Експерти: Позволяваме на политиците да говорят нищо и всичко

Коментар на Росен Стоянов и Любомир Стефанов
19 сеп 2022 16:13, Росен Стойчев
11
Експерти:  Позволяваме на политиците да говорят нищо и всичко
Снимка: БГНЕС

„Кампанията се насити откъм събития. Такива, каквито ги искаха политическите субекти. До нивото на експертизата на техните консултанти, съветници и други, които създават имиджа. Друг е въпросът доколко ефективни са тези участия в медийното пространство”, каза Росен Стоянов пред Нова Нюз.

Що се отнася до потенциалното правителство, според Стоянов, ако бъде на всяка цена, само и само да го има, за да се покажат възможности за коалиране, то няма да бъде достатъчно устойчиво. „Няма да има нужния хоризонт, за да свърши дела, които да са полезни. Независимо кой е пръв или втори, почти невъзможно е преди зимата и във всички тези кризи, да бъде съставено стабилно правителство”.

„Говори се за мега проблеми на ниво Европейски съюз с отчетлива липса на рефлексия към всекидневието на гражданите. Усещане за сигурност липсва.

Още по темата
Както на битово, така и на национално ниво. Липсва усещането за това как точно семейният бюджет ще бъде вързан през задаващите се студени месеци”, според Любомир Стефанов.  

Според Стефанов, политиците са доволни от хаоса, кризите и кашата, в която сме се самозабъркали. „Защото това им позволява да говорят всичко и нищо конкретно и да превърнат кампанията в сблъсък между лидерите. Да се сформира правителство изглежда невъзможно към днешна дата”.

„Ние гласуваме за политиците и делегираме правото да се самоуправляваме на тях и изискваме те да ни представляват. Те не могат да абдикират от отговорността, която им възлагаме. Не искаме експертно правителство. Искаме тези, за които сме гласували, да ни управляват”, смята Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Обикновен човек преди 1 година
Нека политиците да си говорят и обещават каквото си искат. Важното е, че никой не ги слуша. Интересно ми е защо занимават българите с някакви си 5 хиляди безработни, кандидатстващи за работа като депутати. Според мен, останалите около пет милиона българи са много по-важни. Честито на журналистите, работещи в Днес.бг !
6
1
 
1
 
! Отговори
Стела преди 1 година
Да щото вие сте ,,по-различни " от тях На където духне вятъра и вие сте на там,слугувате на пропагандата И ако обичате бе слагайте всички политици в един кюп,за да обърквате хората.Киро и Асен според вас стават ли за политици?Това са нагли мошеници.За 7 месеца откраднали 100 000 000 лева и разследвани от ДАНС по сигнали на американското разузнаване Защо не говорите за това Да сме ги избрали за ,,да си довършели ,това което започнали"разбирайте да крадат още
5
2
 
0
 
! Отговори
Марк Рюте преди 1 година
Лъжата в политиката не е грях!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези "експерти" се вживяват като медиуми.Кристални топки ли имат,че са така категорични?Да вземат да напишат и числата от тотото както са тръгнали.Никакви експерти не са това,а им е платено да подвеждат и да има хаос.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре гласувайте като няма значение за кой,защото когато малко са гласували могат да манипулират машинките.Това е и идеята на статията...да откажат хората от гласуване като им се втълпява,че едва ли ще издържи следващото правителство.
2
0
 
3
 
! Отговори
глас преди 1 година
до този момент жалките хора, които са се набутали в политиката някъде и семейно чакайки да им се издуят джобове , торби и куфари нямат ОЧИ за тази работа, а за сърце изобщо да не говорим. говорилнята по телевизиите е само лозунги и клишета и даже нямат съвест да се погледнат отстрани и може би да се видят колко са жалки в напъните си да ни баламосват. а може би освен очи нямат и уши да се чуят. ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА ПЪЛЕН РЕСТАРТ НА ПОЛИТИЦИТЕ. САМО ПО 2 МАНДАТА
1
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аз няма да гласувам защото няма за кого на никого не вярвам празни приказкидо втръсване не могат да скрият желанието си да се докопат до траншовете отес ето в пик започнаха да излизат материали така че отиваме на избори 2023 гако сме живи