От "Български възход" готови на разговори за кабинет

Според Румен Йончев партията може да бъде мост за кабинет
Обновена: 9 окт 2022 17:37 | 7 окт 2022 21:31, Красимир Ангелов
0

След нежеланието на ПП да разговаря с ГЕРБ за кабинет, остава ли третия мандат единствената възможност за редовно правителство?

"Възможно е и Конституцията напълно позволява това, но зависи само и единствено от президента на България, който трябва реши, ако се стигне до трети мандат, на кого да го връчи. Той има свобода да избира. Ние не може да подкрепяме, който и да е мандат. Г-н Янев заяви от самото начало, че "Български възход" ще участва във всички разговори за съставяне на правителство, защото само там ще се роди възможността да се състави такова", каза лидерът на "Земеделски народен съюз", коалиционен партньор на "Български възход" - Румен Йончев, в студиото на "Денят ON AIR".

"Този пъстър, раздробен парламент с политически сили и липсата на ясно мнозинство, показват волята на избирателя: "Седнете, конструирайте управление, което да позволи на България да продължи напред". Страната ни трябва да продължи напред, не може да обречем още едно поколение, защото вече 2 години това правим", допълни Йончев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът обяви, че очаква смирение в политиците.

"Досега чуваме от политиците само какво не искат, това не е начин да управляваш държавата и не е начин да се прави политиката. Това е най-популистичното. Едва ли за ден-два ще се решат всичките теми. Списъкът с удобни и удачни фигури сигурно е безкраен. Ако ГЕРБ инициира тези разговори, те могат да посочат, когото пожелаят за модератор. Но разговорите няма да приключат толкова лесно и бързо", коментира още лидерът на "Земеделски народен съюз".

Румен Йончев поясни, че тяхната единствена "червена линия" е за националните интереси на България.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари