Експерти: Стигна се до това, което гласоподавателят най-малко харесва

Коментар на Яница Петкова и Милен Желев
4 окт 2022 22:38, Росен Стойчев
65

Опасността от нови избори не е отминала, не е сигурно дали диалогът между партиите е възможен. Около тази теза се обединиха политолозите Яница Петкова и Милен Желев в ефира на Bulgaria ON AIR. в деня след парламентарния вот.

"Стига се до това, което българският гласоподавател харесва най-малко, а именно до бакалските сметки дали ще стигнем до 121 мандата или не. Никога в българския парламентарен живот нещата не са зависели от пет или десет народни представители", смята от своя страна Желев.

"Обществото е разделено в предпочитанията си по отношение на партиите.

Още по темата
Двете основни партии, около които би се състояло някакво правителство, събират горе-долу еднакви гласове. Няма мнозинство в обществото ни, което да подкрепи една власт и действително е нужен диалог", коментира Петкова.

Двамата коментираха и заявката на повечето политически партии за диалог след вота.

""Демократична България" през последните години е един от най-диалогичните участници на българската политическа сцена. Стефан Янев дава заявка да играе ролята на диалогичния център, около който основните противоположни партии да разговарят", смята Яница Петкова.

"Смятам, че има възможност за по-широк консенсус, макар в момента да ни звучи малко екстремно. Според мен в момента текат преговори между водещи фактори в партиите", посочи Милен Желев и изрази мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дори 1 протест няма за свръх инфлацията, която е 2 пъти по-висока от инфлацията в ЕС." - В Германия имаше 100,000 протест на 24ти и на 25ти им гръмнаха тръбите на Северен поток. Сърбия и Унгария се опънаха и отказаха да спрат търговията с Русия и набързо ЕС отнеха лиценза на фирмата поддържаща Южен поток. Други велики идеи да имаш? Мисля, че отказа да гласуваш за пионки е достатъчно ясно послание.
6
4
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Как няма да има правителство? Герб и величието им залагат на обичаните от всички Роско и Соломончо! Всички сили са впрегнали, вожда им сън не спи, търси под дърво и камък 2 дена най обичаните и уважавани личности и откри тези два колоса на които никои няма да откаже! Още утре всички ще обещаят подкрепата си и герб ще изпълни обещанието си и ще управляват мъдро и умело. И точно в този момент бойко се събуди от сън и въздъхна, че е открил начин да се спаси от отговорност!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Обществото е разделено в предпочитанията си по отношение на партиите." - обществото не е разделено - 65% показаха среден на всички партии. Тук вече идва въпроса за какви точно се мислят политиците като очевидно виждат, че са нежелани фигури. Чедиите хубаво им слагате ореоли, ама е повече от ясно, че политиците не са представители на обществото, а точно обратното - пледставители на малцинството.
4
3
 
14
 
! Отговори
история преди 1 година
Всичко чух , сметки , преговори , бюджет, само не чух никой да казва че идва с мисъл за хората .
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като протестират в ЕС, инфлацията пада ли? Увеличиха ли им заплатите и пенсиите така, че да догонят инфлацията? Тока им поевтиня ли? А горивата?
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът си заслужава съдбата. Мързи ги да гласуват, скатават се като овце. Дори 1 протест няма за свръх инфлацията, която е 2 пъти по-висока от инфлацията в ЕС. Такава апатия и малоумщина няма другаде.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви експерти не сте. Това ви харесва, така го казвате. Вие просто имате трибуна от която да си дрънкате. А за резултатите, там картинката зависи от сводници, политически партии и лихвари. Търгът е с тайно наддаване. Благодаря за вниманието.