман ще видите какви сте ги натворили за дванадесет годишното си царуване.
22
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 44 година до ден днешен,тази неука банда колибари събирани от ниви,и кашли,завзела властта с преврат,живее така все едно държавата им е бащиния. Не случайно няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им. А всяко следващо котило младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи първа категория труд,е по-нагло и крадливи от предходното.
21
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не кажат, че работнички от най старата професия, тази на платената любов, се назначават като полицайки за да следят движението и търговията с наркотици на улицата. Какво става с тоя който уби двете момичета, и уличната работничка, която му е дала лампа и стоп палка. Те нали доставяха наркотици в МС, има ги снимани. Това с вакханалиите по базите не е интересно. По интересно е директното извършване на престъпления от МВР. Те друго и не правят.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И отново едно и също от провала лице пише 6 коментари. Този като министър беше безполезен за обществото, но Рашков извърши нарушения на закона и като всички друго от Пълния Провал не спря да лъже.
19
3
 
11
 
! Отговори
Редник преди 1 година
Г-н Валентин Иванов се е научил да говори правилно и започнал да дава интервюта. Нищо не казва обаче, за скъсания си менискус през 1983 г. като лейтенант в поделението на УБО, когато побеждавахме отбора на офицерите на футбол. Биехме ги като мечета в дирек.
18
5
 
21
 
! Отговори
Кирчовци преди 1 година
превърнаха Министерски Съвет в БАРДАК,вие за някакви бази говорите.
17
16
 
13
 
! Отговори
Валентинчо, преди 1 година
а ти какво ще кажеш за твоите истински кражби в МВР? Чудят се какви компромати да измислят на Рашков, защото ги подгони.
16
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков много желае специално отношение към себе си и превилегии. Бил чакал дълго , за да дойде полиция. Ами, ще чака толкова, колкото чакаме и ние когато я викнем. Това разказваше сегашния шеф на МВР в "Лице в лице". Нищо не промени Рашков. Само се надуваше.
15
2
 
35
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
е със сигурност е имало и пици , па може и райски газ .
14
10
 
8
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
Напоследък няма ден от синия екран бивш ия шеф на СДВР КАТ София Богдан КРЪСТЕВ със загриженост говори за АПИ и громи МВР ПЪТНА ПОЛИЦИЯ .не споменава за създадения от Калина ИНСТЕТУТ ЗА ПОЛИТИКА ПРЕЗ КОЙТО се обучават кадри на ГЕРБ и БСП този курс струва на данъкоплатеца 3300-3500лв.Същия Инстетут на Калина усвоява 378000лв.без ДДС по европроект на МТминистерството на транспорта .Никой от толкова правителства не се е позаинтесувал .Нинай малко Б.К.който със тревога говори за ПТП .
13
8
 
19
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
ГОСПОДИН Радев като бивш МВР в едно от правителствата на Борисов макар и за кратко много бързо забрави Калина Крумова която в експертно качество получи от МС ПОРЪЧКА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ ПРАВИЛА За пътната безопасност с подписите на ЗМВР Ципов иМНОКрасимир Вълчев .Същата получи половин милион за проект за обновяване психотестовете за професионални шофьори .Интересно каъв е ефекта от този проекти защо се мълчи при толкова тежки ПТП ..
12
24
 
20
 
! Отговори
Тотален колапс преди 1 година
МВР е изпаднало до нивото да гледат гейове с СРС, да им бъркат в мозъка! Борисов уби МВР!
11
10
 
10
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
Този кашик, който се правеше на каратист, сигурно също е намерил членската си книжка от БКП. То да си министър на вътрешните работи не е като да си *** на Борисов. Ще те включат в листите, ако набиеш един по един Борисов и Дончев. Ще ти е трудно, ако си срещу двамата едновременно.
10
22
 
16
 
! Отговори
Бай Ганю преди 1 година
Който се притеснявал че няма да може да се справи с машината да гласува е *** и умствено увреден и по добре е такива да не гласуват и да определят бъдещето на нормалните
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А частните партита в МС с пици с кристали? За тях знаел ли е?
8
0
 
32
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Само там да е. Ами частните партита по разни вили и и обекти на Министерството на отбраната. Че там се даваст едни луди пари за да може някой да си празнува рожд.ден. Що *** станаха сержантки и офицери на такива места. Що старши и всиши офицери, не могат и дума да кажат срещу домакините на такива обекти, защото след запиване са им сбъдвали желанията. Закриване , това е решението.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво доверие говори тоя? Довере отдавна няма. Всъщност единственото доверие е, че МВР-то е най-голямата ОПГ в България.
6
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те са верни. Всички знаят за любовта на г-н Рашков към дамаджаната..