ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО

Те настояват за военно-техническа помощ за Украйна
5 окт 2022 16:45, Нели Христова
459
ДБ ядосани на Радев, че не подкрепя Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Веднага след свикването на 48-ото Народно събрание парламентарната група на “Демократична България” ще внесе решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, съобщиха от обединението в позиция.

"Демократична България" категорично настоява президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад гърба на обществеността позиции по ключови за евроатлантическата принадлежност и достойнство на страната въпроси.

Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отказа да се присъедини към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация срещу противозаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този свой акт и едва впоследствие обяви мотивите си за него.

Още по темата
Отказът да положи подписа си под съвместния документ заедно с лидерите на 9 страни от Централна и Източна Европа е всъщност отказ България да изрази пълна, включително военна, подкрепа за Украйна, отказ да заклейми и поиска съд за престъпленията на агресора, отказ да подкрепи суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Българският президент трябва да разбере, че няма легитимност сам да се произнася по стратегически за България избори и да поставя под съмнение нейната евроатлантическа ориентация. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с легитимното политическо представителство на формациите от новоизбраното 48-о Народно събрание в него и той да обсъди рамката на позициите на българската държава по всички въпроси, свързани с войната срещу Украйна и политиката на Кремъл към ЕС и НАТО. Окончателната дума по нея има единствено Народното събрание.

От ДБ заявяват, че е позорно България, заедно с Унгария, единствена да не подкрепя Украйна с пряка военна помощ. Това става особено наложително, след като Путин анексира 15% от територията на нападнатата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДъБъ няма какво да се ядосват, какво тичат пак като теле пред майка си. Ето какво казва и комисарчето - Киев не може да се присъедини към НАТО в условията на военни действия на украинска територия. Това заяви Европейският комисар по въпросите на вътрешния пазар на ЕС Тиери Бретон за френския телевизионен канал BFM.
269
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрямо цялото общество тежестта на ДеБе е 2 %.
268
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Южна Корея изпраща хранителни пакети/дажби. Защо трябва ние да изпращаме оръжия. Този конфликт е продължение на гражданската война. Трябва да запазим известен неутралитет. Радев е постъпил умно и съвсем правилно .
267
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Южна Корея изпраща хранителни пакети/дажби. Защо трябва ние да изпращаме оръжия. Този конфликт е продължение на гражданската война. Защо трябва да се набираме. Трябва да запазим известен неутралитет. Радев е постъпил умно и правилно
266
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Нямаше ли в конституцията нещо по въпроса за хората които искат да вкарат страната във война. 20г затвор май. Гешев какво се мота?
265
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арсенал показва че лоша та енергия се връща като бумеранг. Физика. Сори.
264
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е постъпил правилно. Той заема и подкрепа позицията на САЩ и Западните страни. Източните страни без Унгария действат емоционално. Радев постъпва правилно !!!
263
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маргинали, сър!
262
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вместо на нови избори ще ходите на фронта. Защото пращането на оръжия не е безобидно. Много добре знаете че Гном и Мравояд няма да отидат на фронта а ще отидат на курорт с $ те си. А вие ще отидете на фронта. Защото това не е детска игра. Това е война.
261
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мдаа...Какъв кон какъв бог. САЩ , САЩ са против прибързаното приемане на украйна. Западните членки на Нато също са против. А източните са едни глуупци.
260
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мдаа...Какъв кон какъв бог. САЩ , САЩ са против прибързаното приемане на украйна. Западните членки на Нато също са против. А източните са едни ***.
259
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Енергията нито се губи нито се създава. Тя просто преминава от един вид във друг. Когато имаш лошо отношение и си тормозиш народа това се връща и никаква Заблуда не може да ти помогне. Нападаш тайничко все едно е вътрешен проблем. Нападат и теб. Пращаш оръжия. То се връща под някаква форма. Енергия..... Връща се от където идва.
258
2
 
8
 
! Отговори
ВърховенствоНаЗакон2 преди 1 година
Особено глупави са критиките им към президента Радев, задето не подкрепял незабавното присъединяване на Украйна към НАТО. Откъде да знаят тези мили евроатлантици, че по правилата на тази организациянейни членове не могат да стават държави, които са в състояние на война.Иначе всяка втора дума на ДБейците е за върховенството на закона и спазването на правилата. Но това явно се отнася само за другите. За тях и за приятелите им правилата не важат. Те се имат за толкова велики, че са над всички правила.
257
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Скитник 13. Добре че повдигащ тоя въпрос, защото аз имам малко нестандартно обяснение. Стана нещо като бумеранг. Бумеранг на енергия. БГ праща оръжия но те убиват хора и това предизвиква енергия срещу тези които са ги произвели и са ги изпратили. Бумеранг който върна енергията от където идва. Закон на физиката. Ето защо аз съм против изпращането на оръжия след като вече конфликта е започнал. Защото тази енергия се връща като бу меранг. Закон от физиката Съжалявам.
256
0
 
3
 
! Отговори
СпазванеНаПравилата1 преди 1 година
Евроатлантическите мъпети от ДБ няма да мирясат, докато не ни вкарат във война. Искат веднага НС да приемело декларация, че ще пращаме оръжия за Украйна все едно сега не пращаме:)))Големи храбреци! Ами като са такава музика за ушите им оръдейните залпове, Христо, генерал Наско и подчинените им да нарамват по един калашник и бегом към Украйна. Само че едва ли имат кураж за това.Особено глупави са критиките им към президента Радев, задето не подкрепял незабавното присъединяване на Украйна към
255
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво *** от ДБ ,не ви харесва че някой е по различен от дупедаеците от т.н. демокрадци.Добре че не са Плевлю или еврейския *** Паси.
254
3
 
4
 
! Отговори
Скитник 13 преди 1 година
Абе какво стана в арсенал. Много експлозии нещо последно. Да не би и там някои да е пушил цигари също като руската армия на кораба Москва и на летището на Крим Да се събере екипа за нац. сигурност на чело с Радев и да разследват своите.
253
11
 
6
 
! Отговори
Алоооо преди 1 година
Дорогари и тавариши. Стенанията ви този път няма да бъдат чути в москва понеже там си имат по сериозни проблеми:). Румен и останалите да не се пънат толкова це ке *** някои капиляр. Вожда ви в Кремъл губи и вие също с него.Свиквайте с мисълта и консеквентно като вожда си др искайте в гащите. Краят наближава а и на всяко прасе му идва коледата.
252
1
 
10
 
! Отговори
Значииии преди 1 година
подготвяйте се за повиквателни!
251
12
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Лека полека става ясно че за съжаление България се оформя като троянски кон в Евро съюза а и в Нато. Хе хее. Който се опитва да седне на два стола обикновено пада на земята. Радев е ясен на кой бог се кланя. На същия на който се кланят герб, дпс, бсп и възраждане. Кремълския. Този път обаче нещата ще свършат с бой.