Свидетел: Служител на МВР се кикотеше, потупваше Димитър Любенов

39-годишният мъж причини катастрофа след употреба на алкохол и наркотици
27 сеп 2022 08:05, Нели Христова
121

С опасност за живота остава 62-годишната френска гражданка, която пострада в тежката катастрофа на Околовръстното в София. Тя е в болница "Св. Анна" със счупен таз, фрактура на гръбнака и черепно-мозъчна травма.

39-годишния Димитър Любенов е шофирал пиян и дрогиран, показа резултатите от тестовете му. Според разследващите той е приел кокаин непосредствено преди да се качи на спортната си кола, защото той е наркотик, който бързо се разгражда в организма.

Още по темата

Свидетели на катастрофата на Околовръстното на София, при която загина френски гражданин, твърдят, че е имало очевидна близост между задържания шофьор и служителка на полицията, която присъствала на местопроизшествието.

"Направи впечатление онази вечер едно непристойно поведение на служител на МВР от "Охранителна полиция". Тя беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник - кикотене, физически контакт чрез потупване, фамилиарничене и като цяло непристойно поведение на униформен служител, което уронва престижа на многото достойни работещи служители в МВР. Бих казала, че изключително много наподобява случая "Семерджиев" - като тамошната полицайка", сподели видяното Биляна Борисова.

От прокуратурата отговориха, че на този етап нямат данни за "полицейски чадър" над задържания.

"Видях, че извършителят дава една малка ранница на съдружника си. Куфар не съм видяла. Видях, че има хора, които претърсват колата", добави Биляна.

Сътрудникът на Любенов отказа коментар, с мотива, че има много работа.

Чака се автотехническата експертиза, която да установи с каква скорост е карал Любенов. Той е задържан за 72 часа.

Очаква се утре съдът да реши дали да остави Любенов в ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Брат, много съм стресиран, отиде ми Панамерата, тия кво са се фанали за некво дърто франсе? Да, брат, а бе ще те оправим, ние сме тука, ще измислим нещо.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забранява се раждането преди първа бременност ? ? ? ?
91
2
 
24
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Интересно ми е колко служители на МВР употребяват редовно наркотици и са на твърд алкохол след работа.Такава статистика липсва и има защо.Тия наркотици без протекция от най високо ниво не могат да стигнат до крайния потребител.Ушев също носи душа иска да кара джип,да живее в собствено жилише и да му лапат малолетни.Това със заплата няма как да стане ама някакси се получава в абсурдистан.
90
2
 
25
 
! Отговори
българин преди 1 година
Браво , убил човек и му било забавно и се бъзикал с полицаите ??!! Коя противна селска мистрия те е раждала , бе ??!!
89
0
 
5
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ей това е иронията на приложението на физичните закони.По принцип отскача по-бързо движещото се превозно средство,но напук на всякакви правила този дори е без драскотина при близо 200 км в час.
88
0
 
9
 
! Отговори
До 90, от Айде и ти преди 1 година
Т.е следвайки логиката ти:ВСИЧКИ ДА ПОРКАМЕ И ДА СЕ НАДРУСАМЕ И ГАЗ! АЗ ТЕЗИ НЕЩА НЕ ГИ ЗНАЕХ ЗА АЛКОХОЛА И КОКАТА! КОЙТО ОБАЧЕ РЕДОВНО СИ ПРАВИ КОКТЕЙЛИ КАТО ТЕБ Е ЗАПОЗНАТ! НО АЗ МЕ СЪМ "Всеки"! Поне не го правете на пътя! Има си таксита! Да ви карат ако искате и на тъмната страна на луната, но с друг трезвен шофьор!
87
30
 
5
 
! Отговори
айде стига вече преди 1 година
Всеки знае, че като пиеш и трябва ще караш трябва с нещо да се "дигнеш".Алкохола и коката се неутрализират и си напълно годен за шофиране - значи това си е обикновен пътен инцидент за жалост с трагичен край но на всеки може да се случи.
86
2
 
34
 
! Отговори
УЛАФ ШОЛЦ преди 1 година
Франция ще гледа сега ПОД 100 ЛУПИ, ТОВА ДЕЛО..А ДА ВИ ВИДЯ СЕГА ,ЧАЛГА ПРОКУРОРИ И ЧАЛГА СЪДИИ..КАКВО ЩЕ МУ ПИШЕТЕ В СЪДА, НА ТОЯ УБИЕЦ С ПОРШЕТО ?
85
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90% от работещите на съществени постове в МВР да назначени от ГЕРБ. Това е резултата.
84
4
 
11
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
СДС-Шайката свърши тая работата преди четвърт век.АНАТЕМА И ДО ДЕВЕТО !
83
2
 
27
 
! Отговори
гого преди 1 година
Типично поведение за полицаите -ФАМИЛИЯРНИЧЕНЕ , потупване , кикотене -И ПОСЛЕ ИСКАТ УВАЖЕНИЕ !!!!!кОРКО ПЪТИ СЪМ СТАВАЛ свидетел НА ПОДОБНО поведение от полицаите , освен намеците за РУШВЕТ....
82
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резултатите от "акцията" за недопускане на пияни и доргирани водачи дойдоха за по-малко от 3 месеца след началото й. Терорът над обикновения шофьор ще продължи. А убийците ще бъдат потупвани по рамото, ще им носят стълби на крака, ще им кават къде са патрулите и т.н.
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите ще продължат да оказват закрила на примерни граждани като този. И нищо чудно. Най-страшното, което може да им се случи е да ги порицаят - Ти лош, лош полицай. Ау, ужас.
80
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКИ ЖЕНИ ВЪН ОТ ПОЛИЦИЯТА И ЗАКОН БЕЗ ПРАВО ЖЕНА ДА РАБОТИ ТАМ
79
1
 
7
 
! Отговори
Vit81 преди 1 година
До TmanИ без да е бил човек на това място в онзи момент, е ясно, че е било така. Въпрос на лично усещане , ако човек е живял достатъчно дълго в България.
78
2
 
5
 
! Отговори
автотехническата екс преди 1 година
Е как, с 99 км/ч е карал. :D Потвърдено с 3-на експертиза.
77
4
 
8
 
! Отговори
НЕ ГЕРБ! преди 1 година
45+32 социализъм!
76
6
 
33
 
! Отговори
Професора преди 1 година
Наследството, което ни остави ГЕРБ, вече дава плодове.
75
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без изненади. Всеизвестен факт е, че блюстителите на реда са на служба при мутрягите. Много често дори без пари, защото са евтини душици без грам морал и смоуважение. Примери виждаме всеки ден. Целият щат на полицията трпбва да се уволни и на тяхни място да вземат 5 пъти по-малко, но кадърни и добре платени хора. А не *** и свиркаджии.
74
1
 
25
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 1 година
В някои държави видео регистратора е задължител, приет със закон и заснетото е признато от съда.