Хората не разбират ситуацията със служебните правителства

Коментар на Харалан Александров и Сибина Григорова
30 сеп 2022 21:08, Росен Стойчев
7
Хората не разбират ситуацията със служебните правителства
Снимка: БГНЕС

„Кампанията е сблъсък на тревоги, страхове и фантазии, което не е изненадващо предвид степента на регрес на общността. Няма стабилно управление, след тези избори не се наемам с прогнози. Имаме много ясно артикулирана позиция за промяна на геополитическата ориентация на България.

Още по темата
Това е в контекста на наистина драматични събития." Това коментира социалният антрополог Харалан Александров в ефира на Нова Нюз.

„Отношението спрямо Русия е най-голямата политическа разделителна линия в българското общество. Това, което ми направи впечатление в тази кампания е, че имаме партия като „Възраждане”, която е ясно къде стои. Тя беше най-голямата опозиция. Това, което ме тревожи е, че във всички свои изяви ГЕРБ вдигат „Възраждане”, което не е редно да се случва”. Това каза журналистът Сибина Григорова.

Според Григорова ако опорките на пиарите следват политическа логика, това е добре. „Ако са преди политиката, тогава имаме голям проблем. Според мен това е основното. Кой ражда политическите послания. Дали те се раждат от хора, които са служители на тази партия, каквито са пиарите, или политиците казват. Хората в момента не си дават сметка, че с тези служебни правителства ние сме в ситуация, която не е разписана в Конституцията".

„Най-притеснителното, което аз наблюдавам многократно е, че пиарите, които очевидно обслужват много често не само пиарски и професионален интерес, а и корпоративни интереси, манипулират по безобразен и според мен злоупотребяващ начин слабостите на политиците. Това могат да го направят и придворните социолози, и придворните журналисти”, смята Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
13
 
! Отговори
Как да не разбираме преди 1 година
Едни хора вземат пари но работа не вършат.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали затуй си избираме друг да ни владее - щот сме пр0сти и зарад туй си патим
2
0
 
14
 
! Отговори
Да,те хората са преди 1 година
втора категория,население, което плаща данъци и работи за да може управляващите т*ъ*ртеи да ни казват, че НЕ РАЗБИРАМЕ Ситуацията?!? А сопа по гърба на самозабравилия се т нар "политически елит"
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те хората гласуват зя чалгар дето избира премиер Пацо шнорхела с кастинг в комедийно шоу, най вероятно и доста други неща не разбират