Проф. Христов: Войната може да засмуче Европа и България

По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско
153

"От момента на обявяване на частична мобилизация в Русия това даде знак, че се върви към истинска война и ескалация на конфликта. Рано или късно той може да засмуче всички източноевропейски държави, в това число и нас, след това и Европа, след това и света", заяви социологът проф. Иво Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него военните много добре знаят за какво става дума и какво е "изпепелена плът". По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско.

Още по темата
"Ние вече сме официално в списъка на неприятелките държави. Има разлика в това да си неприятелска държава и да си военен противник", поясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след Карибската криза не е имало по-голяма опасност от ядрена война, отколкото сега.

"Отначало това беше елемент на пропагандата, сега нещата изглеждат по различен начин. Като държава не трябва в никакъв случай да влизаме в чужда за нас война. Украйна няма да влезе в НАТО, това са жестове от публиката за морална и политическа подкрепа", посочи проф. Христов.

Мнението му е, че партиите се ослушват и са се скрили под масата, защото знаят, че електоратът, който е гласувал за тях, ще ги убие с камъни, ако те официално заемат позицията България да даде жива сила.

"България е един от най-големите производители на боеприпаси, които в момента кой знае защо присъстват на украинския фронт. Ние вече сме там, въпросът е да не сме там директно като страна, защото едно е да си играеш на война, друго е да усетиш войната", коментира Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До един - възмездието гонело всички, но настигало малцина. Според мен настига всички, но един по-рано, друг по-късно. Аз съм чел това, за което говорите. Те получили разрешение от нас да минат през територията ни и да нападнат Византия и сключили договор, но Византия им платила да ни нападнат внезапно. Може би наистина всеки си плаща за подлостите, но не се усеща поради дългото време, което минава за плащането.
97
4
 
13
 
! Отговори
един преди 1 година
Ако руснаците не можеха ва воюват, досега сто пъти да я бяха разпарчатосали и заграбили огромните и ресурси. Нищо нямаше да остане от нея, така както всъщност разпарчатосаха и унищожиха и нашата страна. Прочетох как преди много години точно някакъв княз от Киевска Рус нападнал ненадейно България, побеждава и тя пада под византийско влияние, после под турско и започва упадъка и. Така че може би така им се пада не украинците, колкото и злобно да е това......
96
18
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Недоубиткомунист!
95
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето от пишещите тук, умнокрасиви идiоти не са помирисвали барут, не са и служили в казарма, нямат и елементарна подготовка...Обаче много знаят и много разбират от военно дело... всъщност разбират от абсолютно всичко, само не и да си оправят *** вече 30 години и да сне. на опашката в Европа по стандарт на живот...На бай ти *** му дай лаф моабед, маса и му гледай сеира..Драги идiоти, има една приказка- "да имам втория акъл на българина" ...ще се сетите ама късно..
94
32
 
7
 
! Отговори
Чета и си мисля преди 1 година
Абе тоя не е ли професор по русофилия. Може би затова гледа токлова повърхностно на нещата. Умнико, ако руша успее в Украйна, ще дойде и до нашите граници и ние сме следващите бе Тъ ПА нар *** лоу мен!
93
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Против вояните съм и не трябва да има нето една. Но руснаците не можели да воюват, това е смешно твърдение. Могат и те, и САЩ и то доста успешно, като им гледам държавите. Ние като сме воювали успешно какво - няма нужда нищо да обяснявам. Освен воюване се иска и мозък. Все пак спешно спиране на войната! Компактно населените райони с руснаци в републиките и Крим - на Русия. Всичко друго е дрън - дрън и бомба със закъснител в бъдеще. Щяла била да напада Европа - 140 мил. ще нападат над 500 ......
92
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХРИСТОВ ЗАСМУКА РУСКИТЕ РУБЛИ
91
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как го измисли,че всичкото стрелково оръжие в Украйна е българско?Ако е така е добре,но се съмнявам.
90
1
 
23
 
! Отговори
до 103 преди 1 година
С повиквателна заповед. Като мобилизират мъжете до определена възраст. Много Ви е смешно нещо....
89
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един ден, когато Русия намалее и се върне в своите граници.Тогава светът ще бъде освободен от една злина.От една чума .Пръкнала се някъде в началото на 20 век.И до сега стои тоз маномент на глупостта .Мавзолея на вожда им Ленин.Тогава и България ще се очисти от своите вътрешни врагове.Тия, които всеки момент са готови да предадат родината си и братята си по род.Па дори и религията си на лъжеучението от Москва
88
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нНякои ,,професори" нека се върнат в часовете по география.Да видят къде се намира България.Ако си въобразяват , че България е на Северния полюс при Дядо Мраз.И ще си кротуваме на топло в някоя юрта докато бедите отминат ...жестоко е сгрешил.Русия ще загуби Крим.Както и преди е ставало.Руснаците не умеят да воюват.Те са орда изпуснати селяни
87
15
 
12
 
! Отговори
Иван Костов преди 1 година
Руските *** ферми пак са се навъдили. Свърши ли ви събора на *** бе? Войната трябва са свърши със загуба на Русия и Путин. Това е единственият изход за благото на света и на България като част от него. Фашистите не трябва да бъдат толерирани. А руските опорки ги знаем всички. Виждам, че и много хора във форума по стар български обичай продават родината си *** руски интереси. Режимите се менят русофилът - никога!
86
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте ми автомат ,пък гледайте какво ще направя! Нито един либе.р.аст в България жив няма да оставя.
85
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаххахахаха! И как ще ме накарат аз да воювам срещу Русия? Само да докопам автомата ,един няма да остане от тия дето продадоха държавата ни на запада.
84
2
 
20
 
! Отговори
SS преди 1 година
Войната може да ескалира с появяването на ослепителен блясък ,детонация и удърна вълна която помита всичко на километри разстояние и хубава гъба на хоризонта ?
83
14
 
40
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Америка е в основата на войната . Тя поощрява Украйна да се перчи пред Русия .
82
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христов и тебе те хванала руската шизофрения колко ти плащат за тая пропаганда
81
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме е страх от Русия всички видяхме че царя е гол а армията вече я няма ако мисли че ще победи Украйна с пияните Матрьошки това е геноцид да си избиваш населението с мобилизация вместо да спре войната
80
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 година
Най-вече България!
79
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Рашист да ходи да го смуче на Путин