Стефан Янев: Планираме нещо като Горна камара на парламента

Обясни идеята за политически борд
19 авг 2022 15:30, Росен Стойчев
91
Стефан Янев:  Планираме нещо като Горна камара на парламента
Снимка: БГНЕС

Политическият борд за депутатите на "Български възход" ще е като Горна камара на парламента. Това обясни в ефира на ​предаването Нова Нюз лидерът на партията ген. Стефан Янев. Членове на този борд, който планува да създаде партията, са хора, през които депутатите ще приемат моралния ангажимент за напускане на парламента при загуба на доверие пред борда.

Още по темата
Идеята е издигането и попадането в листи ще става при индивидуална подкрепа от 300 български граждани за кандидата.

"Този борд, при неговото съставяне, при възможността да бъде съграден и да работи, той би представлявал нещо като Горна камара на парламента от гледна точка на чисто моралния стожер на това какви хора влизат в парламента и какви ангажименти те приемат към този борд", обясни Янев.

По думите му бордът ще е надпартиен, а моралността на членовете му ще се определя от самите организации, които ги предлагат. В момента се изготвят критерии и ще се изпратят писма до организациите, уточни Стефан Янев, но посочи, че идеята е това да са утвърдени хора, познати в обществото, с кариера, която им позволява да работят за тази кауза.

За предстоящата кампания за предсрочни избори този борд трудно може да бъде създаден, посочи Янев. "Той е в дългосрочната визия на партията „Български възход”, допълни той и отрече създаването и принципите на борда да са в нарушение на Конституцията и демократичността. За отзоваването на депутатите от него каза, че няма да е със задължителен характер, а за поканата към Църквата, която не се занимава с политика, поясни: "Като морален стожер на обществото ние сме длъжни да ги питаме. Друг е въпросът те какво ще решат”.

"С „Газпром” задължително трябва да се водят преговори да се изясни ще има ли санкции за тазгодишните неизпълнени количества или не. И да, задължително трябва да има разговори за бъдещ договор, защото най-добрата цена вероятно може да дойде от там на базата на това какво има в региона като предлагане”, добави Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надпартиен борд? Не пасем трева. Прекалявате с лъжите. Няма нищо надпартийно. Фактът, че го предлага Янев вече е партийно предложение. Как ще контролираш кой влиза в НС, след като листите си ги правят партиите? Като гледам засилил се е към диктатура. Няма да му стане номера.
58
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз пък ще гласувам за него, защото за разлика от всички останали поне има изказ и не е ***...до там сме свалили летвата.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой си ти да планираш? Извън парламента си. Сметките са без кръчмар. Горна камера, долна камера ? Това да не е фурна за печене или фризер? Кой ще плаща тези заплати?
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев, ти няма да влезеш в парламента бе мой. Няма толкова балами, които да гласуват за тебе. Макса ти е 2 процента, но и това е съмнително. България си има една копейковa подлoга вече, не ни трябва втора.
55
2
 
10
 
! Отговори
Джамбазки преди 1 година
***! Марш в Съветския съюз! И 1 % няма да вземеш!
54
2
 
5
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 1 година
До Анонимен 59Ааа не! Това го планираме ние, за него. Той продължава да се вижда начело на 16- тата република.
53
2
 
6
 
! Отговори
Вин преди 1 година
"...горна камара на парламента, морален стожер...." :) От кого бе, дьонме, от папазите от Синода ли, дето от 15, 13 са от ДС?! От синдикатите ли, дето са едни лапачи и изнудвачи на бизнеса по поръчка на разни лобита?! От назначените "бизнесмени", дето ги направиха милиардери с крадени пари, а те се взеха насериозно и парадират, все едно са създали интернет, фейсбук, Тесла или совалката?! Военните - на баката, гъчи в столовата, обиждай волнонаемните колежки ( като резидента) и не се ври в партии
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планираш да си ходиш на село от където дойде.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, "НАТО ми е татко", сега ще правим и парламент по англосаксонски тертип в унитарна държава. Що?
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМАН ОТ ПАРКЕТНИ ГЕНЕРАЛИ!
49
3
 
18
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 1 година
Планираме нещо като руски свят.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще давате трибуна на тази куха руска лей-ка Янефф?
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко планираш и ти бе Руска п_одлого.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже в латинска Америка военните се оттеглиха от политиката.В Азия само Бирма е военна диктатура.В Африка има,но не масово като преди.Навсякъде където са военните има граждански войни.Това ли я чака България?
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планирате нещо като да ви хвърлят един бой, ако ви срещнат на улицата някъде. Рашистански отnaдъци
44
1
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Военен калпак какво да го правиш. В казармата и леглата са на два етажа та защо и парламента да не е. Радев отдолу, Янев отгоре да му пърди през пружината.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, измислИхме кой ще е Спасителя!
42
1
 
13
 
! Отговори
Кенандо преди 1 година
Не престава с размислите си този титан на съветската мисъл. Горна камара, която ще може да уволнява представителите на долната камера, когато не действа по свирката на путин и ще се състои от доказани тунеядци, бивши ченгета и руски шпиони
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам освен в Африка дали другаде военни се занимават с политика.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя влезна у парламата та започна да прави горна камара. Ние се чудим как да ги изгоним те се чудят кви щуротии да измислят.