Георги Ганев: България трябва да се справи до края на 2023 г.

Тогава ще има варианти за доставки
25 авг 2022 23:50, Росен Стойчев
38

"Не е сигурно, че непременно ще се направи завой към "Газпром". Такъв беше активно подготвян от първия час на съществуването на този Министерски съвет, когато се съобщи за хаос и криза. Не че е цветущо положението, но чак катастрофа... Създаде се усещане за паника, отказаха се едни 6 танкера, които даваха сигурност, особено за пълненето на "Чирен".
Още по темата
Изведнъж се започна да се говори, че ще се окаже неизбежно да се договаряме с "Газпром". Но моето усещане е, че има различие на мненията по този въпрос в МС", коментира икономистът и бивш депутат от "Демократична България" Георги Ганев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той посочи кога страната ни би нарушила международните ограничения, ако получи руско гориво.

"Ако България след превалутирането на средствата, които се превеждат и постъпването им в рублевата сметка, признае че чак тогава е завършено плащането, това е нарушение на ограниченията", категоричен беше икономистът пред Bulgaria ON AIR.

И е убеден, че колкото повече се говори за евентуален арбитраж, толкова по-големи са шансовете на "Газпром" да спечели делото срещу България.

"Ако Росен Христов продължи да говори, ще имат аргументи за арбитража. Руската страна има изключителни адвокати, помним какво стана с "Белене". Този на тази дата каза това, официален представител каза това...", мотивира се Ганев.

По думите му ясен завой на служебното правителство към "Газпром" ще засили гласа на политическите сили, които са против това. И тогава на протестите, организирани от ДБ, ще се съберат много повече хора.

"Критичният хоризонт пред България е до края на отоплителния сезон. Към края на 2023 г. ще е готов вторият терминал в Александруполис, където България е съсобственик на капацитета. Ще стане един терминал на "Овергаз", откъдето ще може да се доставят количества.  Няма отговор защо никой не се договори с Ердоган, а се хвърляме в краката на Путин. Това е въпрос на договаряне - както изнасяме ток за Турция, част от нашата система е свързана с турската", каза Ганев.

Той коментира и бъдещето на ДБ - категоричен е, че партията ще влезе в следващото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно с *** оти тука. Все русофили и комунисти им се привиждат. Комунизма си отиде преди 33г. Всички под 40години не знаят какво е това. Пък и в Германия явно са най-големите комунисти и русофили защото получават десетилетия наред най-големите количества руски газ.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се натири Ганев и компания да си ходят в САЩ.
27
3
 
9
 
! Отговори
Голями Мухъли има Ей преди 1 година
До 29Пълно Куку си. Тока бил по-ефтин, и дървата ли...всичко се дига.А от такива като вас сме зле.Русия ви виновна ,комунделите ви виновни.Ама законите ги гласуват с мнозинство все партии дсни-бесни и евроатлантици.От герб до пп и обратно.Подкрепят ги партии дето гледат кокалчето и после ми говорите за несъществуващият комунизъм над 30 г. в Бългаия.
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите да се отопляват на ток ,лъжа е че пенсионерите похарчили спестяванията си за да се топлят с газ ,колко такива има ,тока е по ефтин ,и те имат пари.Аз например съм пенсионер ,не мога и да си помисля за газ аи не ми трябва да пълня гушата на Путин и да заробвам България за кой ли път от Русия .Далеч от Русия докато тези бандити я управляват.
25
3
 
14
 
! Отговори
И Ганев изперка! преди 1 година
В ефира каза преднамерено откровена лъжа "богатите хора се отопляват с газ". Не, богатите използват слънчеви батерии и други видове модерни методи за производство на електроенергия, а предимно пенсионери преминаха на газ, използвайки последните си спестявания, защото не се налага да носят тежки кофи с дърва и въглища и пепел, което става все по-непосилно за тях!
24
3
 
7
 
! Отговори
НАП преди 1 година
България не иска с нищо да се справя! Ние искаме да живеем богато и охолно и нищо да не правим!
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 22 Нека да са 11%! Някак 12% комунисти и русофили в България пак ми се виждат много!!! Между другото, латвийците току що си събориха паметника на Червената Армия в Рига! А в София кога???Кога бе, Гълъбе???
22
5
 
21
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Стига с мантрите за отказаните 6 танкера Ганев! И обикновеният човек знае че сделка има когато се изпълнят всички условия! Ако не знаете трябва да има предеарителен договор в който всичко е указано- кой , къде и на каква цена ще стане сделката! С да ми говориш че има 6 танкера без налични условия не става! И като се хвалите защо не направихте сделката , с прекъснахте връзката с "Газпром" за което ще плащаме огромна неустойка!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сетихте се какви сте като дойдоха изборите, преди това имахте 100% съвпадение с БСП, БСП която носи вятъра на промянат, същите комунисти с които заедно фалирахте държавата за втори път и сега който и да дойде трябва да ви рине наследството.
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще се оправи едва тогава, когато в нея останат живи под 12% комунисти и русофили... общо. Не може да се твърди, че искаме да сме част от цивилизацията на Европа, а 60% от партиите да се финансират от Кремъл... Всяка връзка с рашистите ни дърпа назад от прогреса и стандарта на живот.
19
3
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
За участието си в следващият парламент могат да бъдат сигурни само първите три партии от предишния.
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toзи некадърник е толкова противен .Като експерт е пълна нула.Като човек също.Всичките му коментари ,анализи са на злобен политикан ,нищо друго.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това какво ще стане с демократична България не е важно,едни крадци повече или по малко,ако не са те ще са други
16
2
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ко думне АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ тука жа светнем кът коледни ламбички ! Кадя жа бегаме незнам ?
15
2
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ду 16 ! Саму гола ли съ снимаш или и нящу другу прайш ? Саму питам ?
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Георги Ганев: България трябва да се справи до края на 2023 г."_____До края на 2023-та може пак да съм милионер и баничката да струва 250 лева. На 40 съм вече и честно казано ми писна от експериментите ви. Стига толкова.
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофашистите като гръмнат АЕЦ Запорожие защо ни е да се "справяме"?Ами направо ще сме се гътнали.Те седнали да мислят чак за 2023-та...
12
16
 
13
 
! Отговори
Ханибал Лектър преди 1 година
като Стане Много Студено и Храна Изчезне имате Спасение - Дебелите Бутове на Брюкселските С в и н е - на фурна, ще са чудни!
11
1
 
17
 
! Отговори
и в Германия така преди 1 година
Днес всичко ще, ще, ще. А утре?
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кво да се справи то България такава държава вече няма