ДБ иска оставката на служебния министър на енергетиката

Росен Христов признава, че "има политическо решение в Русия "Газпром" да не работи с нас”
9 сеп 2022 16:18, Йоана Цонева
47
ДБ иска оставката на служебния министър на енергетиката
Снимка: БГНЕС

“Демократична България” иска незабавното отстраняване на служебния министър на енергетиката Росен Христов, съобщиха от партията.

"Поводът е пълният провал в управлението на газовата криза, опитът България отново да се постави в зависимост от “Газпром” и режима на Путин, чрез подновяване на преговорите и отказа на вече договорените 6 танкера с втечнен газ", се посочва в съобщението на "Демократична България".

От формацията припомнят, че в интервю, публикувано в “Капитал”, Росен Христов признава следното: “Има политическо решение в Русия "Газпром" да не работи с нас”.

“Демократична България” винаги е твърдяла, че неизпълнението от страна на “Газпром” на договора за доставка на газ за България е политически мотивирано. Непрекъснато изтъкваме факта, че “Газпром” е геополитическо оръжие на Путин, с което се опитва да шантажира Европа заради позицията й за войната в Украйна.

Според "Демократична България" поведението на служебното правителство и в частност на енергийния министър е унижение за България. Формацията смята, че то противоречи на националния интерес и още веднъж показва зависимостите на служебния кабинет от Русия.

Още по темата
"Резултата от опитите да бъде върнат “Газпром” в списъка с доставчици на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на влияние в момент, в който страната ни трябва да бъде още по-силен и категоричен защитник на евроатлантическите ценности", се поочва още в позицията на "Демократична България".

“Демократична България” продължава да настоява правителството спешно да изработи план за компенсиране на домакинствата и бизнеса, като строго се таргетират според степента на претърпени преки вреди за бизнеса и ясен критерий за енергийна бедност за домакинствата. Да се създадат ясни стимули за преминаване към друг вид гориво, там където е възможно с цел допълнително намаляване на зависимостта ни от природния газ.

“Демократична България” смята, че служебното правителство трябва да се фокусира върху спешно завършване на газовата връзка с Гърция. Според формацията правителството е длъжно в името на българските граждани да предприеме действия по реална диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
ДБ сами забъркаха тая каша, сега министърът им е виновен
39
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Едва когато от уж Демократична България изгонят своя председател Атанас Атанасов, който е бил в ДС, тогава могат да искат каквато и да била оставка!
38
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
ДБ винаги са били организация, подвластна на бизнес интереси и каквото и да правят е продиктувано по тази линия.
37
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 1 година
Смешниците на олигархът Иво Прокопиев от "Демократична България" отново в действие!
36
0
 
0
 
! Отговори
Иван Денев преди 1 година
Някой вече изобщо обръща ли им внимание на ДБ и ежедневните оставки, които искат, все някой им е черен и крив.
35
0
 
0
 
! Отговори
Значи да обобщим преди 1 година
Кирчко и кокорчо подкукороса Путин да нападне Украйна, за да могат те да вземат едни пари от едини американски танкери. Обаче едни други дето казват Руския газ най-евтин отишли и казали дай на нас комисионните от газа и ще сме вечно твои, а от там им казали не ставвате. А да да не забравим ролята на ДБ сорус им платил едни пари да защитават Българския интерес като казват от поне 5 години диферсифицирай газавоите доставки. А да и Герб ларж даде сума средно по 3000 на човек да имат Сърбите и газ.
34
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
ДБ-Доказани Безбожници. Беше "Росенец",беше жестокото отношение към Русия,сега искат оставката на министъра,който преговаря да дойде гаста за България,точно от Русия.Сънародници,на 02 октомври изхвърлете тези предатели от парламента.
33
0
 
3
 
! Отговори
Васил преди 1 година
ДБ след три седмици ще бъдат само един лош спомен за народа!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократична България ако пак се коалират с БСП на следващите избори, по-добре да си търсят нови избиратели сред ромеите.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в момента няма Парламент, а при следващи избори изобщо не е ясно какво ще стане. От позицията на какви му искат оставката??
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тично така колега трябва да сме зависими. За да влезем в ЕС ни накараха да затворим блоковете в Козлодуй. Прецакаха ни за белене. Сега за газа. Как им се смея на македонците като знам какво ги чака а те какво си мислят :)
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъдя накъдя ба? От дек на дек тез извънпарламентарници ще отправят искания
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата дб в Белене.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много жалко, че нямаме китайското наказателно правораздаване. Сега щяхме да сме свидетели на едни справедливи и бързи екзекуции за спекула и държавна измяна на национални предатели и престъпници. Кирчо, Кокорчо и цялата престъпна банда щяха да чакат с пълни га щ и възмездието. Ех дано да видим и такова време, в което разните там демократи, евроатлантици и други разбойници си получават заслуженото.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАбе единия ти танкер пристигна и НИКОЙ не иска да купува тази газ, защото е скъпа и така си остана на халос, хората не искат да го купуват, понеже е скъп!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давате ли си сметка, че ни съсипахте всички проекти от които щяхме да печелим и пропиляхте и двата реактора за АЕЦа, които купихме и потоците за газ ни съсипахте!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бивши комунисти умиране има отказване няма . Уж гълъб пък голяма гарга излез
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давате ли си сметка, че вие убихте бъдещето на България с ненормалната си и агресивна русофобия и спирането на търговията с Русия, защото за нашите държави, това беше най-добрия източник на средства, капитали, продажби и получване на евтини горива и съответно всичко ще е по-евтино в България?
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22Заради такива като вас, чужди марионетки на чужди посолства, няма газ за България и ще изпаднем в криза))))))Абе то имаше договорени за месеците напред 7 танкера, и такива като тебе се отказаха, щото била американска.Гледам, сега руската газ я няма никаква, а на власт са все ***.
21
0
 
4
 
! Отговори
Арееее, писна ми! преди 1 година
Заради такива като вас, чужди марионетки на чужди посолства, няма газ за България и ще изпаднем в криза, заради такива *** като вас, които от престараване да се подмазват на чужди държави и тролите с русофобия и омраза, се случи и Украинската криза и война!