Зафиров предложи четири решения за газа

Социалната държава зависи от икономиката
18 авг 2022 23:55, Росен Стойчев
19
Зафиров предложи четири решения за газа

"Безспорно най-горещата тема е за енергетиката, цените на енергоносителите, начина, по който това се отразява върху ежедневието на нашите сънародници, затова и ние предлагаме 4 спешни мерки.
Още по темата
Първата от тях е налагане на мораториум върху цената на газа. Смятаме, че това е една мярка, която доказа своята ефективност и това позволи на милиони наши сънародници да преодолеят тежката зима с поносима цена на електрическата енергия. Смятаме, че по този начин ще помогнем и на бита, и на индустрията", заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него, когато няма силна икономика, няма как да има и силна социална държава.

"Втората спешна мярка е продължаване на енергийните помощи за бизнеса, като може да се въведе компенсаторен механизъм и за газа по модела, както беше направено с цената на електроенергията. Третата мярка е социална, която цели да увеличи кръга на възможност хората да получават енергийни помощи и съответно техните стойности да бъдат увеличени. Четвъртата е незабавно възобновяване на преговорите с "Газпром". В това няма никаква геополитика, никаква защита на чужд интерес. В това има прагматичност, защита на българския национален интерес и на българската икономика и потребители", твърди Зафиров.


Той коментира и рокадата в "Булгаргаз" и оглавяването на дружеството от Деница Златева, като каза, че тя е още една стъпка към окончателното ликвидиране на "Булгаргаз" и обслужване на чужди интереси. Според него нито една от практиките от последните години няма да бъде променена с тези рокади, а в борда назначенията са всичко друго, но не и на хора, които разбират от тази материя.

Той смята, че най-логично е третият източник да бъде "Газпром" и че трябва да се вземат спешни мерки с бързи разговори. Той сподели, че в момента имаме договор с "Газпром", по който би трябвало да получаваме количества, които не получаваме, а има клауза, съгласно която можем да бъдем съдени и да платим тези количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 15: "Нали някой трябва да ги изработи тези пари"? Има пари за разпределяне, има. Енергетиката генерира свръхпечалби. Оръжените заводи работят на смени за да насмогнат на поръчките, изнасяме зърно - очертава се добра реколта. Трябва да се подпомагат тези, които закъсват - това се нарича подкрепа на бизнеса и социална политика. Анадънму?
17
2
 
2
 
! Отговори
Акъл-море! преди 1 година
Как един комунист-чиновник, никога не работил нещо, има наглостта да дава решения за икономиката на една държава ??? Как, бе , мъдурквци ? Та тоя червен дем.белин няма и една секунда работа за държавата- само е бил партиен секретар на БСП ! Какво може един партиен секретар ? Може само да извади *** от носа си !!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Петата мярка преди 1 година
Време е да паднат глави. В прекия смисъл.
15
3
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Кирил и асен да бьдат сьдени за умишленният фалит на дьржавата
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей! Големи експерти станаха тези от БСП, бе! Разбират от всичко. Четири мерки, ама дръжки! Обещават да раздават пари за помощи. Кой ще ги даде тези пари, бе aламkолоу??? Нали някой трябва да ги изработи тези пари? Заради некадърниците Киро, Асен и Нинова едно евро не е дошло от проекта по възстановяване. От къде пари? Пак от нас работещите ще е. Ние ще работим за Бог да прости. Внуците ни не могат за върнат борчовете на Киро и Асен. Всяко новородено дължи 45 000 лв. заради Киро, Нинова и Асен.
13
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Б.К.П. Б.С.П.= С.С.С.Р.
12
2
 
