Радев: Докато има служебно правителство, няма да има режим на тока

Реалните резултати на кабинета били цените на бензина под 3 лева
Обновена: 10 сеп 2022 12:27 | 10 сеп 2022 12:27, Петя Славова
174
Радев: Докато има служебно правителство, няма да има режим на тока
Снимка: БГНЕС

"Намаляването на цената на горивата, на цената на газа за следващия месец с 30% са реални резултати, постигнати с усилия или много работа". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Когато едно правителство, независимо дали е редовно или служебно работи, резултатите са налице. То се отнася до започналите дебати в ЕС за овладяване на инфлацията. Част от мерките за ограничаване на електричество и газ и появилите се спекулации, че в България ще има режим на тока. Искам да е ясно, че докато има служебно правителство това няма да стане. България е производител на електрическа енергия и износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно", заяви той.

Още по темата

Държавният глава коментира и идеята за таван на цените на горивата: "В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение през зимата и да си гарантира политическо спокойствие за сметка на жертването на пазарните механизми чрез въвеждане на държавни механизми, познати от недалечното ни минало. За тази зима те ще са добре дошли за европейските граждани, но ще са с непредвидими последици. За пазара, за европейската икономика и за нейната конкуретноспособност."

По думите му, основната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път на забавяне на икономическия процес. Основната задача е търсене на най-евтините суровини независимо откъде.

Той обясни, че преговаря и с "Лукойл". "Бензинът е вече под 3 лева и това е началото на процес от мерки, който изисква време това да бъде постоянна тенденция. Нито българският бизнес, нито обществото могат да търпят експерименти, нито да плащат цената на нечии зависимости.

Учудвам се, че има политици, които с лекота говорят, че липсата на газ не е проблем за топлофикациите. "Кой ще го произвежда този мазут, на каква цена и какви условия".

"Газпром не е панацея, а една от възможностите и те ни дължат доставки на газ", допълни президентът, но уточни, че това може да се реши при преодоляване на нашите условия.

По думите му, правителството работи за надеждна гаранция доставките и добри цени на природен газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
До АнонименПич, не е измислена още машината на времето да се върне Радев и да предотврати бедствието в Карлово.
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой резултати са налице това че докарахте държавата до пълна капитолация ,това че Лук ойл експлотира държавата благодарение на продажните проруски партии повече от 20 г без да е платил нито лев данък.А то има такива партии защото са купени от Путин да съсипят България .Наглата ти селяндуска мутра отвращава и предизвиква желание да не за юмрук а за куршум Преговарял той,а хората в Карловско бедстват повече от 15 дена ,хората казват че държавата е абдикирала от техните проблеми .
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм допускал че мога да изпитвам такава погнуса ,отвращение и омраза към някого .Оказа се възможно защото този *** докара държавата до това състояние от времето на неговите юмручета до търсенето на майната си в Лук ойл.И всичко във вреда на България и полза на Путин .Подобен предател никъде по света не биха го търпяли ,каква чакаш и гледаш глупаво БЪЛГАРИНО????????
148
1
 
2
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Шофьора на самолет е македонец. Както понижението на цената на горивата, така и лунната светлина са постижения на неговото правителство и най-вече на него. "Да се свети името му..."
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румене, скоро няма да има служебно правителство. Съветвам те от сега да си търсиш квартира в Москва!!! Приятелски съвет...
146
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
търсене на най-евтините суровини независимо откъде. ----///---- Мууннчоо, ний знаем, че си отчайващо и тотално АМОРАЛЕН И ТЬП. Но за Бога, престани да развращаваш народа, защото накрая ще загубиш и правото на куршум в тиквата. Накрая ще те прикончат с щик, като с виня... каквато всъщност си.
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лошо Радев да смени плочата, защото крепостните мужици напускат фронта или масово се предават.Клоунът Конашенков от цирк,, Кремле" разбира се го обяви като стратегическо отегляне, по-откровен е лидерът на ДНР който определи положението като много трудно за ДНР.Да не стане така, че на фронтовата линия бранещи Расия, да останат Радев с раздрънкан Миг - 29 и Копейкин с,, Калашник" от 1948 год.
144
0
 
2
 
! Отговори
до 149 преди 1 година
Това обаче трябва първо да се докаже. И да се сезира главния прокурор. Как мислиш? Той дали ще съдейства?
143
0
 
5
 
! Отговори
само да попитам пак преди 1 година
Радев, чий е Крим?Чий е Крим бе, Радев?Я пак да уточним какво мислиш по въпроса???
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният виновник ,за огромната криза в България - поставеният от Русия РАДЕВ със задача да извърши преврат и извади България от ЕС И НАТО !!!! Сега обаче го чака съд ,за държавна измяна ...
141
0
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Радев Излез с юмрук срещу шайката дето окраде срути България РАДЕВ ТВОЯТА ДЪРЖАВНОСТ ТВОЯТА ОМРАЗА КЪМ БОРИСОВ СРУТИ ДЪРЖАВАТА НИ РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИТЕ РАДЕВ СПОРЕД ТЕБ ГЕРБ И ХОРАТА ГЛАСУВАЩИ ЗА ГЕРБ ДА ГИ *** ПЪК И КИРЧО ИСКА ТОВА СПЕЧЕЛИ СИ ВТОРИ МАНДАТ ВЕЧЕ СИ ОСИГУРИ ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ ЗАЩИТЕН СИ ГЕШЕВ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ РАЗСЛЕДВА И ВСИЧКО ТОВА ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев събирай клоуните! ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА ТЕ АРЕСТУВАТ!ТОЗИ ЩЕ СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев да е чувал някога ,че има Европейска солидарност и морал ?
138
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-опасните интригант в новата история на държавата - зеления чорап
137
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи като заплаха от Просия.Рундьоооо, оставка!
136
3
 
14
 
! Отговори
Нагъл Радев преди 1 година
Значи Радев вдига и сваля цените у нас?!?!?Смешен путинофил е радев!
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО ОБЩО ИМА КИРЧО С ГАЗОВАТА ВРЪЗКА С ГЪРЦИЯ!ЗАЩО ПИШЕТЕ ЛЪЖИ!ББ НАПРАВИ ТАЗИ ВРЪЗКА ЗА АЗЕРСКИЯ ГАЗ И ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ДЕКЕМВРИ 2021Г!ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ!ЗА ДА СКРИЕТЕ НЕКАДЪРНИЦИТЕ НА ЗЛОБНИЯ НЕКАДЪРНИК! ТОЗИ ЖАДЕН ЗА ВЛАСТ НЕКАДЪРНИК СЪСИПА ДЪРЖАВАТА!
134
3
 
11
 
! Отговори
Да,де ! преди 1 година
Сега ще драпате да не се пипа тока, а после новото правителство да ви оправя бакиите ! щом Фигурантът е изцепил такова твърдение, значи режима на ток ни е в кърпа вързан !
133
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Льотчика днес почетен гост на библиотекарския университет, мисля че коментарите са излишни.Там са бившата ДС, путинисти и депесари и мафията разбира се .А газа от октомври пада защото Кирчо довърши газовата връзка с Гърция и просто нямаше как да не е пуснат! Ако зависеше от льотчика и гербавите тази връзка никога нямаше да тръгне за да сме зависими от Масква!
132
6
 
14
 
! Отговори
msm преди 1 година
Този *** прекалено много се заигра със страховете на българите! Пъзър на енергоносителите в Европа няма, защото пазара е счупен от имперските и завоевателни амбиции на фашизирана руССия. И не е в наш интерес да имаме евтин газ или каквото и да било евтино от руССия. От там евтината стока излиза най-скъпа.