Нинова към ГЕРБ: Фактите опровергават лъжите и манипулациите ви

Страната ни отчете добър икономически разстеж
17 авг 2022 22:03, Нели Христова
61
Нинова към ГЕРБ:  Фактите опровергават лъжите и манипулациите ви
Снимка: БГНЕС

Г-н Борисов, фактите опровергават лъжите ви за хаос и провал. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в страницата си във Facebook. А ето и целият й пост:

Днес Европейската статистическа служба отчете, че икономическият растеж в България за април, май и юни е два пъти по-добър от средния в Европа. България бележи 4.8% реален икономически ръст.

Според Евростат българската икономика е нараснала през периода април - юни с 4,8% спрямо същото тримесечие година по-рано и след експанзия от 4,5 на сто през първото тримесечие на 2022 г.

На ГЕРБ и специално на Борисов, които всеки ден говорят за провал и хаос в икономиката искам да кажа: Фактите опровергават лъжите и манипулациите ви.

Никога при ваше управление България не е имала такива икономически показатели и не е получавала такова признание в Европа. Спряхме рекета върху бизнеса, пресякохме източването и кражбите, върнахме ролята на държавата с реална подкрепа на фирмите заради увеличените цени на енергоносителите и резултатът е налице.

Първо място в ЕС през май по индустриално производство и четвърти от 27 държави по реален икономически растеж. Подчертавам реален. И всичко това постигнато по време на няколко безпрецедентни кризи, връхлетяли България. Това е истинската оценка за работата ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички предприятия повишиха цените си и с това на хартия генерират повече приходи. Разходите обаче са в пъти по-големи. Обаче Курнито мълчи за разходите. И едва ли не се тупа по гърдите,че инфлацията при нея е много висока и това довежда до по-високи приходи
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко къде го виждаш този иконо ически разтеж Евро гейците ли ти казаха. А случайно да ти казаха че 15 фирми фалирахме поради липса на газ. А случайно да си влизала скоро в магазин и да видиш какви са цените на хранителните продукти. А случайно да си разбрала че парното тази зима ще ни струва 600 лева на месец. Не ти не си оттук ти си от село Крушовица а там парно и магазини няма живеете в пещери
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мммда, особено фактите за полската граница. Понапълнихте партийната касичка на Позитано с оръжейните си фирми. Ще имате за кът, в дълбоката опозиция, накъдето вървите.
3
1
 
27
 
! Отговори
Popi преди 1 година
Вярно е ,Корни! От 1998г инфлацията не е била 20%.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тая защо все още не е в затвора?
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г-жа Лъжа вече не е интересна с редовните изявления срещу герБ.