Дончев: Малко повече смирение, за да има решение

Предполага се търсене на обединение
Обновена: 4 окт 2022 12:47 | 4 окт 2022 12:47, Росен Стойчев
47
Дончев: Малко повече смирение, за да има решение
Снимка: БГНЕС

"Редно е да направим кратък анализ, за това какво показват числата. Моментът не е за доминации. Предполага се търсене на съгласие и обединение. Трябва да благодарим на всички хора, които са гласували. На всички, които са ни дали подкрепа."

Още по темата
Това обяви представителят на ГЕРБ Томислав Дончев пред медиите.

"От 31 избирателни района, ГЕРБ - СДС печели в 24. Картата е синя, но това не е най-важното. Анализът по електоралното присъствие в 265 български общини. Печелим в 184, ДПС в 69, левицата в 13, ПП в 8, а ДБ в 1.

Тези числа са красноречиви. Да видим брой гласове. Получили сме подкрепата на 634 639 души. Тоест сме върнали подкрепата на над 38 хора. Това показва, че пътят, който сме следвали е бил правилен. Този резултат е постигнат в много агресивна среда. Реториката на повечето партии не съдържаше нищо градивно. Повечето опитваха да унищожат една партия.

Показателни са числата по отношение на разликата с другите партии. Ние разбира се правим анализ, за да разберем от гледна точка на работата ни, където имаме местна власт и там където имаме избирателни секции. Ние затвърждаваме профила на истинска народна партия. Разположени сме адекватно във всички възрастови групи.

Още по-интересни са данните по социални групи. 27.3 процента от работещите на пълна заетост са гласували за нас. 20.3 работещите частично, 19.6 процента от учащите, 21 процента от домакините. Това е адекватно разпределение.

Първата победа е трудна, а всяка следваща още по-трудна. Не обичам поеми и спортни аналогии. Благодаря и се гордея, че голямата част от гражданите са дали подкрепа за нас.

От тук на базата на този резултат следва сложната задача за следващи действия. Дошло е времето политиката да се върне към основния си смисъл. Хората очакват от нас решение. Чувам ги как ще правим коалиция с ДПС и Възраждане, за да се срине държавата. Малко повече смирение. Тогава можем да намерим решение", добави Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
габровската тиква не е по-различна от банкянската тиква
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови избори до дупка ,докато Герб изчезнат стига аванти и смирение , башибозук!
20
2
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Толкова смирен, че след като сви 4 млрд. за електронно правителство, сега точи лиги за 55 млрд. от Плана за възстановяване. В затвора!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиква до тиква ,що е то ?Отговор: ГЕРБ
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..смирете си,че сега от геПи обещаваме да крадем не толкова на..г..ло...
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като толкоз сте смирени идете в манастир!
16
6
 
13
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Смирение ли? Крадци с вас крадци!
15
6
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Герберастията е тежка, нелечима и явно супер заразна болест! Тежко на България управлявана от мутри, рекетьори, гангстери и като цяло от долни предатели!
14
6
 
17
 
! Отговори
А като преди 1 година
крадохте нагло 12г и окупирахте цялата държава, къде ви беше смирението, а?Направихте така, че една голяма част от хората едвам да кретат и да изпаднат в абсолютна апатия - ходещи мъртъвци, друга да емигрират и назначените под път и над път от вас калинки, заедно с *** от строителните ви фирми, заедно с всички други свързани фирми да ви гарантират едно твърдо ядро. Но не успяхте докрай. Идва ново време и ще отговаряте за престъпленията си!
13
4
 
17
 
! Отговори
Смирено преди 1 година
да крадем (и безнаказано)
12
5
 
18
 
! Отговори
Ццц преди 1 година
Томе, Томе след като опоска Габрово реши да се смирию
11
4
 
4
 
! Отговори
анинимен преди 1 година
амибтака става като не се отива да се гласува. вэимат гласовете ви и го "добавят" към някоя си оолитическа партия. и как какво стана сега - мутренска струкрура герб печели, понеже много хора не отидоха да гласуват. има и квадратче - не подкрепям никого., ей това трябваше да направите.
10
5
 
15
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Ами че, "смири се" бе, грознико, дето мутратаи ти е досущ хипопотам, само че болен! Ти открадна един милиард за електронно правителство, каквото няма, нали?! Да "се смири" и сикаджийският ви бос, който ограби, срути и съсипа България и я направи най-бедната, най- корумпирана в Европа, с най-висока смъртност! Ами, смирете се и се измитайте бе, наглеци, крадци на милиарди и лакеи на кремълския злодей А къщата в Барселона, а чекмеджето, а "магистралите?! А "Турски поток?! Мерзавци долни!
9
6
 
16
 
! Отговори
Член на БСП преди 1 година
Какво смирение, като Делян почна още от днес да се вихри, и да привиква лидери на опозицията в прокуратурата! Само бунтове за вас прокълнати крадци и мафиоти!
8
4
 
19
 
! Отговори
Кой да се смири? преди 1 година
Ние ли да се смирим, че на две трети от хората им писна от пропадналата политическа сбирщина и даже не отиват да гласуват, защото е все тая? Или вие ще се смирите и ще престанете да оглозгвате държавата до гол кокал като за световно? Да бе, вярваме и в Дядо Коледа.
7
3
 
13
 
! Отговори
мира преди 1 година
Ха ха смирение вие сте за затвора единствено тогава може да стане нещо никакво правителство с вас Стига сте лъгали и мажели за нищо не ставате изведнаж се снишихте като видяхте дебелия Отвратителини срам от ХИКОГО нямате хи от майка ни от баща ни от деца а ззаа бога да не говорим
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двуличници...
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е да бъдеш бит изнасилен и да влезнеш в затвора БКП гербаджийска крадлива отре-пко
4
3
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Вие кога ще се смирите? Или другите да се смиряват, а вие пак да ни яхате с 200? Такава наглост и безочие като вашите, другаде няма. Никога повече герб!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този глупав гербераст си мисли, че някога повече през живота си ще управлява ли?НИКОГА повече гербаджии !