Радев свиква среща заради ескалацията на войната в Украйна

Ще се обсъдят последиците за сигурността, икономиката и социална сфера
23 сеп 2022 13:37, Елка Василева
18
Радев свиква среща заради ескалацията на войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

В президентската институция от 15 ч. ще се проведе консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна.

Още по темата

Участие в срещата ще вземат министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник министър-председателят по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на отбраната Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

На срещата ще бъдат и заместник началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Асен Тутеков и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната“, коментира служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти днес във връзка с обявената частична мобилизация в Русия. От МВнР заявиха, че следят с изключително внимание конфликта Украйна - Русия, на този етап няма конкретна военна заплаха за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм и му знам бакиите на Радев селянина . Стар руски възпитаник, а сега се отрича. По тази логика и аз вкарах в затвора мой бивш колега, който го измамих с кредит от ДСК .
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой кого ще защитава и с какви идеи?Да ставаш бахур на *** ценности и идеали.Какво точно ще отбраняваме?Голяма част от народа ни избяга от този лукс тука останаха шепа наивници като нас някак да мъчат да кърпят дупките в кораб който потъва и те ще те пращат да браниш тази безсмислица пълна с хора за голямата част от които въобще няма да ми липсват с живота си в услуга на народа.Такива като Семерджиев ли да браним или като Бойко ?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън, ти щом искаш да ходиш да мреш за държавата на Фигурната , Импекса, Мутрата и други измамници и чалгопитеците, прав ти път.
11
0
 
2
 
! Отговори
Старшинката преди 1 година
До Гиб Мелсън Нема лошо Гибе, но казармите ги бутнаха отдавна, на платки ли ще е наборната войска?!
10
5
 
1
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Няма какво да се лафят. Трябва да се въведе наборна служба отново. Казарма. Една година или поне 6 месеца. Само с професионална армия сме за никъде. При един военен конфликт Турция или Русия ще ни глътнат професионалната армия за един ден. А да мобилизираш мъже, които не са ходили казарма си е самоубийство. Такива войници са абсолютно безполезни и опасни. Войната в Украйна показа, че нито украинците, нито руснаците могат да се оправят само с професионална армия.
9
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак... за да он одят по-лесно !
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние армия и самолети си нямаме, но споко!Ако Русия ни нападне заради враждебното ни поведение( много малко вероятно) САЩ ще ни защити точно така както защитава Украйна! Нииикак! Я ни подхвърли някой Джавелин през оградата, а не!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Сертификатов Радев, обикновена глобалистка марионетка.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радеф, ти не си червен, ти си просто румен
5
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос : преди 1 година
А засилихте ли наблюдението на южната граница, която е като декоративна ограда на разграден двор и влизат разни престъпни елементи,чието спиране със сила не е полит-коректно? По време на изборите ще спирате ли платените "туристи" дошли в България само за да гласуват за субекта, чиято родина не е България, очевидно? А износа на оръжие което уж не е за Окрайна, ще бъде ли преустановено с цел защита на националната сигурност?!?
4
5
 
19
 
! Отговори
Решение преди 1 година
Запада ако спре да подкрепя фашистката хунта в Киев всичко ще свърши за 7 дни.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сакво значение има МНЕНИЕТО на Радев? Ние сме просто една колония на САЩ и ако стане нещо сме косвени щети!
2
0
 
6
 
! Отговори
ОНАЗИ ГЛЕДА преди 1 година
ПРИТЕСНЕН Е САМ ДА ИЗРАЗИ МНЕНИЕ КАКТО ТОВА НАПРАВИХА ДРУГИТЕ ГЛАВИ НА ДЪРЖАНИТЕ ОТ ЕС. СЛЕД КАТО "ЧУЕ" МНЕНИЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СЪС СЛОВО ПРЕД НАРОДА.
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснил се е от очертаващата се загуба на русия.