Рашков: България успява да възпре мигрантския натиск

Било пресилено да се твърди, че МВР прави чадър на каналджиите
26 авг 2022 12:22, Йоана Цонева
44
Рашков: България успява да възпре мигрантския натиск
Снимка: БГНЕС

Досъдебно разследване трябва да даде отговор каква е причината за смъртта на двамата полицаи, независимо от богатия материал в кадри какво се е случило. Не прави чест на онези политици, които използват смъртта на двама полицаи, за да правят кампания. Това заяви ексвътрешният министър Бойко Рашков.

На въпрос дали е обществена тайна, че има полицейски чадър върху каналджии, Рашков отговори, че имало достатъчно разработки с данни, че има евентуална "съпричастност" на полицаи що се отнася до каналджийство. Но е пресилено да кажем, че цялото МВР прави чадър на каналджиите, добави Рашков пред БНТ.

Още по темата
Гранична полиция не може сама да се справи с проблема с мигрантите. Затова взехме мерки – допълнителни части от Жандармерията, участие на военни формирования и командировки на полицаи от вътрешността на страната, обясни Рашков. Той беше категоричен, че мигрантският натиск се увеличава не само спрямо България. "Нашата страна успява да възпре този натиск", добави Бойко Рашков.

Запълване на центровете от 30-40% означава, че сме се справили, смята Рашков.

Кадровите решения на министър Демерджиев няма да ги коментирам, каза бившият вътрешен министър, като уточни, че било лъжа, че смените на началници довели до кадрова криза - защото заместниците им са с доказани професионални качества. И заяви, че е лъжа, че бази на МВР са ползвани за частни партитата. "Аз не си падам по партита", добави той. По думите му, имало един случай на абитуриентски бал, при който от служителка на МВР е платено за ползването на база на полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този май постоянно се дрогира
30
0
 
9
 
! Отговори
Лоялен преди 1 година
Пълен алкохолик и наркомани от ПП
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ НАЗНАЧИ ТОЗИ ПИЯНИЦА! ТОЙ ИЗГОНИ КАДЪРНИТЕ И НАЗНАЧИ КОРУМПИРАНИТЕ И НЕКАДЪРНИ!КОЙ Е СЕГА МИНИСТЪР НА МВР? ОНЗИ С ЕДНО ПЛИКЧЕ ЗА ТОЧНИЯ С ПАРИТЕ???
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егахти лицемера.
27
0
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя като какъв се изказва ?!
26
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
дамаджанков стига глупости че се ус : ра
25
0
 
18
 
! Отговори
София преди 1 година
Този човек от ден на ден се дискредитира все повече и повече. То бива да си толкова неадекватен в изказванията си, че ако някой го слуша би си помислил, че ползва някакви опиати. А като гледам коментарите по-долу, нищо чудно да се е изцепил в нетрезво състояние. Срам и позор.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се дава трибуна на такъв доказан алкохолик,ако живеехме в нормална държава този индивид Киро трябваше на минутата да го уволни,че уптребява алкохол по време на работа и то целия свят го видя този как се клати по бял ден и ми бил министър на МВР.И тези от ПП пак са го сложили в листите си,,резил,,..........нямам думи
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Пещерен комунист" както ги нарече много сполучливо един радиоводещ. Точно това са изпълзелите стари комунисти като Рашков. Кирил Петков него да пенсионира, а не Борисов. Борисов си е в час човека.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как 50-човека да паднат от небето и никой да не е видял или чул.В България бъка от такива корумпирани - сигурно на много високо ниво,но жалко за двамата полицай които платиха с цената на живота си................
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАШКОВ, от незнание за трафика на мигранти!НАРКОТИЦИ И ОРЪЖИЕ!КОНТРАБАНДА НА ГОРИВАТА ЦИГАРИТЕ ОТ УНИЩОЖЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СЕ ПЕЧЕЛИ МНОГО!САМО ТИ КАЗВАМ КАКВО ДА ПИШЕШ ЗА ПРОИЗХОДА НА ИМОТИТЕ!
20
1
 
21
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Не знам защо му давате трибуна на този? целият си живот изкара в омраза, злоба, жлъч и явно лакомия.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков да отиде лично на границата, за да покаже на практика, чрез своите огромни познания, как се удържа силен мигрански поток. Ще даде пример и ще увлече след себе си младите гранични полицаи.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало кой му дава думата на Чашков,аман вече от пенсионери в тази държава,скрий се бе,докога ще позволяваме такива обиграни хиени да ни управляват
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЛОБЕН НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ НЕКАДЪРНИЦИ! КРАДЦИ!ПИЯНИЦИ И ОТКРИТИ МОШЕНИЦИ !СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СЕ ПОБЪРКА ОТ ПРИТЕСНЕНИЯ! ЧЕРВЕНА ЗАРАЗА УНИЩОЖАВА ВСИЧКИ И ВСИЧКО! Журналисти ухилени и подкупни!СЕРВИЛНИ ДЪРЖАЧКИ НА МИКРОФОНИ И СЪНУВАЩИ ПАРАПЕТ! БЕЗСРАМИЕ!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоз кой ще го възпре да купува имоти?
15
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
мвр е чадър на много престъпления , айде сега , не сме знаели, майтап бе
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАШКОВ се срещна с ТУРСКИ УВАЖАВАН БИЗНЕСМЕН МАЛКО ПРЕДИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ! В НЯКАКВА ЛОВНА ХИЖА СЕ УГОВОРИ ВТОРИЯТ МАНДАТ НА РАДЕВ! ЗАЩО ДА ХОДИ ПРИ ЕРДОГАН! РАДЕВ СЕ ПОДИГРАВАШЕ НА ББ , ЧЕ РАЗНАСЯ ШЕРБЕТ !ТЕЗИ ДОЙДОХА ДА КРАДЪТ И ПОДГОТВЯТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА НА РАДЕВ!
13
0
 
25
 
! Отговори
Медиите преди 1 година
престанете да му давате на тоя трибуна. На мен, като зрител и читател ми е обидно да го гледам и слушам. За издигането му като кандидат депутат от листата на ПП и то в Перник става ясно каква ще бъде политическата ориентация на тази партия. Отново с комунистите във властта, отново грабене, измами, лъжи... Спрете се!!!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще има ли здрава клетка в българското общество,откъдето да се започне.Само метастази ,които ни обричат.Институции ,които вместо да лекуват обществото го разболяват със своята алчност ,некадърност и корупция.Що за вътрешен министър що за премиер ще решават проблеми, които ни сриват като народ и погубват държавата ни.