СДС скочиха на ПП заради песни

Използвани са песни от техни събития
4 сеп 2022 20:40, Росен Стойчев
53

"Продължаваме промяната" са озвучили една от предизборните си сбирки в Пловдив.
Още по темата
Освен политическите си различия, от "Съюза на демократичните сили" изразиха и друга претенция към партията на Кирил Петков и Асен Василев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Макар и без да заявява политическите си пристрастия, Васил Георгиев, или Васко Кръпката, е автор на десетки хитове още от зората на демокрацията. Именно неговата песен попада в диск на Съюза на демократичните сили.

"СДС имат авторски права към някои...моята песен "Комунизмът си отива", тя е независима, но тогава те издадоха два албума СДС.  Единият се казваше "Времето е наше", а вторият се казваше "Утре започва от днес". Като моята песен влезе във втория диск така като бонус и той е изпълнен от всички музиканти, защото аз нямам договор със СДС. Те си имаха договор тогава, аз съм бил винаги независим и до ден днешен, свободен и неприкосновен. Съответно те са финансирали тези песни и имат право да изискват авторски права и да кажат, къде може да се пускат тези песни", обясни той.

Пред медийното издание "Клуб Z" от "Продължаваме промяната" отрекоха да са използвани авторски права върху песните, звучали по митингите на партията.

"Пуснаха се песни, които са звучали на всички митинги на "Съюза на демократичните сили". Би следвало да се ползват песни, които по някакъв начин са свързани с отделната политическа формация. Аз съм много учуден защо "Продължаваме промяната", които имат певец , когото вероятно уважават, защото му дават да бъде водач в 25-ти МИР, не ползват него...или пък Гейл, провокативната певица, която също много се харесва, а посягат към песни, които са писани за СДС, изпълнявани са на митинги на СДС и са свързани основно със "Съюза на демократичните сили", коментира Румен Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
Авторското право преди 1 година
не може да бъде партийно. Много прости тези уж седесари.
33
2
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
АМИ ЩОТО СТЕ *** БЕ !!! ЗАЩОТО БЪРЗО СИ ИЗПЯХТЕ ПЕСЕНТА И СЕ СКРИХТЕ ЗАД ШКАФЧЕТАТА С ПАРИ !!!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС отдавна няма.... това са оглозганите кокали купени от ГРОБ за жълти стотинки и думите на нито един от тези национални предатели няма никаква тежест !!!!
31
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какво сдс вие предадохте сдс на герб как може да се коалирате с милиционерикомунисти вземите си песните и се махаите излъгахте хората а вие осребрихтескачането по улиците само кокала ви е в съзнанието
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** тези от ПП въобще не са крадци. Хич, ама хич. Те само си вземат каквото си искат, щото са Почтени и им се полага, като на хора със специални заслуги и потребности.
29
3
 
11
 
! Отговори
вижда се преди 1 година
СДС-Съюз на Държавна Сигурност !!!
28
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
С бастуните.....и виагра
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Margareth Маргарито, оди да переш! За друго не ставаш.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са вносни ментата и плагиати. Лъжци и мошеници. Трябва да ги дадат на съд, задето ползват песни на автори без тяхното съгласие.
25
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И аз съм много учуден, че СДС са в коалция с Герб. Какво ли не прави алчността и жаждата да се управлява. Бойко Борисов наричаше един от СДС-то, от трибуната на парламента вместо Костов Гаргамел. Та такива са бълрските политици. Като фурнаджийски лопати. Един от вай-младите за времетоси комунист е именно Бойко Борисов. Сега направил коалиция с Румен Христов, а последния се чудел защо от ПП използват песни от тяхната младост.
24
9
 
11
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Е защо,защото са лъжци и крадци.А,, великия " певец и политик,Ицко Хазарта що не им пее?!Жалки Ц.ър ви ли
23
12
 
5
 
! Отговори
MAYNATA VI KOMUNISTI преди 1 година
ПАРТИЯ/МАФИЯ ГЕРБ върна комунизма!!! Партията на Кирил Петков, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ЩЕ ЗАКОПАЕ КОМУНИЗМА НА ГЕРБ!!!
22
9
 
13
 
! Отговори
ПП ВЪРНА КОМУНИЗМА преди 1 година
С ПЕСНИТЕ НА СДС ОТ 1990...........ПП = БСП =ДБ = ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ......!!!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и да пеят когато бяхме обикновени дри..., с тези песни на този певец избори не се печелят
20
7
 
15
 
! Отговори
ПП си отива преди 1 година
Кощунство е ПП, които току що бяха в коалиция с БКП(с.) и обещават пак да са, да пускат на митингите си "Комунизмът си отива"! ПП да напишат песен "Връщаме комунистите на власт" и да си я пущат на митингите!
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво беше това СДС?
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Христов е просто един г-з0лизец на Боко Ту лупа.
17
2
 
5
 
! Отговори
Политическа война преди 1 година
БГ Мафия! Всичко е за "да се освоят едни средства"
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споразумя се с генералите и се смята за голям хитрец!
15
8
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
СДС няма авторски права над песните, а този плазмодий да продължава да бъде главен ибричкия на борисов.За мен СДС приключи, когато Лиляна Панделиева от лице на СДС, стана лице на БСП.Това не може да стане без споразумение между Иван Костов и Георги Първанов.Така че, СДС са труп, до трупа ГЕРБ