Иван Шишков: Работата по връзката с Гърция не е спирана умишлено

Има недовършени дейности по някои сгради
18 авг 2022 23:25, Росен Стойчев
1

Това дали по интерконектора с Гърция ще потече газ през октомври зависи от строителят. Когато ние встъпихме в длъжност, се запознах с документацията и установих, че има недовършени работи. Поканих строителя и надзорника на среща и успяхме да се разберем, че проектът ще бъде разделен на два етапа.
Още по темата
В първия ще бъде пуснато това, което е неотложно за стартирането на работата на интерконектора. В него трябва да бъдат завършени всички дейности, свързани с безопасността. Това заяви служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според арх. Шишков проблем не е дали по интерконектора тече газ, а това, че има отделни сгради, свързани с непосредствената експлоатация на цялото съоръжение, по които има недовършени дейности, сред които неизградена канализационна тръба за основната сграда.

"Цялата държава инспектира непрекъснато. Помагайки им, ги инспектираме. Смятаме, че може би това е единственият начин да накараме строителят да завърши необходимото. Успоредно с това Дирекция "Национален строителен контрол" събира и всички документи от надзорника, за да не се бавим с въвеждането в експлоатация", подчерта той.

По думите му никой не е спирал умишлено строителството, а просто държавата не е била достатъчно активна с проверките за степента на завършеност.

"Установихме, че има неща по строежа, които трябва да бъдат неотложно завършени, за да може да бъде пуснат в екслоатация първият етап. Бях казал, че държавата ще помага на строителя, това и правим в момента", подчерта той.

Служебният министър съобщи, че утре ще бъде издадена заповедта за разделянето на двата етапа на строителството. Той остава оптимист, че интерконекторът може да бъде завършен в уговорения срок.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Тези смеш.ки не спират-едни си отиват, други идват още по-смеш ли, значи..Според този Шишков нямало спиране на работата, а просто нямало контрол и ...работата спряла, значи..Нема как..Това, което ми е интересно е докога гърците ще са партньори - може би си пускаме змия в пазвата...Не смятам за благоразумно това начинание при целият ни опит с гърците..