Прокуратурата вика Нинова на разпит, тя чака да я отведат принудително

Обвинението било използвано като инструмент срещу нея
Обновена: 4 окт 2022 11:52 | 4 окт 2022 11:46, Камелия Цветанова
151
Прокуратурата вика Нинова на разпит, тя чака да я отведат принудително
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата е изпратила вчера призовка до лидера на БСП Корнелия Нинова, с която изисква червената шефка да се яви веднага на разпит.

„Написано е, че мога да си взема и адвокат. Освен това се изисква да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на протокол и стенограмата от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август“, съобщи Нинова.

Още по темата

Прокуратурата иска от нея да връчи призовки на още двама от ръководството на левицата и те също да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

Нинова отсече, че няма да се яви на разпит в прокуратурата.

„Представители на МП да дойдат и да ни отведат принудително на разпит“, отсече тя.

„Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят със заповед за претърсване и изземване, чакам ги на „Позитано“ 20 да дойдат да си ги вземат“, настоя още Нинова.  

Лидерът на БСП отсече, че от партията ще сигнализират всички европейски и български институции, за това което се случи.

„Докато съм лидер на БСП партията няма да влезе в игрите задкулисието. Докато не реформираме издълбоко и истинска правосъдната система на България няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“, коментира тя.

„Прокуратурата взе в свой ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните, а не инструмент на справедливост. Прокуратурата е частен инструмент на задкулисието.  Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, престъпниците които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева, нагласените обществени поръчки, наркотрафикантите, та се заехте с уреждането на  вътрешнопартийните въпроси на БСП“, настоя червената шефка.

Според нея е безпрецедентно прокуратурата да решава проблемите на БСП.

Причината да я викат на разпие е образувана проверка на прокурор по жалба на Кирил Добрев, който е изключен от партията, но съдът отказа да впише това изключване.

„Добрев идва на заседанието, присъства, изказва се два пъти и сега жили, че не е допуснат на Национален съвет, но това е конкретният повод, за да се намеси прокуратурата по този начин в БСП. Преписки на престъпници стоят с години на бюрата, а това нещо е задвижено в рамките на два месеца. Цялата машина е включена срещу БСП. 5 години Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и и я хранеше, след това служебният кабинет уволни всички хора на БСП, върна модела ГЕРБ, сега включват последното си оръжие – прокуратурата“, коментира Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: БСПниновапрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
22
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
Отивай в Прокуратурата, стига си плакала!Скоро и в затвора ще те вземат, дори и да не искаш!
109
0
 
16
 
! Отговори
дърта си вече преди 1 година
Няма бензин за теб,хващай метрото и ще се завлечеш.
108
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гостенка Пракуратурата що не извика тиквата и шайката му крадци
107
0
 
12
 
! Отговори
1010 преди 1 година
Тези удариха дъното
106
2
 
15
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Щом прокуратурата я вика, вероятно има сигнал срещу нея! Те просто си вършат работата, само че като те викат в прокуратурата или МВР, обикновенно не ти казват за какво, та сигурно е сгазила лука и я е страх сега...., щом е невинна няма от какво да се страхува! Но от трибунута та казваш, никой не е над закона и щом опре до теб..., тогава е незаконно!
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 106 И аз така мисля, ще има нещо като тълпа под надслов "Бесни, страшни пенсии" :)
104
0
 
15
 
! Отговори
Брей преди 1 година
Кака Корна ще се прави на героиня, иска да я изведат с белезници от "Позитано" 20, та снимката да остане в историята.
103
7
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Нека да види как се е чувствал Борисов, като го арестуваха.Има Господ.
102
5
 
4
 
! Отговори
Колкото преди 1 година
осъдиха боко, толкова ше осъдят и тая!...
101
2
 
12
 
! Отговори
1111 преди 1 година
Стремя се да живея според правилата. Ако всеки започне да разсъждава, като го призовавт правоохранителните органи дали да отиде или не-за какво ни е държава тогава? Партия не искам да правя. Явно, управленците ни, наистани са функция на наодонаселението ни. Много лошо.
100
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се съберат симпатизанти на БСП иняма да го допуснат това, току-така да стане!
99
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕН ШАМАР ЗА ГЕШЕВ
98
3
 
0
 
! Отговори
бързоо преди 1 година
До АнонименПийте си лекарствата докато е време
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха разбрали са прякора и... госпожа Лъжа-----Това от феновете на осъдения за лъжа/клевета Боко ли идва? И срам нямате, толкова сте нагли!
96
0
 
7
 
! Отговори
До 1111 преди 1 година
За да ти пратят подобна призовка от прокуратурата, първо трябва да направиш партийно събрание. Надявам се, че имаш партия, където да го спретнеш, а чак след това да пишеш по форумите. Иначе да - нарушавай си закона смело и пак ще стигнеш до тях, но точно в случая ситуацията е пълен смях.
95
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
да я арестуват такова нахално човече иван костов да я освобождава тя изпълнипоставената задача
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не съм юрист, но ми е интересно на какво основание прокуратурата се меси в партийно събрание на пропадналото бсп. Сериозно - кой закон е нарушен? Чии граждански права са ощетени? Понеже това е информация от обществен интерес - може ли главния *** да се изкаже по въпроса или пак ще се скатае, че не е негова работа, а на негов подчинен?
93
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На костовизма дните са преброени.Всички костовисти ще бъдат унищожени.ДБ ще бъде забранена съвсем скоро!Иван Костов ще бъде застрелян като Луканов!
92
5
 
12
 
! Отговори
1111 преди 1 година
Нинова, ти коя си? Аз мога ли да кажа-няма да отида на разпит? Ако го направя, какво следва? Принудително довеждане. Не ходи, но аз пък искам прокуратурата да разпореди принудително довеждане. Стига вече себична лельо!!!!! Омръзна ни от такива, като теб. Тя го изключила, Добре, съдът отменил изключването. Законето лелче са еднакви за всички. Докато раазсъждаваш, кое е редно и кое не, когато те касае в лично качество-нищо няма да се промени. НЕ ТЕ ИСКАМ В НИКОЯ ПАРТИЯ ЛЕЛЬО КОРНЕЛЧЕ!!!!!
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата трябва първо да започне от Кирл Оетков и Асен Василев за *** фирми и парите, които са текли към Румен Спецов.