9
 
! Отговори
P.S. но к.12 преди 1 година
Всъщност не можеха да купят нито хладилник, нито телевизор с парите си. В магазините с трън да завлачиш, нямаше какво да закачиш. Рафтовете бяха празни. Хората изпаднаха в паника. Бързаха да вложат парите си понеже се очакваше 1 щ. д. да подмине 3000 лева. Появиха се опашки за всичко. Сутрин в 5 часа ако не вземеш хляб, оставаш семейството си без хляб за деня. Всичко беше контролирано с цел да оберат парите на хората с хиперинфлацията през 1996-1997г. Появи се спекула и инфлация над 50%.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нефта значи може да е руски,а газта не може? Никаква логика.Абсолютни популистки обещания и празни приказки.БСП фалираха 3 пъти България в първите 15г. след 1989г.Яли сме им попарата. Румен Гечев(междувременно екс депутат в 47 НС)е инжинер на двата фалита по време на правителството на Жан Виденов.Доларът стигна ниво 3000 лева.Заплатата ми беше 3 щ.д. Като висшист получавах 9637лв.Това бяха точно 3 щ.д.Хората за 1 нощ загубиха спестяванията си за 1 жилище,а сутринта можеха да купят хладилник.
10
0
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Брей този "лош евтин руски газ". Как изведнъж се навъдиха всякакви Интернет "експерти" по газа като Интернет "докторите" при измислената ви "пандемия". Слушайте глобалистчета - колкото и тpoлoве да пишат простотии ви ежедневно нито ще ни накарат да се бодем, нито да не се къпем, нито да ви ядем бобулечките, нито да искаме да си купуваме скъп ток, газ или гориво в името на каквото и да е било.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква столетница е БСП? БСП е основана на 3 април 1990г. За да е столетница трябва да е БКП. БКП е основана 1891г. Дори в последното си интервю през 1997г. Тодор Живков на въпрос от зрител зададен от Стойчо Керев: "Ще членувате ли в БСП?". Живков казва: "Не, няма да членувам в БКП". Повторно Керев пита: "А в БСП?". При което Живков каза: "Аз не знам колко партии БКП има". Случва се още в първите 4 минути на интервюто. БСП не е столетница. Учредилите БСП приватизираха БКП с преврат. Шарлaтани.
8
2
 
7
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Бих искал да сме независими от Газпром и Русия,но в името на народа трябваше да отворим сметка в руската банка и да внесем парите,а те да ги превалутират в рубли. Интересите на Народа над всичко. Пък после полека лека беж от Газпром. Бай Тошо казваше за "перестройката", че трябва да се снишиме,ослушаме, огледаме и после да види е на къде да поемеме.
7
12
 
7
 
! Отговори
МАЗЕН ЧЕРВЕН БОКЛУК преди 1 година
Тая жаба какви решения има правото да предлага и като какъв?Обслужването на чужди интереси???Мръсният руски слуга е готов да подари на москва българския интерес само малко да налапа копейка.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ревящи червени *** тук в тези коментари бре що така? Нямало българи в България. Ами няма и да има.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАМ ЧУСТВОТО , ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪЛГАРИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО А СА САМО РОМИ ! ТЕ ТАКА ПОСТОЯННО ЛЪЖЪТ ! С ПАРИТЕ НА НАРОДА СЕ ПЛАЩА ДОГОВОРА С ГАСПРОМ И НЕ ЗАВИСИ ДАЛИ СМЕ ГО И ИЛИ НЕ ПАРИТЕ ЩЕ СА СИ ТЯХНИ И ! (има длговор ) ЗА НЕ УЧЕНИТЕ ЩЕ ДАМ ПРИМЕР - ОТИВАШ В ХЛЕБОЗАВОДА ЖА ВЗЕМЕШ ХЛЯБ СИ А ТАМ НЯМАлО БРАШНО - НЯМАЛИ коли ДА дОКАРЪТ БРАШНОТО ! МИ ВЗИМАШ ПАРИТЕ А КОНЕ С БОЙ ТО ЧРЕЗ СЪД ! И ГАЗта Е ТАКА !
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зафиров неможе да мине през вратата. Толкова е дебел, че сякаш, коремът му е отзад. Истинскитулуп.
3
2
 
8
 
! Отговори
Комунистите на Тато преди 1 година
Най-доброто решение е на този , който ви създаде - Дядо Тоти . Два часа има , два часа нема . Ромите с право печелеха от играта : " Тука има , тука нема " . САЩ ви показаха играта : " Чупка и в гората " . Дребни душици, мамини златни убавици . САЩ ви направлява , а не ви управлява и секунда не ви дава . Дребни душици и мамини златни убавици .
2
3
 
15
 
! Отговори
от бузлуджа преди 1 година
брей това бсп бе , имат решение за всичко :) но до като бяха на власт преди години , нищо не направиха за доброто на България .
1
7
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Мерките на БСП винаги водят до задълбочаване на кризата.По-добре да не им обръщаме внимание.