Политиците трябва да чуят хората: Цени, инфлация, доходи

Пламен Димитров: Да се махнат всички бонуси на хората, които не им трябват
24 сеп 2022 21:15, Александър Попов
44

"Това, което хората искат да кажат, трябва да бъде чуто точно преди изборите. Политиците, които се опитват да вземат властта, е най-добре да се вслушат в бизнеса и синдикатите, които опитват да канализират това, което хората искат да кажат. 88% от лидерите по-места, които попитахме, формулират като основен проблем цените, инфлацията и доходите. Инфлацията наближава вече 18% и ако не бяха фирмите да увеличат доходите, хората вече щяха да са извън възможността да покриват разходите си", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Опорни хора".

По думите му към средата на годината по официални данни заплатите в сектор "Индустрия" са увеличени с над 17%, добавени са 280 лв., а в сектор "Услуги" към 15%.

"Трябва да бъдат елиминирани всички бонуси на хората, които не им трябват. Това, което направи бившето правителство беше безсмислено. С тези 25 ст. за горивата, с намаляването на ДДС на всички стоки и услуги", посочи президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че трябва да разберем, че бедна държава не може да дава на всички, ако искаме да бъде ефективна помощта, тя трябва да бъде целенасочена, за да бъде достатъчна.

"Най-важното нещо в момента е да можем да запазим работните места. Бизнесът да може да получи тези компенсации, които са му необходими, за да не уволнява хората", каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
25
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Този пишман "синдикалист" и герберастки лакей, при това много скъпо платен, що ли не затвори мръсната си уста и не престане да ръси глупости и банкянски опорки?! Така де, нали жена му е назначена от сикаджийската мутра на много сладка държавна служба?! Какво повече иска? Ай сиктир бе, "синдикалиста", ай сиктир!
9
4
 
16
 
! Отговори
Урода Убива преди 1 година
Борисов Екзекутира Българи в Целият Европейски Съюз чрез МВР
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците в България са бездарни. Комунистите са убили елитът и сега елит няма. Никой и не възпитава елит... Комунистите държат всичко в ръцете си... Няма лустрация, няма декомунизация, няма пребити комунисти ("Тази власт с кръв сме я взели с кръв ще я дадем")... Работата в България отива към кръвопролитие... На доста хора им писна всичко...
7
3
 
26
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
С минимална заплата в България се живее прекрасно,това ви го казват 240 любими депутати.
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам 3000 лв заплата, ама да не е нещо тежко, да си цъкам на телефона и да не е с отговорности.
5
2
 
25
 
! Отговори
SS преди 1 година
Съмнявам се ,че ще чуят хората ! В момента в който приключат изборите между избраните и избирателя пада желязна завеса ! И всички обещания се забравят !
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Модела е сбъркан, но това се дължи на липсата на суверенност в държавата. Политическата ни класа, не слуша волята на народа, а играе с външни на интересите на населението сили, за да осъществява своята власт. За това власта е достъп до фин. благосъстоятелност и задържане във господстваща властова позиция.Това може да се промени, само с израстване и скъсване на връзката пари=власт.Бизнеса трябва да се подчини на държавата, и това ще се случи. Въпрос на време е, но гарантирано е неизбежно.
3
1
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
А от каде и кой ги издържа тия бе алоо..сами ли се финансират или крадат /законо/от вашите пари !!!То и баба иска да е млада и дедо да го вдига,но няма ако спиш някой да ти плаща!!!
2
2
 
13
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Един от дежурните калмуци, обясняващ какво трябва да ...! Мухъл комунделски, пАри нЕма - действай!
1
1
 
17
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Колкото глухия Цар чуе толкоз ще чуят и политиците!