Дикме: Единственият реален сценарий за кабинет е ГЕРБ, ДПС и ДБ

Борислав Великов призова партиите да общуват
74

Изключително сложна остава политическата картина у нас след изборите за 48-ото Народно събрание. В него влизат 7 партии, но големият въпрос е: Ще има ли правителство в рамките на този парламент?

"Резултатите от изборите не са ни изненадали. Не беше ясно дали "Има такъв народ" и "Български възход" ще влязат. Оказа се, че "Български възход" замени ИТН. Вероятно с основание хората очакват повече от Стефан Янев. Партиите трябва да си общуват, това е желанието на хората и бизнеса", коментира бившият председател на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов в "България сутрин".

Още по темата
Бившият земеделски министър Мехмед Дикме обяви от своя страна, че не са се оправдали очакванията, че разликата между първия и втория ще бъде много голяма. Според него големият печеливш на тези избори е "Продължаваме промяната", защото партията имаше много силни опоненти, включително и приятелски огън.

"В момента е много трудно, почти невъзможно, да се състави кабинет. Единственият реален възможен сценарий за съставяне на кабинет е ГЕРБ, ДПС и "Демократична България". Не трябва да има безпринципни коалиции, защото това би унищожило всичко. Възможно е правителство на малцинството, защото Янев каза, че е готов да подкрепи всички, без изключение", подчерта Дикме пред Bulgaria ON AIR.

"Единствената цена, която беше спомената от някои политически партии, беше да не се въвлича България във войната. Това е най-скъпата цена, която не бива да се плаща. Всякакви други компромиси, които водят до устойчивост поне за половин година или поне до местните избори, да има стабилно управление. Поне за зимата едно правителство би ни свършило чудесна работа, тъй като има няколко задачи, по които могат да се постигнат компромиси - да се приеме бюджетът за 2023 г., да се приемат онези изменения в законите, които са свързани с Плана за възстановяване, и още няколко други неща. Ако имат няколко точки, по които да се съгласят, тогава е възможна по-широка коалиция", обясни доц. Великов.

По думите на Дикме ДПС е най-сигурният и най-гарантираният партньор за управление. Гостът обърна внимание, че не е логично една политическа формация да определя ръководството на друга. Дикме прогнозира, че при следващи избори "Продължаваме промяната" отново ще бъде първа политическа партия, ако остане в опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Слави преди 1 година
Ако имат изгода ДБ ще се коалират с всеки.
64
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 1 година
И тоя е стоял на течение. За какво са им ДБ?
63
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 54 Е , щом не признаваш тези избори , избори до дупка , докато ги признаеш.
62
8
 
6
 
! Отговори
Калдъръм ефенди преди 1 година
Ей сега като получа заповеди от Султан Ердоган и Император Путин ще се коалираме с ДъПъСъ и *** и ще има ново правителство. По цял ден ще обикалям с джипката, ще давам пресконференции по села и поляни, ще наредя всички роднини в държавните ясли и ще настане лапане каквото не е падало от 2 години. Ето и Европа праща нова лапачка, само да наредя кой комунист и кой турчин ще е на коя позиция.
61
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 година
*** ДБ нали са ощипани госпожици по дифолт..........
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз мисля че ДПС , дори е по-токсична и от ГЕРБ ! Ако тези две партии се коалират с Бацето и партийката му е свършено , защото ДПС си имат по-твърди лумпели и от ГЕРБ , които и света да свърши пак ще гласуват за ДПС !
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 ДА защото ГЕРБ е ТОКСИЧНА партия ! Никой не ги е определил такива , ако ТЕ сами не се превърнаха в отрова за всеки който се коалира с тях ! И понеже СДС го знаят , за това не мърдат от коалицията им , защото знаят , че ако излязат от там , отиват в забвение! Това ще им е като печат! Я вижте ,къде са сега бившите патриоти НФСБ и ВМРО !
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако направите социология , коя е най-мразената партия от народа в парламента , ще видите реално истинските резултати! Там ГЕРБ ще води и дори пред ДПС !
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не съм прав, но коалиция ГЕРБ, ДПС и ДБ означава само едно - вкарването на БГ във война и пушечно месо от населението.
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалните виновници за тази ситуация са ГЕРБ , ДПС , ИТН и ВЪЗРАЖДАНЕ ! Нали те свалиха , последното редовно правителство! И сега е нагло , разни платени социолози и политолози да вменяват , каквато и да е вина на ПП, ДБ и БСП че отказват да ги подкрепят! Нали се сещате че хората които са гласували за тези партии са обикновенно , хора които са анти ГЕРБ , ДПС и Възраждане! Вижте какво се случи със Славчо ! Това се случва със всеки ,който застане дори до тях!
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите от два дни копаят гробищата за политически зомбита като този, а троловете повтарят като папагали. Хора, които употребяват думата "токсичен" не са имали една своя мисъл през целия си живот.P.S. По-добре никакво правителство, отколкото такова с ДБ.
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияницата: Ама ти наистина ли вярваш че ДБ ще влязат в коалиция с тези токсични партии, като ГЕРБ и ДПС , ако го направят ще свършат като Славчо!
53
0
 
0
 
! Отговори
fu преди 1 година
Реален = лъжец!
52
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не признавам резултатите на ГЕРБ И ДПС ! Тези две партии, получиха тези резултати, заради купените си гласове от ***! И това е истината ! Реалният победител на тези избори са ПП ! Всичко друго е фалшиво лидерство!
51
9
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Това същото го писах още преди изборите. Не виждам друго правителство да може да се състави. ГЕРБ са десни, ДПС са центристи и ДБ са десни. По-добро от това, здраве му кажи. Какви са тези бъркочи иначе. Някакви лъжци и крадци и то аджамии в политиката заедно с комунисти с десни и с чалгари да ми правят правителство
50
5
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ралица: как заради платени божковци да няма правителство? Първа политическа сила е герб, цели 8.7% взехте! Първи сте, ваша отговорност към държавата и гласоподавателите ви от флашките на хакерите на мадуровите машини е да съставите правителство! Ако няма правителство вината е на първият, тоест на Герб! Правете си правителството, събирайте си кворума и хайде! 2 години ревяхте за този момент, ама май във Винету не я пише китайската поговорка: внимавай какво си пожелаваш, ще вземе да се сбъдне!
49
3
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ралица: с ДПС сте стара любов, Възраждане са новата версия на патриотите, значи кабинета е готов! Същия като преди 2 години! Какво чакате още? Защо Бойко не е яхнал белия джип и не реже цените като магистрални лентички? Цените герберче, инфлацията герберче, горивата герберче! 2 години ревяхте, че сте готови да управлявате и да внесете ред, е ето имате тази възможност! Защо тиквата ви не е в президентството с папка с готов кабинет? Къде се е скрил пак?
48
4
 
10
 
! Отговори
80% преди 1 година
от българите искат кабинет. в същото време ако се състави такъв, всички участници в него ще бъдат обвинени че са продажници. тва е българската шизофрения
47
5
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ралица: ей герберска тиквички, пак ли изпълзя от пещерата на Севда ПР? Нещо за машините на Мадуро? Как вожда ви си купи вота като подкупи 10-20 хакера? До вчера рева срещу машините, а днес мълчиш като Бойко в парламента! Нали развиваше теории как бойко ще смъкне цените? Преди малко бях в магазина, е инфлацията гони 40%! Инфлация, цени, горивата не са по 1.5 вече втори ден! Ангажимент на първият да състави правителство, да си прави кворума и тн? Ха сега, със Севдените опорки по вашите тикви!
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинет ще има защото смеПродажно Племе