Веселинов: Позволяват милиарди да се източват от българите

Правителството очаква европейски средства
19 авг 2022 05:09, Росен Стойчев
19
Веселинов:  Позволяват милиарди да се източват от българите

"Въпросът е "Направи ли нещо правилно редовният кабинет?". Оказа се, че същото това правителство, което осигури хаоса в газовите доставки, което покровителства "Лукойл", позволява от българите да се източват милиарди годишно и е договорило и затварянето на определени мощности в Мини "Марица Изток", коментира съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него умишлено се подминава това, че 12 000 човека ще останат на улицата през 2024 г., ако се стигне до затваряне.

"Вероятно целта е била това да мине незабелязано в августовските жеги.

Още по темата
Най-голямата енергийна мощност на България след АЕЦ "Козлодуй" е поставена под въпрос. Единственият ресурс, който гарантира енергийната ни сигурност, е под въпрос. Очевидно икономическата логика не е в полза на обществото, а на частни интереси", заяви Веселинов.


Съпредседателят на ВМРО коментира и самостоятелното явяване на изборите.

"Явно бързите и извънредни избори не се оказаха благодатна почва за коалиции - малкото време не даде почва за разговори. Влизаме с ясното намерение да изпълним своя дълг. Не съм сигурен, че изборите ще бъдат честни. Правилата са такива, че ощетяват определени играчи, особено тези, които не са били в предишното управление", заяви още Веселинов.

Според него умишлено правителството на Кирил Петков не е защитавало пред ЕС въглищната енергетика, в стремежа си страната ни да получи средствата по Плана за възстановяване и развитие.

"Отиват парите в едни фирми, изпълнители на проекти. Да вземеш едно и да унищожиш 100 - това е логиката на четворната коалиция", добави Веселинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Да ви припомня какво е казал един велик генерал-Шарл Де Гол!!!!"-Америка не е в Европа и Англия е остров"!!!!Нито едната нито другата имат работа тук!!!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Родната енергетика е банда руски слуги. ВМРО е партия виц. Русия си тръгва за дълго от България и то с подвита опашка.
15
5
 
1
 
! Отговори
Ние това си го знаем преди 1 година
Въпроса е защо ни затриват като нация на кого пречим? ВЪН ОТ ФАШИСТКИЯ режим на евробардака и ФАЩ те са причината за Ковид а сега и за водата и пожарите.Не е нормално да изникват пожари ей така,щото е жега ТОВА СА ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМИ НА МЕДИЙТЕ СПРЕТЕ ДА ИМ ВЯРВАТЕ ТОВА СА УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖИ.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА!!!!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръста идва заради войната. Русия и Украйна преди войната имаха добре работещи икономики и изнасяха продукция на сравнително ниски цени, като се има предвид и кризата в ЕС, нормално е в Бг да има някакъв икономически ръст.
13
3
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
Сега ли се сетихте,кога се задававихте !!!
12
1
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
По полека с ентусиазма от много напъване да не се изпуснеш с нещо.
11
4
 
2
 
! Отговори
33 преди 1 година
33 години кражби от политическата клика.Затова няма да ги избираме повече.
10
11
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Рекордния растеж е защото продадохме доста оръжия на Украйна да трепе руснаци. САЩ вкараха Путин в капана на войната от който той жив няма да излезе. Честито путинисти! Вашия вожд ще ляга скоро в мавзолея до Ленин. Времето на "безсмъртния" Путин изтича.
9
8
 
9
 
! Отговори
Рекордно БВП преди 1 година
Ръзт за първите 6 месеца от 4.5%, при това във време на няколко преплитащи се кризи едновременно. Мутрата от Банкя никога не е постигал повче от 3%, при това без да има никакви усложняващи обстоятелства. Смятай за какви кражби става въпрос, цели 12г
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уау, какво откритие, ама верно ли...?
7
5
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Да бьдат сьдени преди да избягат за сащ и канада стига за унищожавали дьржавата
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сънувах че съм гълъб и ме гонят с метлата (народната любов) от балкона (парламента)
5
10
 
19
 
! Отговори
Янева преди 1 година
Даже децата на тези *** от ГЕРБ, ДПС и БСП не искат да са в България. Искат да идат на хубави места по света, където е чистичко и там "красиво" да осер'ат като в България.
4
10
 
22
 
! Отговори
Гоце преди 1 година
ВМРО какво се правят на девици? И те са на руската хранилка. Вдигат само пушилка но държавата продължава бодро да затъва в упадък и корупция. Пеевски се кани да управлява още 200 години по стария начин.
3
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ващото сме много умни,напористи,работливи и комбинативни,затова все нас ни прецакват.Когато не сме в състояние да се огледаме в самите нас,и да си кажем"Стига с нашите дивотии",все ще сме на дъното.Българска работо.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция и останалите страни отдавна получиха и оползотвориха парите от ЕС за възстановяване, а България като "най-богатата страна в ЕС" губи милиони евро от бездействие.
1
5
 
18
 
! Отговори
Нищо ново... преди 1 година
Комунисти във властта.