Труден вот в Турция, избиратели не знаят български

Машините също били сложни за ориентиране
2 окт 2022 14:37, Росен Стойчев
140

Машините в секциите в Турция затрудниха част от гласоподавателите.
Още по темата
Причината e езикът. Повече от 5 минути отнемаше на някои, за да се справят с машината, съобщи Bulgaria ON AIR.

"По-добре да бъде в България. По-добре да живеят", коментира един от гласоподавателите.

В отговор на въпрос какво мисли за проблемите с доставките на газ в България, друг турски гражданин заяви, че ситуацията е много объркана и създава сериозен проблем за България.

Организацията е изключително стриктна - обособени са отделни стаи, в които да бъдат попълвани декларациите за гласуване. Ако някой от гласоподавателите се затруднява, тя може да бъде попълнена - действието вече е позволено от закона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: вотгражданиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И хората от Турция които не знаят български и нямат представа от това какво става тук, ще определят бъдещето на България????? Тона нима е законно? Да благодарим обаче на Слави и ИТН, които се пребориха за неограничен брой секции в Турция. А депесари и гербери може и да му осигурят гласове, защото няма нормален и образован, който да гласува за Дългия
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България се мръщим на банкнота от 10 лева, но в Измирските села това е нечувана сума! Решават си въпроса за изхранване за няколко дни напред!
52
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
фатям да са чуда,нема майтап!..Оти долу тъмното правоъгълниче пише "Напиши коментар",като след това старателно изтриват коментара ти ?!...Нещо не ми е ясна тая "Криворазбрана цивилизация"..
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турчина като види 20 лева и му светват очите, че си е оправил проблемите поне за седмица напред. Това е-много е голяма бедността там, итова е лоша новина-все пак са съседи. Дано да си оправят икономиката! Аз с радост си купувам дънки по 20 лева от там, защото знам,че така продавачът ще живее с тези пари няколко дни.
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как няма да е труден,като не знаят български.Това не са българи,беее!Защо им позволявате да гласуват?
49
2
 
18
 
! Отговори
Бай Хасан преди 1 година
Бг не говорим и не живеем в бг, ама гласуваме, защото сме патриоти, галиба!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средна пенсия в Турция-300 лева.
47
2
 
13
 
! Отговори
до 82 преди 1 година
В Истанбул заплатата , превърната в левове е около 700 лева! А в селата масово се работи за 200-300 лева. Това е и причината за евтините стоки-за нас са евтини, за турците-безумно скъпи!
46
7
 
2
 
! Отговори
да бъдем хора! преди 1 година
Предлагам България с хуманна цел да раздаде пакети с храна на жителите на Лозенград и Одрин, и селата. Масово се работи за 200-300 лева там, това не стига до никъде. След като Анкара не може да изхрани Лозенградчани, ние с хуманна цел е редно да им осигурим пакети с храна-леща, захар, боб, сол, брашно. Това са продукти, лукс за турчина вече!
45
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 200 лева заплата! Откъде го измисли? МРЗ им е около 1200-1300лв в момента. Преди при стария курс излизаше не 2, а 4 пъти над нашата. Да, много от хората там са на минимална или близка до нея, но цените им са 2-3 пъти по-ниски от българските почти на всичко. Вносното е скъпо заради курса, но, като гледам, не се връзват толкова много.
44
1
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Последно гласувах миналалата година Април. След това маса народ ме питаха защо гласувам на български избори, след като не плащам данъци в България. Има резон. Вече не гласувам. Надявам се че същите тези хора ще решат и проблема с гласуващите в Турция, които също не плащат данъци в България. Или може би това не им пречи.
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 лева Чак пък несметно богатсво... Минималната им заплата е около 12000 лири(1200-1300лв или почти двойно на нашата), а 50лв са 450лири или около 6 работни часа(8ч са им към 570лири-71 е за час. у нас 8 часа са 35лв или 315 лири). Това е при тотален срив на лирата. 50лв за тях всъщност са по-малко отколкото за нас, защото получават повече от нас. По това колко стока може да се купи са си бая пари, но цените им са в пъти по-ниски от нашите. Пълен резервоар гориво е към 90лв, смокини 2лв...
42
2
 
4
 
! Отговори
200 лева заплата! преди 1 година
200 лева минимална работна заплата в Турция, която си е напрактика и максимална.-в Анадола.
41
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Продължение от предният коментар. Това е новият световен ред. Простаците замениха всичко стойностно и са защитени от закона. Новият световен ред на простака и лъжеца. Сега вече всички нормални хора ги е страх да работят там. Развива се мюсюлманска клетка без образование и Германия мълчи защото законите им не работят дори в тяхна полза. Това е светът в който живеем. Възход падение, войни и простотия до шия.
40
2
 
2
 
! Отговори
фактите преди 1 година
Средна работна заплата в Истанбул-700 лева,чисто, след данъчно облагане.Минимална работна заплата-200 лева.Пенсия-под 300 лева.Това е. Ние сме значително по-добре от турците, и така е от поне 12 години!
39
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
В Германия неграмотен ром който не може да чете и пише, но се самопределя като турчин и мюсюлманин и български гражданин има раздвоение наличността и се мисли за директор на света е факт, че успя в голям завод за лекарства да излъже и опропасти три фирми. Прави схемата на българските политици. Разделяй и владей, лъжи, мажи, интриги. Лъже шефове да го съжаляват и така успя да разчисти всички християни и добри образовани работници. Подадох сигнал, но никой не ме потърси за проверки и справедливост
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Докато в България мюсюлманите сме почти вече повече от тъпите българе" - само да не ти напомням, че 90% от мюсюлманите сме българи и че прoсти хора има от всички етноси и религии в света. Самия факт, че селиш хората по религии показва колко елементарен си всъщност и бих казал същото за всеки християнин или евреин, който напише подобно на твоето твърдение. "Тъпитe българе" (воложките) са първия НЕарабски народ, който приема мюсюлманството по свое желание и главния мюфтия на Русия днес е българин
37
7
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 1 година
В провинцията, в Козлодуй знаеш ли какви са заплатите в АЕЦ-а-хиляди левове.В Тец марица изток-няколко хиляди лева на месец. Летище Бургас-знаеш ли каква е заплатата. 1000 лева е за този, който няма умения, и пак са повече от турската заплата, която е 600-700 лева! В училищата в Бургас заплатите на учител са средно 2000-2500 лв. Полицай-заплатите са като в София, магистрат-около 5000 лв. тоест-трябва да си учил драги, който не еучил ще работи за 1200 лева!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българите кога ще пуснем по един глас като дойдат изборите в Турция?
35
0
 
6
 
! Отговори
50 лева преди 1 година
Като ходите в Турция си ценете парите-в Турция 50 левова банкнота е несметно богатство! Нашите са пари са търсена и желана, и скъпа валута!