Първан Симеонов: Ново правителство ще е на компромиса

Намалели са гласовете на младите, отчете политологът
3 окт 2022 19:20, Росен Стойчев
7
Първан Симеонов: Ново правителство ще е на компромиса
Снимка: БГНЕС

"Това беше вот без експерименти, без авантюра. Всеки си припозна своята ниша", заяви пред Радио София изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Първан Симеонов обяви, че слабата активност на електората на вота е била очаквана, защото този път няма нов проект, който да увлече гласоподавателите.

По думите на социолога нямаше вълна към някоя партия.

Още по темата
Намалели са гласовете от младите хора. Може би единствено ДПС "са ОК с резултата си". Почти всички други са разочаровани. От "Възраждане" са сред най-прогресиращите играчи. Удвояват гласовете си, но не са доволни. Може би част от тях наистина си вярваха, че са първа сила. От "Продължаваме промяната" казват сякаш миналия път ние бихме с малко, този път нас ни биха с малко.

"Не е точно така. Те губят около 140 хиляди гласа. Съдбата на ИТН е показателна какво може да се случи на ПП. Но е факт, че ПП е жива и здрава", коментира Симеонов.

Наличието на повече парламентарни актьори дава пространство за повече маневри. Ако има правителство, то ще е правителство на компромиси, изтъкна Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** няма ли да се избръсне ами ходи като някакъв амуджихидин?
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е експертно с най фобрите хора от всички партии които мислят за България а не за партията си ще е най добре
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нормално, ако и сега не направят правителство на следващите избори ще е без мен, не защото не желая да гласувам а защото ще се отправя към терминал 2
4
9
 
5
 
! Отговори
А какво да прави? преди 1 година
Че той сега като нова партия едва влезе с 12 човека. Какво очакваш? Да се пази за победител ли? Поне каза, че има желание за разговор и да се решават проблеми. А не хвърли бялата кърпа като пп и дб в потрес, че ГЕРБ са спечелили. Те щели да опозиционерстват?! Срещу какво, бе? Народа?
3
5
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Ако Възход на Стефан Янев направи коалиция с ГЕРБ това ще им е краят. Яне Янев, пишман-реформаторите и пишман-патриотите си минаха от реда. Патерици на Бойко за едно-две министерства. Нека се пробва и Стефан Янев. Ако направи тази г'лупост, ще отиде в небитието като тях.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имало правителство, то щяло да е правителство на компромиси. Днес наричат компромиси плюенето срещу вятъра, когато хpaчката се връща и ти се лепва на очите.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за правителство на компромиса, ама ако ГЕРБ и ДПС направят правителство, няма да има компромис и жълтите павета ще бъдат отново "ремонтирани"