Прокуратурата вика Нинова на разпит, тя чака да я отведат принудително

Обвинението било използвано като инструмент срещу нея
Обновена: 4 окт 2022 11:52 | 4 окт 2022 11:46, Камелия Цветанова
151
Прокуратурата вика Нинова на разпит, тя чака да я отведат принудително
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата е изпратила вчера призовка до лидера на БСП Корнелия Нинова, с която изисква червената шефка да се яви веднага на разпит.

„Написано е, че мога да си взема и адвокат. Освен това се изисква да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на протокол и стенограмата от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август“, съобщи Нинова.

Още по темата

Прокуратурата иска от нея да връчи призовки на още двама от ръководството на левицата и те също да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

Нинова отсече, че няма да се яви на разпит в прокуратурата.

„Представители на МП да дойдат и да ни отведат принудително на разпит“, отсече тя.

„Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят със заповед за претърсване и изземване, чакам ги на „Позитано“ 20 да дойдат да си ги вземат“, настоя още Нинова.  

Лидерът на БСП отсече, че от партията ще сигнализират всички европейски и български институции, за това което се случи.

„Докато съм лидер на БСП партията няма да влезе в игрите задкулисието. Докато не реформираме издълбоко и истинска правосъдната система на България няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“, коментира тя.

„Прокуратурата взе в свой ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните, а не инструмент на справедливост. Прокуратурата е частен инструмент на задкулисието.  Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, престъпниците които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева, нагласените обществени поръчки, наркотрафикантите, та се заехте с уреждането на  вътрешнопартийните въпроси на БСП“, настоя червената шефка.

Според нея е безпрецедентно прокуратурата да решава проблемите на БСП.

Причината да я викат на разпие е образувана проверка на прокурор по жалба на Кирил Добрев, който е изключен от партията, но съдът отказа да впише това изключване.

„Добрев идва на заседанието, присъства, изказва се два пъти и сега жили, че не е допуснат на Национален съвет, но това е конкретният повод, за да се намеси прокуратурата по този начин в БСП. Преписки на престъпници стоят с години на бюрата, а това нещо е задвижено в рамките на два месеца. Цялата машина е включена срещу БСП. 5 години Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и и я хранеше, след това служебният кабинет уволни всички хора на БСП, върна модела ГЕРБ, сега включват последното си оръжие – прокуратурата“, коментира Нинова. 


151
Още по темата: БСПНиновапрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
до анонимен:..-"Б Б" САМ изгради имиджа си на мафиот и престъпник ...САМ се дефинира като "Събирателно име на ъндърграунда"..Така че която и мръсотийкада разровиш,смело можеш да споменеш "великите" инициали..
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корнелия съвсем заприлича на намусена и кесела лелка зарзаватчийка от пазара.
132
2
 
2
 
! Отговори
Ей! преди 1 месец
Няма да закачате Корнелия, че ще дойда да ви нашляпам по задниците!
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали нейният Киро е пуснал сигнал до прокуратурата? Какво общо има ББ тука? Или по принцип той е виновен за всичко?
130
2
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 1 месец
Много ми е интересно, когато получи призовка от Прокуратурата за процента от оръжейните сделки, които са преведени в оффшорки на нейни хора и са в размер на над 250 000 000 ?, как ще се държи, за стола или за оградата на парапетА?!!??
129
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
м/у другото,само заради темата,под ударите на "прокуратурата" може да попадне ВСЕКИ !!!..ВСЕКИ !..Аз не следя "изтънко" тоя случай,но Каскетните поданици обявиха ли "Обоснованото ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ",че е налице извършено от Нинова престъпление?..Питам сериозно...И нещо друго,което се подминава,а то е ФАТАЛНО:..-Текста в НК,че "прокурора" действа.."ПО ВЪТРЕШНО УБЕЖДЕНИЕ" !!!!!!.-.Нема факти,нема доказателства..Има "вътрешно убеждение",а то,както знаем,поне на наша територия означава "ВЪНШНА ЗАВИСИМОСТ
128
5
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До Лойко...ами той Лойко вдигна целия свят по тревога бе,що са праиш на отстрелян?..Че чак и ЕК включи в крясъците си..Може ли Ниновица да надвика хорът на мажоретния сикаджия ?
127
0
 
15
 
! Отговори
Лойко преди 1 месец
Когато арестуваха Бойко и го викаха в ДАНС и Прокуратурата не чухме нищо от Нинова.Защо занимава сега цяла България със себе си?
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кориверно че вие от махалата нямате образование и правна култура ама....арест на лице с дипломатически имунитет....лъхането на лепило не му ли мина модата.... я ходи си пусни как бат рамбо бута ми-28 с лъка и се успокой...
125
2
 
4
 
! Отговори
Кори преди 1 месец
На Митрофанова и Нинова ,белезниците; в мазето на участъка; "интензивен" разпит и като гълъбички ще загукат. На два гласа. Всичко ще си изпеят. Хайде, пък да видим Путин какво ще направи.
124
0
 
4
 
! Отговори
На някой преди 1 месец
ВИП-персони рекламата е да се събличат голи!?!А на родните ни политици пиарът е да ги разхождат с белезници!?!Както те самите обичат да казват,че нямало лоша реклама!?!
123
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
"От стара коза яре" е кака ви Корни...Тя знае,че ако отиде доброволно,реакцията ще е една,но ако я отведат с пранги на ръцете,ще избухне бомба..Мутрьо заради една разходка С РЪЦЕ В ДЖОБОВЕТЕ подпали света,та чак и ЕК занимава,а ако има насилие от страна на "прокуратурата",представяте ли си Корни как ще запищи?...Абе с една дума:..-ЩУРОТИИ!.."Сичко прокуратурата фтасала,само с Корни са не зафанала"..
122
1
 
16
 
! Отговори
ъхъ преди 1 месец
Що бе? Значи можеше оная клета женица - кметицата на Младост да я разкарват с белезниците като мечка из София, а Корни не може. Нали тя се праскаше, че законът е за всички. Я, й ги нахлузвайте белезници и да я видим каква героиня - лъжкиня е.
121
0
 
12
 
! Отговори
Сигнал преди 1 месец
Що на европейските институции, ще пишеш! Пиши на Болший театър, путин, песков, а и на Евразийската общност.... Там пиши...
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 124 Когато видиш Масларова и Станишев в затвора,виждал ли си куманистин у затвора?От ЕС народни пенсии са им обещали .
119
6
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
а на тия,които я обвиняват в неспазване на закона,ще припомня:..-В закона е предвидена такава ситуация-призования да откаже да се яви..Тогава издават заповед за принудително довеждане...Така че нищо не е нарушила Ниновица с отказа си за отиде на разпит..Но това определено ще бъде използвано в нейна вреда при евентуални последващи следствени действия и обвинения..Но мисля че е "кьор фишек"..Просто "Мутрата отвръща на удара".."ЕНТА СЕРИЯ"..
118
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Баце със златните кюлчета кога ще го видим в съда и после в затвора????
117
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А крадците от ГЕРБ кога ще видим в затвора????
116
7
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Каскет Гешеф,ако не отиде...лично да...арестува Нинова,за отказ да се подчини и яви на разпит,не го признавам за гл.прокурор. Да си взема...каскета и да се маха.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички сте за затвора,изедници