Даскалов е освободен като изпълнителен директор на БАБХ

Връщането на старите корупционни схеми започна, написа той
5 окт 2022 20:18, Нели Христова
21
Даскалов е освободен като изпълнителен директор на  БАБХ
Снимка: БГНЕС

От днес Христо Даскалов е освободен от длъжността на изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните. Това съобщи на извънреден брифинг тази вечер заместник-министърът на земеделието Крум Неделков, предаде репортер на БГНЕС.

 Даскалов оглави БАБХ в последния ден на миналата календарна година. Тогава, със заповед на Кирил Петков, Даскалов зае мястото на Христо Вълчанов.

Даскалов бе едно от главните действащи лица когато възникна проблема между държавната агенция и частната компания "Евролаб 2011" на граничния пункт "Капитан Андреево" през лятото.

В абсолютно нарушение на избраното законодателство, вчера Христо Даскалов се връща на работа преди ЦИК да обяви поименно избраните депутати. Същия ден Даскалов приема разпоредителни действия, свързани с уволнения и назначения на служители в БАБХ, информира Крум Неделков.

Също така сключва неправомерно анекс към договор с изтекъл срок на действие и в края, след всички тези разпоредителни действия, заминава на служебна командировка в Италия на разноски по проект на структурата на БАБХ, съобщи още заместник-министърът.

За всички тези действия не е бил уведомен министърът на земеделието Явор Гечев.

Неделков бе категоричен, че Министерство на земеделието не толерира подобен род действия и поведение.

В коментар, публикуван в профила си в социалната мрежа Фейсбук, Даскалов отговори: "Връщането на старите корупционни схеми започна още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство".

"Преди малко със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 г. Това е човекът, който в края на 2021 година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата. Знаете всички факти по случая Капитан Андреево. Знаете за заплахите, за опитите за подкупи, за черната кампания срещу всички нас, които „посегнахме“ на любимата фирма на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с фирмата на границата. Знаете, че направихме всичко, за да спрем реставрацията на „Евролаб 2011“ на Капитан Андреево. Това е отговорът на държавата. Заедно с колегите от „Продължаваме промяната“ ще продължа да се боря вече от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират огромен финансов ресурс за купуване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме нужда от цялата ваша подкрепа, за да не се върнем обратно в мрака, от който точно започнахме да излизаме!", написа Даскалов във Фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Vet преди 1 година
До АнонименОгладняха и сега са безкрупулни..
11
1
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНе, не е заради него. Ако агенцията беше станала държавна, всичко щеше да се решава на място, но външният натиск си каза думата, ако вдявате за какво Ви говоря..
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реванш на мафията ГЕРБ
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете мене :)
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
държавата се разпада пред очите ни, на края няма да има значение кой колко апартамента има и колио пъти е ходил на екзотична екскурзия нито пък колко мощни коли има;)
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маш'алла, Делян много бързо си върна цялата власт... Не знам защо въобще си играят да търсят премиер, като всъщност ние си имаме цар (всъщност - цяло царище), който държи всичко, и кой ще изпълнява формалната длъжност "премиер" няма абсолютно никакво значение
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се случва с президанта ни? Инудват ли го с нещо? Как стана така, че вече е за модела Борисов и го рестартира? Защо от 2 месеца ГЕРБ са толкова мили с него?
5
3
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС преди 1 година
Боко Пеевски си искат магистралите границата с Турция обществените поръчки и всичко което носи пари . Радев позволи всичко това Радев носи отговорност служебното правителство е назначено от Радев
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го жертвахте тоя човек? Обяснете! Защо го продадохте?
3
5
 
13
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Боко Пеевски си искат магистралите границата с Турция обществените поръчки и Евро фондове и всичко което носи пари на олигарсите които съсипват България
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, когото освободят за некадърност, почва да хули т.нар. "мафия". То като сметне човек, в тая държава 50% са пълни некадърници, а останалите 50 - мафия. Ти да видиш ква държава, брат!!!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията: Да си върнем държавата!