Александър Маринов: Шансовете за кабинет са малки

Призова за разговори при държавния глава
5 окт 2022 10:10, Росен Стойчев
10
Александър Маринов: Шансовете за кабинет са малки
Снимка: БГНЕС

Шансовете за съставяне на кабинет са малки.

Още по темата
Това обяви председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов определи като малки шансовете за съставяне на кабинет.

Пред БНТ той посочи липсата на доверие между политическите субекти като един от основните проблеми.

Според проф. Маринов идеята на ГЕРБ за разговори с помощта на неутрални посредници, макар и любопитна, едва ли ще доведе до промяна в решенията на различните партии. Това би трябвало да стане ясно при консултациите при президента, които предстоят.

"Когато партиите отидат на консултации, те вече би трябвало да имат някаква позиция. Те дори би трябвало да кажат пред президента как виждат нещата и какви възможности виждат. В зависимост от това какво партиите изложат - тази дискусия може да продължи, да се детайлизира и т.н.", заяви проф. Маринов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Господа "политици",чухте ли речта на Джорджиа Мелони ,която спечели изборите в Италия?За просперитета на страната и народа,"трябва да изтъкваме,не онова което ни разделя,а онова което ни обединява",към всички партии в Италия.Така действат умните политици,Глупавите само чертаят червени линии и нищо полезно не вършат.
6
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Гос'ин "професоре",.... при сегашната даденост, НЯМА никакъв шанс за съставяне на редовно правителство ! Докато политическите ме керета не поставят националните интереси над личната си алчност за власт, изборната дейност ще продължи. Единственият изход от положението е народът да излезе с тоягите и да даде урок на самозваните "политици" !
5
0
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ЕМИ ТО ТОВА Е НАЙ- ЛЕСНОТО - ДА ХВЪРЛИШ КЪРПАТА!!! РАДЕВ ДА НЕ СЕ ОСЛУШВА КАНО ГЪРМЯН ЗАЕК, А ДА СВИКА ВСЕОБЩИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО И ПРОСПЕРИТЕТ, А ВДИГНАТИЯТ ЮМРУК ДА ПРЕХВЪРЛИ НА СЪОТВЕТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ - ПРОКУРАТУРА И СЪД! ТОВА Е ЗАКОННИЯТ НАЧИН ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА ВЪВ В.С.И.Ч.К.И. ПАРТИИ!
4
1
 
3
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Така ви се иска и за съжаление Герб ви дава основание за това. Ако те не действат уверено към разплитане на възела той ще се затягя още. Герб имат две политически сили готови за разговори и да не ни губят повече времето. Тяхното колебание ги прави слабаци, излишни дърдорения по телевизии. Електората иска делово и смело формиране на управление, а не досадни упражнения по медиите. С какво ДПС е по-лош от БСП, които се целунаха с градската десница и не им пукаше? Днес вече няма невъзможни неща.
3
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Тя електронно-лъчевата тръба го е облъчила. Иначе как да си обясним, че е съветник на ватника Радев?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Александър Маринов, смени си монитора. CRT не ползваме от 20 години :)
1
1
 
8
 
! Отговори
Накъде бутате? преди 1 година
Има едни хора в държавата като горният, като политилог Слави Василев, като и т.н, които са откровени деструктивни и бутат държавата към политическа криза. Целта на това е на народа тотално да му писне и да узрее за идеята президентска република. Което няма да френската версия, защото сме на Балканите. Ще е тюрлюгювеч между унгарския вариант и ердоганова Турция. Време е някой да го каже.