Министерството на иновациите с огромни средства за бизнеса

Това обяви Александър Пулев
25 авг 2022 21:12, Росен Стойчев
11
Министерството на иновациите с огромни средства за бизнеса
Снимка: БГНЕС

Работим по създаването на всички предпоставки, за да не се загуби нито една стотинка по еврофондовете.

Още по темата
Това заяви пред БНТ служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

Обяви, че благодарение на доброто наследство от работата на ядро от специалисти в Министерството на иновациите и растежа и на добрата приемственост сега има конкретни резултати. 735 млн. лв. ще бъдат на разположение за микропредприятия, малки и средни предприятия до края на тази година само по линия на Министерството на иновациите и растежа, отбеляза Пулев.

600 млн. от тези средства идват от Плана за възстановяване и устойчивост. "Процедурата е отворена и в момента може да се кандидатства по нея до 21 септември и апелирам към всички бизнеси да се възползват, защото това е глътка въздух за всички тях и това е основният приоритет на моето временно управление", акцентира той.

Относно назначеният от него одит във Фонда на фондовете, той заяви, че случващото се е на база на входирани сигнали директно от Министерство на иновациите и растежа. "Ние сме длъжни да ги проверим по максимално чист, прозрачен, обективен начин", обясни Пулев.

Фокусът в нашата работа ще бъде върху оптимизирането на политиките и процедурите в сегмент "Дялови инструменти", за да може да надградим този кредит на доверие. "Очакват се доста сериозни ресурси по оперативните програми да бъдат канализирани през Фонда на фондовете за следващия програмен период, така че ще направим всичко възможно да влезем в тези средства с едни чисти и прозрачни процедури", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Министерство на НОВОВЪВЕДЕНИЯТА.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средствата изобщо не са огромни! Има пари за около 800-1000 фирми, включващи микро, малки и средни предприятия!От дяловите инструменти като такива не могат да се възползват малките фирми, защото няма кой да купи дялове в тях. Нито пък имат такава култура на финансиране. И остава да ги дадат за кредити и да се облагат банките, покрай тях и някои други!!! Но за хората изглеждаха огромни пари за бизнеса :))) Иначе критериите не са чак толкова неизпълними
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излапациите и грабежа
4
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Министерство на иновациите. Смятай! До къде сме я докарали. Да се смееш ли, да плачеш ли.... Остава само да направят едно министерство на водопадите и на всеки водопад да назначат директор да контролира падането на водата.
3
0
 
3
 
! Отговори
Лапачи преди 1 година
Поне не ни се подигравайте с такива статии!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България винаги за такива неща има критерии, на които никой не отговаря!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там където работя не можем да се възползваме и от цент по тия програми. Такива дивотии са това, че всичко ще остане само на хартия. Дано пък някакви други бизнеси да могат да се възползват реално.