Дончев: Малко повече смирение, за да има решение

Предполага се търсене на обединение
Обновена: 4 окт 2022 12:47 | 4 окт 2022 12:47, Росен Стойчев
47
Дончев: Малко повече смирение, за да има решение
Снимка: БГНЕС

"Редно е да направим кратък анализ, за това какво показват числата. Моментът не е за доминации. Предполага се търсене на съгласие и обединение. Трябва да благодарим на всички хора, които са гласували. На всички, които са ни дали подкрепа."

Още по темата
Това обяви представителят на ГЕРБ Томислав Дончев пред медиите.

"От 31 избирателни района, ГЕРБ - СДС печели в 24. Картата е синя, но това не е най-важното. Анализът по електоралното присъствие в 265 български общини. Печелим в 184, ДПС в 69, левицата в 13, ПП в 8, а ДБ в 1.

Тези числа са красноречиви. Да видим брой гласове. Получили сме подкрепата на 634 639 души. Тоест сме върнали подкрепата на над 38 хора. Това показва, че пътят, който сме следвали е бил правилен. Този резултат е постигнат в много агресивна среда. Реториката на повечето партии не съдържаше нищо градивно. Повечето опитваха да унищожат една партия.

Показателни са числата по отношение на разликата с другите партии. Ние разбира се правим анализ, за да разберем от гледна точка на работата ни, където имаме местна власт и там където имаме избирателни секции. Ние затвърждаваме профила на истинска народна партия. Разположени сме адекватно във всички възрастови групи.

Още по-интересни са данните по социални групи. 27.3 процента от работещите на пълна заетост са гласували за нас. 20.3 работещите частично, 19.6 процента от учащите, 21 процента от домакините. Това е адекватно разпределение.

Първата победа е трудна, а всяка следваща още по-трудна. Не обичам поеми и спортни аналогии. Благодаря и се гордея, че голямата част от гражданите са дали подкрепа за нас.

От тук на базата на този резултат следва сложната задача за следващи действия. Дошло е времето политиката да се върне към основния си смисъл. Хората очакват от нас решение. Чувам ги как ще правим коалиция с ДПС и Възраждане, за да се срине държавата. Малко повече смирение. Тогава можем да намерим решение", добави Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дончев, няма ли да си тръгнеш от студиото, както направи оня ден със Сачева?
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЪДНАЛИЕВ И ПАСИ ЩЕЛИ ДА ВОДЯТ ПРЕГОВОРИТЕ АХАХАХАХА