2000 лева глоба за Корнелия Нинова, ако не се яви на разпит

Прокуратурата не участвала във вътрешнопартийни дела
79
2000 лева глоба за Корнелия Нинова, ако не се яви на разпит
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба на Кирил Добрев, който беше изключен от партията.

Корнелия Нинова обвини прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен преврат.

Още по темата

„Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не участва във вътрешнопартийни дела. Това не е прецедент. Така се действа по сигнали“, коментира пред bTV Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура.

„Прокуратурата спазва законите. Нека видим дали политиците ще ги спазват. Нека изчакаме призовките, нека видим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са задължителни и ако не са изпълнени, глобата е до 2000 лева“, добави той.

„Жалбата на Добрев съдържа само неговите твърдения, като към нея е приложено решението на ВКС. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Призовката е за 12 октомври“, уточни наблюдаващият прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: бспниновапрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боце - като не плати идва НАП, и ако НАП работи, ще пусне една прверчица на физическо лице и за Корни и за Кики...
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво иска Добрев, тия там са пощурели. Ще се изпоядат един друг на Позитано, срамна работа.
36
5
 
6
 
! Отговори
анинимен преди 1 година
не съм эа БСП,нито корнелия нинова, но тук има нещо много гнило. тоэи добрев, има "чадър"и му се диктува. Това е повече от ясно и си личи от 100 километра. Истината, няма да я уэнаем сега, а малко по-късно от "уста на ухо". А НАЙ-ГОЛЯМАТА ИСТИНА Е, че раэиграват нас хората. Само като пишат, че прокуратурата спаэва эаконите ми става хем смешно, но и тъжно. Эащото мафията е в прокуратурата!!!! Или самата мафия е прокуратура! Да махнем мафията и нещата ще се оправят. но и това ше стане, скоро.дб
35
4
 
1
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Е сега Гешев трябва да си хваща прическата и да се маха. Аз съм член на фашистка организация, и ако тоя ме привика - просто ще го отстрелям
34
0
 
6
 
! Отговори
Боце преди 1 година
До Анонимен 41: А ПростКиро плати ли си 2-те хиляди лева за нарушаване на Изборния кодекс на 14.11? И тая толкова ще ги плати, нали са си ортаци.
33
1
 
7
 
! Отговори
Боце преди 1 година
До Анонимен 39: каква Кьовеши бе, приятелче?! Съвсем изтрещяхте! Не разбрахте ли, че Кьовеши няма да взломи прокуратурата, както много ви се иска на ПП и ДБ? Оттам само похвали идат за Гешев и сие.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха да видим как прокуратурата на Гешев ще арестува и ще доведе леля Корнела на разпит в следствието за вътрешнопартийни крамоли , и неща казани на ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ. А да видиме Кьовеши как ще подкрепи намеса на правоохранителни органи за политически пристрастия и политически мнения..... А ?
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бълха я ухапала Кyрнелия Импексова. Отделно КГБ колко милиони са и дали само тя си знае.
30
2
 
9
 
! Отговори
прокУрор преди 1 година
Тази "лидерка", както колега по- долу е казал си мисли, че е над закона. В случая, такава е процедурата и прокуратурата я спазва. Факт е, че има ли сигнал така се действа и няма значение срещу кого е сигнала - законът си е закон. Как бай *** очакваме да спазва закона и да уважава институциите, когато уж образован и с претенции "лидер" на партия, която уж трябва да създава правила не ги спазва? а трябва да се моли да не я питат за "зелената хуманитарна помощ"...
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рафаелчо Импексов ше и прати от Голман Сакс
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги разбирам от БСП : 1- един комунист праща прокурори на друг комунист ; 2 - комунистката с призовка ,явно мисли че живее преди 89 и за нея законите не важат и не отива на разпит. 3 - зашо трябва всички в държавата да се интересуват вътрешнопоартиините драми в БСП? Заключение : Никой да не пипа Корни , тя смъкна БСП под 10% на последните избори , оставете я да ги довърши . Ж.Виденов поне имаше благоприличието да се скрие тотално след като лъсна импотентността на БСП да управлява
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ходи на разпит, Пеевски - ходи, само тази женица не ще да ходи. Ще и се изтъркат токчетата. Ето политечската класа какъв пример дава за спазване на законите и тя ще ми прави реформи!!! Ясно, че след получаване на призовката ще отиде, ама поне да не си отваря толкова устата преди това!
26
1
 
11
 
! Отговори
www преди 1 година
Няма страшно! Онези 20 милиона, които "изчезнаха" от партийната каса за какво са, ще плати глобата и пак ще си има парички! А и за 6 месеца министър успя да "позахлеби", оръжие към Полша и т.н.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дава пример на престъпниците като не се явява в прокуратурата! Тя е над закона и може да краде народа безнаказано!
24
1
 
11
 
! Отговори
Кака Кори преди 1 година
за нищо не става.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете я намира да докара комунистите до 3,5 %.
22
0
 
27
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
Давай Корни, на другите избори под 4% да сте!
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не закачайте жеата докато не унищожи комунистите до крак! След това правете каквото искате.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На *** това са и джобните изобщо няма да я трогнете.
19
1
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
КОЙТО Е НЕВИНЕН - ХОДИ БЕЗ ПРОБЛЕМ В ПРОКУРАТУРАТА. ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВА ДРУГАРКАТА?