Пеканов: Депутатите ще носят отговорност за евросредствата

Напредък в договарянето с ЕС
12 сеп 2022 14:13, Росен Стойчев
10
Пеканов: Депутатите ще носят отговорност за евросредствата
Снимки: Димитър Кьосемарлиев

От Европейската комисия поучихме сигнал, че законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, са в правилната посока, съобщи вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов пред журналисти. Той участва в информационната среща "Големите пари за малкия бизнес", организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия към Министерството на иновациите и растежа в хотел "Балкан" в столицата.

За следващия транш на средства по плана отговорността ще е на депутатите, те ще трябва да преодолеят различията си, изтъкна Пеканов.

Първата програма по ПВУ вече е обявена, фирмите кандидатстват, още две програми ще бъдат отворени до края на годината в размер на 600 млн.лв. само от Министерството на иновациите и растежа, каза още Атанас Пеканов.

Още по темата
Другите министерства също подготвяли и вече изпълнявали някои от своите програми - като министерството на транспорта, на енергетиката.

По думите на Пеканов законопроектите са в правилната посока и отговарят на поетите от България ангажименти. След финализирането им служебният кабинет ще ги внесе в парламента и ще бъде отговорност на депутатите да ги приемат. Затова  е ключово, според него, те да се приемат. Министерството на правосъдието е в много близка комуникация с ЕК. Вицепремиерът информира,че правосъдният министър Крум Зарков ще предложи добър законопроект, който ще бъде представен в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Микроцефала Пеканов преди 1 година
Фурните фалираха .
6
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Скъсаха се от доноси срещу собствената си държава, пък сега ще си върбат попарата! И защо не ги приеха законопроектите досега? Беше по-важно да премахнат Спец.съда и Спец. Прокуратурата за да угодят на тези, които платиха преврата! Дреме им за България!
5
1
 
3
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Когато анимационен герой, набор '91 и без ден трудов стаж в реалната икономика, почне да ръси мозъци по въпроси от обща компетентност, бъдете нащрек.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Пеканов за какво ще е отговорен - за плямпането си, което няма нищо общо с живота на българите?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите за възстановяване защо ще отидат за канцеларска работа? Като ни писне най-накрая, нали парламента е за това - да си оправя законите, какви ни ги опявате!
2
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ще има пари, ама друг път. Нали трябваше да се гласуват 22 закона :)))))))))))))))))))
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, ясно, тая отговорност, дето абсолютно нищо няма като болезнени последствия, обща безотговорност.