Пламен Данаилов: Само с инвестиции идват високите доходи

Предприети са много изпреварващи стъпки
Обновена: 16 сеп 2022 11:40 | 16 сеп 2022 11:40, Росен Стойчев
4
Пламен Данаилов:  Само с инвестиции идват високите доходи
Снимка: БГНЕС

„Искаме да сменим политическата система, защото виждаме, че за 33 години ние сме най-бедната страна в ЕС. По-голямата част от хората искат смяна на модела.

Още по темата
Това е естествено и логично продължение”. Това коментира пред Нова Нюз Пламен Данаилов от ИТН.

„Трябват инвестиции. Само когато има инвестиции, се създават високи доходи. За съжаление, предишното правителство изгони доста инвестиции. За първи път в България имаме такъв отлив. 550 млн евро за първите 6 месеца на тази година е отливът на преки чуждестранни инвестиции. Това е рекордна отрицателна стойност, отбелязана в България за всички времена”, посочи Данаилов.

Според политикът, едно от основните оръжия за борба с инфлацията се казва инвестиции. ”В бюджета беше заложена огромна сума за инвестиции и нищо не се реализира. Това, което ще бъде предложено в ЕС за гласуване на 30 септември, е налагане на данък и изземване на големите печалби на енергийните дружества. Това ние сме го направили. Компенсациите за бизнеса за електроенергия се плащат изцяло от  енергийните дружества. Ние сме предприели много изпреварващи стъпки, за да запазим конкурентоспособността на българския бизнес".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охохо! Тоя е то тези, котио искат някой ДРУГ, да инвестира не само пари, ами готов бизнес, производсвото му, разрабтонката му, проучванията му и всичко ... Тц тц ...
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пламенчо,жена ти е доста шавлива,питай по университетите.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Само когато има инвестиции, се създават високи доходи." - пълни глупости!