Гълъб Донев: Има добра основа за допълнителни доставки от Азербайджан

Днес той разговаря с Илхам Алиев
30 сеп 2022 16:38, Росен Стойчев
6
Гълъб Донев: Има добра основа за допълнителни доставки от Азербайджан
Снимка: БГНЕС

В рамките на официалното посещение в България на президента на Република Азербайджан Илхам Алиев министър-председателят Гълъб Донев даде работен обяд в чест на високопоставения гост.

Още по темата
В състоялия се разговор бе изказано задоволство относно установеното стратегическо партньорство между двете държави, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Донев посочи, че отличното дългогодишно партньорство между София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят възможностите България да получава допълнителни количества газ от Азербайджан.

Министър-председателят акцентира върху енергийното сътрудничество и приноса на Азербайджан като надежден партньор и гарант в сферата на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз. Донев запозна президента Алиев със сериозната и целенасочена работа на служебния кабинет за въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която има основно значение за енергийната сигурност в региона и за диверсификацията на енергийните източници.

Предвид стратегическото разположение на България и на Азербайджан по протежение на коридора "Изток-Запад", премиерът Гълъб Донев открои потенциалните ползи за двете страни от задълбочаване на сътрудничеството в областта на транспорта и свързаността.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Mapaбa, ceлckи!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
значи като навсякъде поевтинее, ние по договор ще сме длъжни да купуваме скъпо? това ли е схемата?
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
глей го пък тоз! що не ходиш в барбадос кат си толкова прос??