Нейков: България е преживявала и по-тежки кризи

Сами се настройваме, че идва някакъв Армагедон
19 авг 2022 21:52, Александър Попов
43
Нейков: България е преживявала и по-тежки кризи

"Един от малшансовете на това служебно правителство е точно в социалната сфера, има свръхочаквания към него. Върху него пада отговорността да направи така, че да има България и след зимата. Сами се настройваме, че идва някакъв Армагедон, катаклизъм. България е преживявала и по-тежки кризи от тази. Ще има трудности – нови цени на енергоносителите, храните", заяви бившият социален министър Иван Нейков пред Bulgaria ON AIR.

Нейков добави, че върху служебния кабинет ще падне отговорността да защити хората, които сами не могат да се справят. При тях голямото изпитание според него ще е как да насочат ресурса за подкрепа в трудните моменти към онези хора, които истински имат нужда.

По думите му всяка промяна на цената на енергоносителите води до увеличаване на хората, които имат нужда от подкрепа и затова е много важно да се знае кой е енергийно бедният.

Нейков коментира и предложението на служебния кабинет за 770 лв. минимална заплата през 2023 г.

"Предложението на социалното министерство за новия размер на минималната работна заплата има 2 страни. Едната е размерът и тук нещата са абсолютно рутинни. На всеки 2 години ние вдигаме с около 100 лв. минималната заплата. Новото е заявеното желание да се направи механизъм за определяне на минималната работна заплата. Съществуващият в България модел за определяне на минималната работна заплата е уникален. Той е т. нар. "таванен способ" – гледа министърът на финансите в тавана и казва: "ето ти 50-60 лв." и никой не знае защо", заяви бившият социален министър.

Вижте целия разговор във видеото


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
…!! преди 1 месец
България ги е преживявала, а можеше да не е, ако се мислеше повече за последствията!
36
1
 
1
 
! Отговори
Така е Нейков преди 1 месец
И всички кризи ги е предизвикала вашата партия другарю Нейков. Егати съвпадението, а? Вие сте светини шампиони по предизвикване на кризи.
35
0
 
0
 
! Отговори
Холандеца преди 1 месец
Къв е тоа Ман Гаал, който т-роли по форума? Въз Раждански?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, преживели сме и по- големи кризи. Едни станаха още по-богати, другите - още по-бедни.
33
1
 
1
 
! Отговори
Иессс преди 1 месец
Газ гейт бие по кражби суджук гейт Киро унищожи държавата за 5 месеца.
32
2
 
3
 
! Отговори
Вземете си преди 1 месец
козметичното "увеличение" на 770 лева и си го вкарайте в П. М. !!!В см0таната Латвия минималната е 500 евра, а цените не са тройни както в България!Съд и затвор за престъпниците на прехода, лустрация и ефективни присъди за виновниците! Докато все още я има България...
31
1
 
6
 
! Отговори
Ванка, преди 1 месец
Ай да не си спомням Виденов още веднъж.
30
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Значи голямото изпитание за новото сл.правителство било как да насочели помощите към нуждаещите се наистина от тях...общи приказки!..По принцип, всички знаем, че бездънните джобове са винаги празни, че те са най-силно нуждаещи се и всички ресурси трябва да се насочат натам - не може така да ги оставим,я..Онези дето ще умират от глад и студ все ще имат по някоя стотинка по джобовете си, значи..Требен справедливост, още повече във времето на крадците..
29
4
 
6
 
! Отговори
Бико преди 1 месец
Зад Кирчо и Кокорчо стоеше могъщата ръка на БСП и дърпаше конците на куклите.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-тежки кризи от на фатмаков Крадев нме сме имали.
27
2
 
5
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 месец
За какви "роми" бълнуваш? Управляваше ни канадец с магистратура в Харвард. Иначе учил в Кралския университет във Ванкувър. Град на тихоокеанския бряг на Канада, ако някой не знае. На Асен Василев един адвокат е изискал от ректора на Харвард дипломата. Няма го в списъците на завършили този университет!?
26
2
 
7
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 месец
Правителството на ПП и ДБ=БСП ни докараха до криза по-лошо и от Виденова та.
25
2
 
8
 
! Отговори
Не нам преди 1 месец
Аз се чудя как да си купя дърва за огрев,те за газ и бензин се тюхкат. Как да изберем тези невнятници,които ни докараха до просешка тояга за седем месеца.
24
2
 
6
 
! Отговори
:-) :-) :-) :-) :-) преди 1 месец
Хаха ''спокойна държава'' с ромско население което нито учи нито работи а само престъпления ражда. Избиват ни докато спим. Ромския терор никога няма да свтрши ,и България никога няма да е спокойно място с ромскикя си състав. Тук сме родени голями грешници в тази територия с цел изкупление. По закона на кармата.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
държавата никога не е била в такъв хаос , институциите масово не си вършат работа , непрекъснато вякакви измамни сжуми има на всякакви нива газ , строежи , реки цели водохващат няма наказание
22
7
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Който има евраци, долари и крипто му е все тая и не се плаши от някакви измислени Армагедони. Утре и война да стане в цяла Европа, хващам си куфарите и заминавам за остров Мадагаскар или за Нова Зеландия. Да му мислят кучетата :)))
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички вестители на армагедона са старчоци русофили, оттам нататък става ясно. Да се радват, че живеем в относително спокойна държава, че много русофилски гзове можеше и да виснат по дърветата при други обстоятелства!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите изчезнаа тея плещят глупости
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България никога не е имала обаче такова съотношение в раждаемостта ,етническите българи се очертават малцинство, кажете нещо за това ..
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин Вместо да ревеш колко ти е тежко положението, продай единия апартамент.

Спонсорирани публикации