Киселова: Да не се бърза с промени в Конституцията

Това може да доведе до повече казуси
9 сеп 2022 11:09, Росен Стойчев
17
Киселова: Да не се бърза с промени в Конституцията
Снимка: БГНЕС

Не бива да се бърза с конституционни промени.

Още по темата
Редно е първо на законово ниво да се търси какво е възможно да бъде постигнато. Защото колкото повече се фрагментира конституционната уредба относно съдебната власт, толкова повече казуси тя може да създаде.

Това мнение изрази пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.

Конституционалистът смята, че не е проблем толкова кой ще разследва само и единствено главния прокурор, а ние се фокусираме върху него.

"Прокуратурата не като институция, а всеки отделен прокурор трябва да може да бъде санкциониран при неизпълнение на своите задължения."

Според Киселова това, което впечатлява в позицията за съдебна реформа на ГЕРБ пред изборите, е, че "те си присвояват всичко, което се е случило през тези 12 години, позитивно, казват, че то се е случило при техни управления и предлагат те да продължат, да доведат до край усилията за промяна", коментира Киселова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата иска да промени конституцията в своя полза
12
0
 
1
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Киселова е права, че не трябва да се бърза с конституцията. Че е време, тя да бъде променена, в частите, които не отговарят на днешното съвремие е така. Всички трябва да се случва след сериозен дебат, и конституционалисти, като нея вземат дейно участие. Единствено не разбирам, защо има обаче политически залитания. Киселова, изказвай се като експерт. Ако искаш да си политик, това е друго.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега верно не е момента , защо още сме под герберско и ДПС-арско владичество !Държавният апарат е изключително ПРИМИТИВЕН , от калинки !
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам че се чака съгласие от щатите , какво да съдържа , щото ако е по български , само ще се загуби време , и ще трябва пак да ПИТАМЕ КАК ДА ''ЗВУЧИ'' . Най-добре е да се изчака НОВИЯТ посланик на САЩ , който е специалист по КОЛОНИАЛНИТЕ въпроси , в Африка и Изтока ...
9
0
 
5
 
! Отговори
НО преди 1 година
Нашата конституция е книжка с пожелания, който иска ги спазва , който не иска - не ги спазва. Толкова Докато не се направи истинска конституция, ще продължаваме така. Но като гледам всиччки политици ги устройва това подобие на конституция, и си траят.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли дали в колониите имат ли Конституция !
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо ни е ВЪОБЩЕ Конституция , след като никой не я спазва , и то от най-отговорните институции , например , в Конституцията пише :Здравеопазването в България е ''БЕЗПЛАТНО'' ! Е да , ама НЕ !
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наталката е супер злобна.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ БЪРЗАЙТЕ - засега си живеем в полу-президентска анархия, но под диктовката на разни черепи юмручкото ни е изготвил вече "конституцийка", според която ставаме ИЗЦЯЛО президентско-премиерска-съдебна ДИКТАТУРА!
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До mmmm И направо да се впише националността на президента, или длъжността на чиновник в Брюксел, за нашата "полупрезидентската република".
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наталка е доста начетен и умен човек, а и не е "ваксинирана". Въпреки това copосоидния фаtмak не я привика в служебното правителство(не че тя щеше да се съгласи) за да не му наруши рахатлъка със сатанистите. Хора, които не са корумпирани и зависими на "управляващите" не им трябват.
2
6
 
4
 
! Отговори
mmmm преди 1 година
Направо предателя радев да сложи чл.1, че министър-председател е руския посланик до второ нареждане.
1
4
 
7
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Са остана улавите Крадци, под диктовка на козяк да бъзикат Конституцията! Щом киренцето го монтираха Незаконно с Канадско гражданство. Ква Конституция и Закон? Нема такъв филм.