Проф. Танев: Дори да има парламент, не се знае колко ще издържи

Влезли сме в спиралата
Обновена: 30 сеп 2022 21:57 | 30 сеп 2022 21:39, Екип на Bulgaria On Air
13
Проф. Танев: Дори да има парламент, не се знае колко ще издържи

Украйна подава искане за ускорено присъединяване към НАТО. Колко важно е да няма политическа криза у нас?

"Не знам защо не се говори много за това, че трябва да заявим кой път сме избрали и да го отстояваме. Мои колеги непрекъснато повтарят, че това е състояние на криза на идентичността на българите. Преди две десетилетия всички партии бяха съгласни, че влизаме в Европа. Това не знам защо чак под такава степен се поставя под въпрос. Развитието ни смятам, че е правилно да бъде европейско, защото всяко друго има по-малко мотиви. Много бавно отстъпва назад примитивният страх и потиснатото самочувствие у тези, които искат държавата да се занимава с тях", коментира бившият просветен министър проф. Тодор Танев в "Денят ON AIR".

Според него този страх се подклажда от определени политически и финансови кръгове. Той смята, че елитът трябва да каже на къде отива България и да поведе критичната маса.

"Трябва да се разчита на тези, които наистина представляват някакъв вид сила в България. Няма друг изход. Трябва да се работи обаче с тях. Аз никак не съм сигурен, че може да се стигне до стабилен парламент. Даже да се стигне до парламент, не се знае колко време ще издържи. Ние влязохме в спиралата, а от нея излизането е много трудно. Дано на края на тази спирала да е ясно с кого сме", каза проф. Танев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ни дирижират много чужди посолства. Гостът добави, че България трябва да избере дали харесва модела на Унгария или Полша, защото това е възможно да се случи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: танев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПрУф. тЪнеф: Българите искат ЕС и НАТО, а теб не питат, защото не си българче, а путинче.
8
1
 
1
 
! Отговори
ПрУф. тЪнеф: преди 1 година
"Не разбирам защо..." Ако не разбираш процесите в България, значи изобщо не си релевантен за професията си изказването ти е просто бля бля бля... Обяснението е простичко, дори професор като теб би го схванал: излез от кабинета си,слез от пиедестала си и попитай българите на улицата, защо не искаме ЕС и НАТО и защо не искаме да воюваме срещу братя - руснаци и украинци,защо живеем по-зле откакто сме в ЕС и защо сме колония на щатите и заложници на брюкСелските зелки. Но най-вече влез в магазините!
7
2
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Колкото толкова ще издържи.Много важно,че ще има 240 за кратко.До началото на века приеха европейски закони,видяха че у нас не работят и по-добре да няма,за да не променят каквото е останало.Приеха такса смет да е на количество или на ползвател и пак се върнаха на данъчна оценка,защото нито един общински съвет не прие наредба,в която да е уточнено кои са ползватели.В центъра малко *** хвърлят,но са богати е логиката.
6
4
 
7
 
! Отговори
мда преди 1 година
За герб гласуват канцеларските държавни плъхове.
5
3
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
(продължение) Накарай го да коментира международното положение - ще говори с часове! Кажи му, че трябва да яде варени моркови - ще ги яде с килограми! Плесни му шамар - ще се ухили! Ами ако му вземеш чантата? Ох, само чантата му не се опитвай да вземеш! Ще изреве като мълния през юли и ще изчезне, ще се разтвори в пространството. Той без чантата е нищо.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборът е между все същите изгнили картофи. Няма нищо свежо за избиране. Изкуфяли старци, червени бабички, бръснати глави, парапетаджии скакалци, долетели да опоскат малкото останало от отечеството ни... Гнуссно е да се участва във фарса избори без избор. И машините избират както ги програмират.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...този примитив откъде изпълзя, поредното герб...а..во из..ча..дие
2
6
 
3
 
! Отговори
ДО НОМЕР 3 преди 1 година
Е кой искаше поредните, нови предсрочни избори, на всяка цена? А??? Кой??? Единствени "Кирчо и Кокорчо", олицетворение, еманация на древногръцките богове Фобос и Деймос (Страх и Ужас), бяха "лошите", от които всички (или мафията) се страхуват, и самобда ги бутнрм и ооп! С едни избори пак ще ЗАХАПЕМ КОКАЛА?Фобос на древногръцки значи страх - оттам са производните с "фобиа".Ксенофобия, клаустрофобия... русофобия - страх от Русия!!!
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българите, като не могат да завършат работа, която не знаят как да направят, не трябваше да развалят това, което си работеше. Тези безкрайни избори много заприличаха на непрекъснатото ровене из моторите на колите, които вечно се подобряват!