Какви са вариантите за правителство в България?

Коментар на експерти
7 окт 2022 18:49, Росен Стойчев
34
Какви са вариантите за правителство в България?
Снимка: БГНЕС

“Появиха се две нови “сини каски” - преносители на предложения, на решения, на идеи, и изведнъж всички скачат срещу тях. Не знам дали това е правилният подход.

Още по темата
Самият аз не мога да се обявя против такова нещо, защото аз бях “синя каска” в два парламента и имах много успехи и неуспехи, но всичко се разбираше накрая. Сега още в началото се казва кои са преговарящите и започва неодобряването им”. Това каза в студиото на БНТ бившият екоминистър Емил Димитров.

Според Борислав Цеков - председател на Института за модерна политика, единственият политически вариант за развитие на ситуацията е съставянето на правителство с мандата на политическата сила, спечелила изборите.

“Всичко останало означава криза и агония. Имаме ясен вот на гражданите на недоверие към тази политика и тази формула, която беше в предишния парламент. Ако търсим стабилност, ако търсим съгласие, това трябва да се вземе предвид”, заяви Цеков.

Политологът Георги Киряков счита, че трябва да се тръгне към съставяне на правителство извън ГЕРБ и “Продължаваме промяната”.

“Ако в тази ситуация на блокиране на политическия процес не се намери решение, ще вървим към нови предсрочни избори и задълбочаване на настоящия политически проблем”, предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви