Районна прокуратура за Нинова: Недопустими изказвания

Нима законите не са еднакви за всички, пита той
4 окт 2022 15:57, Нели Христова
72
Районна прокуратура за Нинова: Недопустими изказвания
Снимка: БГНЕС

Политиците да се въздържат от политическо говорене. За това призова прокурорът от Софийска районна прокуратура Георги Иванов.

Преписка ми е разпределена на случайния принцип. Била е образувата по жалба на Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова и други членове на БСП. Към своята жалба Добрев е приложил и решение на ВКС. След като се запознах с твърденията му и решението на съда, сметнах, че не са изяснени всички факти. Заради това трябва да бъде извършена проверка по реда на Закона за съдебната власт", обясни Георги Иванов.

Още по темата

Той изпратил писмо до БСП, адресирано до Корнелия Нинова, и искал да му предоставят копия, стенограма и записи, свързани с проведено общо събрание на НС на БСП. Призовал Нинова и други двама членове на партията в сградата на Софийска районна прокуратура за снемане на сведения.

"Такива действия не са прецедент. Това са правомощията ни по Закона за съдебната власт и така се действа по стотици сигнали в прокуратурата", обясни прокурор Иванов.

Във връзка с възмущението на Корнелия Нинова от днес той попита: "Ако жалбата беше нейна срещу Добрев, значи ли това, че той не трябваше да бъде призоваван за сведения? Нима законите не са еднакви за всички, включително за политиците? Призовавам ги  да се въздържат от политическо говорене и да не използват прокуратурата за партийни цели. Това не им дава правото за накърняват доброто име на съдебната власт", каза Георги Иванов. Според него това затруднява работа и противоречи на върховенството на закона.

"Като прокурор искам да уврея, че колегите ми спазват конституцията, подчиняват се на законите,  доказателствата и се ръководят от убежденията си. Законите се прилагтат еднакво към всички граждани. Изказването на Корнелия Нинова е политическо, недопустимо и цели отклоняване на вниманието на хората от проблемите. С подобен тип горовене няма да се намали престъпността", коментира още Иванов.

Към сигнала на Добрев било приложено решението на съда, с което е отменено изключването му от партията.

"Става дума за неизпълнение на съдебно решение. Тук прокуратурата няма място. Тойой прилага съдебно решение. По жалбата е чута само неговата гледна точка и затова са изискани записа, стенограмата и сведения от другата страна", обясни прокурорът.

Според Кирил Добрев на въпроснот осъбрание не му позволили да гласува.

Корнелия Нинова е призована за сведения в прокуратурата на 12 октомври.

Георги Иванов обясни, че е пратил призовките за другите двама членове на БСП по Корнелия Нинова, защото тя има ежедневен контакт с тях, а и съгласно закона призовките могат да се връчват и от работодател.


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
5
 
! Отговори
Гъдел преди 2 месеца
Само за това ли я разследват?
65
3
 
8
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 2 месеца
Уравнението се решава с алгоритъма : "БСП е мафия!"
64
1
 
5
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 2 месеца
От град Левски съм . Нинова правилно отчита, че това си е проблем за партията . Като пример мога да дам , че аз и банковите служителки от клона на банката ДСК на булевард " Дондуков " под петолъчката съвсем необезпокоявани измамихме мой колега, който е трайно безработен и с нулев доход да вземе кредит, а аз взех парите му със съдействието на служителките и сега той си изплаща кредита.
63
7
 
6
 
! Отговори
Никола преди 2 месеца
Това момче от снимката е от мисирките които бранят Гешев и мафията.
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така става ясно какви прокурори имаме, как мислят. Уникален е! Нинова все пак е завършила право а Николай Добрев да си гледа четиринадесетте фирми защото насила хубост не става.
61
9
 
12
 
! Отговори
Браво на Нинова преди 2 месеца
откъде накъде ще я призовават за партийна работа. Това си е задача на партията. Все едно да влезе в едно семейство и да им рови семейния албум. Ай сиктир! Какъвто шефът им Каскетов- без образование, такива и некадърния му състав.
60
2
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Кори 52 Нали това ти обяснява човека ,че работят по законосъобразност.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прокуратурата е виновна,ЗАЩОТО НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА НА ВРЕМЕТО НО ТОГАВА ГЛАВЕН ПРОКУРОР БЕШЕ ЕДНО МОМЧЕ НАШЕ,ВНУЧЕТО НА ДРУГАРЯ ВЕЛЧЕВ, МНОГО УМЕН! МНОГО!АМА МНОГО ДОБЪР ПРОКУРОР! НЯМА ЕДИН КОРУМПИРАН!ДАЖЕ РАШКОВ НЕ Е ИМАЛ ЧАДЪР
58
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Възраждане! Плюя на гн.ус.ните прокурори! Мафия!
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нинова прехвърли вътрешнопартийните си проблеми към Гешев :)
56
4
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 2 месеца
Да бе, има съвест!сигурно съвестта му го напътстваше, когато по време на ембаргото прекарваше по два тира на ден с горива в Сърбия, също както Буда, на който всички герберасти лижете задника! Добрев по нищо не се отличава от ***, която приватизира активите и десетките милиони на Техноекспортстрой! На комуниста склонноста да лъже и краде е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНА!!!
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съдебната власт е силно КОРУМПИРАНА и има добро име само сред облагодетелстваните от нея и мафията на Бойко и гешев, която тя защитава.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДВАМАТА КОМУНИСТИ СЕ СЪДЯТ И ВИНОВЕН ПРОКУРОРА,ЧЕ ИЗПЪЛНЯВА РЕШЕНИЕ НА СЪДА ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА? НА ВСИЧКИ ТЕЗИ СПОРОВЕ ГЛАВЕН ВИНОВНИК Е БОЙКО БОРИСОВ СПОРЕД МНОГО ПИСАРИ?БОЖЕЕ ВЕЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом Нинова изпадна в истерия, не и е чиста работата. Ако някой от нас получи призовка и заяви на властите "няма пък", дали ще му се размине. Вече много пъти тя се прави над закона, не спазва устава на БСП, кани си само, който ще гласува за нея... Като видя дебелия край, изтрещя. Щяла да пише до евроинституции. Какво им пука на ЕС вътрешнопартийните им ежби комунистически.
52
5
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
Да бе пука му на баце за корнелия - той не я и забелязва даже саморасправа глупости - корнела винаги му е дишала прахта на избори затова толкова я е яд и все го яде за нещо а може и да е имало там нещо - всеки патил знае на какво е способна една отхвьрлена жена след бурна вечер
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добрев е като баща си. Човека има съвест и иска да спаси онова в което вярва. В случая БСП. Не харесвам партията му. Но разбирам, че иска да отстрани Корнелия, защото тя я закопава. И ако има избори февруари, а вероятно ще има, БСП ще е под 4%. Та не плюйте Добрев. Човека опитва да спаси онова в което вярва. Уважавам го заради това. Никога не съм гласувала за БСП, но има уважението ми за достойнството с което защитава партията си
50
3
 
6
 
! Отговори
Кори преди 2 месеца
Съдебната система трябва да работи единствено по законосъобразност, не по целесъобразност. Нали това искаме всички? Щом има буква и алинея се спазват. А дали има престъпление постановява съдът.
49
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПРИБЪРЗАНАТА САМОРАЗПРАВА Е МНОГО ЛОШ ХОД НА БАЦЕ
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ха хаБЕШЕ НО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ
47
7
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
Борисов не беше в политиката изобщо тавариш