Прокуратурата вика Нинова на разпит, тя чака да я отведат принудително

Обвинението било използвано като инструмент срещу нея
Обновена: 4 окт 2022 11:52 | 4 окт 2022 11:46, Камелия Цветанова
151
Прокуратурата вика Нинова на разпит, тя чака да я отведат принудително
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата е изпратила вчера призовка до лидера на БСП Корнелия Нинова, с която изисква червената шефка да се яви веднага на разпит.

„Написано е, че мога да си взема и адвокат. Освен това се изисква да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на протокол и стенограмата от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август“, съобщи Нинова.

Още по темата

Прокуратурата иска от нея да връчи призовки на още двама от ръководството на левицата и те също да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

Нинова отсече, че няма да се яви на разпит в прокуратурата.

„Представители на МП да дойдат и да ни отведат принудително на разпит“, отсече тя.

„Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят със заповед за претърсване и изземване, чакам ги на „Позитано“ 20 да дойдат да си ги вземат“, настоя още Нинова.  

Лидерът на БСП отсече, че от партията ще сигнализират всички европейски и български институции, за това което се случи.

„Докато съм лидер на БСП партията няма да влезе в игрите задкулисието. Докато не реформираме издълбоко и истинска правосъдната система на България няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“, коментира тя.

„Прокуратурата взе в свой ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните, а не инструмент на справедливост. Прокуратурата е частен инструмент на задкулисието.  Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, престъпниците които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева, нагласените обществени поръчки, наркотрафикантите, та се заехте с уреждането на  вътрешнопартийните въпроси на БСП“, настоя червената шефка.

Според нея е безпрецедентно прокуратурата да решава проблемите на БСП.

Причината да я викат на разпие е образувана проверка на прокурор по жалба на Кирил Добрев, който е изключен от партията, но съдът отказа да впише това изключване.

„Добрев идва на заседанието, присъства, изказва се два пъти и сега жили, че не е допуснат на Национален съвет, но това е конкретният повод, за да се намеси прокуратурата по този начин в БСП. Преписки на престъпници стоят с години на бюрата, а това нещо е задвижено в рамките на два месеца. Цялата машина е включена срещу БСП. 5 години Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и и я хранеше, след това служебният кабинет уволни всички хора на БСП, върна модела ГЕРБ, сега включват последното си оръжие – прокуратурата“, коментира Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: БСПниновапрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са феновете на бай Ставри заглъхнаха след изборите.----------Феновете на мафията се оказаха повече. В резултат след 10г населението на България ще е 5млн.
89
13
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Банкянският селянин леко показа глава и развъртя бухалката. Гешев и Борисов - в затвора!
88
8
 
3
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Аре боко почна с отмъщенията, следват кирчо и ония смешния асенчо (кокорчо). България няма да се оправи никога, гледайте сеира, живейте си живота и да не ви пука. То се е видяло, че няма народ тук на тази територия, само население което чака заличаването си от "великия запад" и това е. На тях им трябва територията, а не разни ганьвци да търчат наляво-надясно.
87
10
 
5
 
! Отговори
Пуржо преди 1 година
Никой вече не бръсне прокуратурата за слива. Толкова изпаднала институция е може би само МВР.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно го е казала. Последните 30г се въртим в омагьосан кръг и в този кръг БСП е водеща. Борисов е последните 12г, а БСП участва във всичките 30г. Модела е БКП/БСП продължен от СДС, НДСВ, тройната коалиция и ГЕРБ. Да не се прави на нова партия на промяната.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са феновете на бай Ставри заглъхнаха след изборите.
84
4
 
15
 
! Отговори
бай Таци преди 1 година
Нинова - у Сливен! Да я умият с мapкуча и зад peшетките!!!
83
11
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В прокуратурите са най-големите престъпници. И тези хора щели да пазят закона? Ха ха ха.
82
7
 
5
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Другарката Нинова е мъченица и ще умре за нашето добруване. А другаря Гешев е плешив импотент на каишката на другаря Пеевски. Ура за ДС! (Държавна (не)сигурност)
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият НПК беше приет првз 2006 година. Нинова също е гласувала за него. Би трябвало много добре да знае какво следва след неявяване на призовка. Би трябвало и много добре да знае, че при поискване от прокуратурата всипки ЮЛ, ФЛ и всякакви организации са длъжни да предадат намиращи се в тях документи. Всеки, който е призоваван в качеството на свидетел знае, че няма от какво да се притеснява. Разказва каквото знае и толкоз. Явно Нинова, нещо я притеснява, нещо престъпно..
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представители на МП да дойдат и да ни отведат принудително на разпит, отсече тя. Айде да не се опитва да се прави на мъченица :)))
79
0
 
6
 
! Отговори
на вечеря преди 1 година
Бойко Рашков ще дойде посред нощ.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя ще стои там докато БЦП не паднат по еднопроцентовата бариера. Тогава и само тогава тя ще е изпълнила своята мисия (междувременно лаейки как някой друг искал да разцепи партията). Смешка и половина, да си ходи на хотела в Гърция и да не ни занимава повече. За един министерски пст и майка си ще продаде, не щем такива политици в никоя партия, да се махат!
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинчето на пангара, обаче тя е нагла и безкруполна комсомолка, ще се оправи :)))
76
2
 
10
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Нинова - в дрънголника!
75
2
 
16
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Госпожа Лъжа-Импексова нещо я стегнаха гащите май? Мухахахахахахахахаа
74
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето, гербаджиите още не са взели властта и започват да си разчистват сметките с бухалката Гешев, смятайте какво чака българския народ по-натам. Бизнес всякакъв забравете.
73
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна политическа репресия, с цел да се направи БСП послушна, и да стане част от ново гласената коалиция
72
3
 
8
 
! Отговори
Защо? преди 1 година
Защо не се изпраща призовка и за Румен Гечев?
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че е осъзнала на каква правосъдна джунгла и какъв произвол е подложен всеки един, дръзнал да защитава правата си в тази страна. Трагедията в, че онези, които наложиха тези репресивни силови практики, отново се върнаха в парламента.