Проф. Христов: Войната може да засмуче Европа и България

По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско
153

"От момента на обявяване на частична мобилизация в Русия това даде знак, че се върви към истинска война и ескалация на конфликта. Рано или късно той може да засмуче всички източноевропейски държави, в това число и нас, след това и Европа, след това и света", заяви социологът проф. Иво Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него военните много добре знаят за какво става дума и какво е "изпепелена плът". По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско.

Още по темата
"Ние вече сме официално в списъка на неприятелките държави. Има разлика в това да си неприятелска държава и да си военен противник", поясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след Карибската криза не е имало по-голяма опасност от ядрена война, отколкото сега.

"Отначало това беше елемент на пропагандата, сега нещата изглеждат по различен начин. Като държава не трябва в никакъв случай да влизаме в чужда за нас война. Украйна няма да влезе в НАТО, това са жестове от публиката за морална и политическа подкрепа", посочи проф. Христов.

Мнението му е, че партиите се ослушват и са се скрили под масата, защото знаят, че електоратът, който е гласувал за тях, ще ги убие с камъни, ако те официално заемат позицията България да даде жива сила.

"България е един от най-големите производители на боеприпаси, които в момента кой знае защо присъстват на украинския фронт. Ние вече сме там, въпросът е да не сме там директно като страна, защото едно е да си играеш на война, друго е да усетиш войната", коментира Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, и този руски агент се обади..отново
77
4
 
23
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Като чета коментарите,виждам че проф.Христов не е бил прав-не са 80 процента ***,над 90 са.
76
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега...Мейла някои ,,професори" се върнат в часовете по география.Да видят къде се намира България.Ако си въобразяват , че България е на Северния полюс при Дядо Мраз.И ще си кротуваме на топло в някоя юрта докато бедите отминат ...жестоко е сгрешил.
75
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 89... Запомних те.Дано не ме срещнеш.Няма да преживееш войната и да видиш края и.
74
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 86...Хитлер е започнал Световната война именно защото се е чувствал застрашен.Точно както Путин.И ти ли няма да влезеш в Световната война.Че някой пита ли те искаш ли или не искаш .Кой си ти....Дядо Мраз...?
73
23
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Такива "професори" в България с фадромата да ги ринеш. Те са еманацията на загиващото българско висше образование.
72
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако обявите война на Русия скъпи гейове и тротинеткаджии ще се бия срещу бг помнете и не само аз
71
7
 
23
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Казал съм го и ще го казвам колкото пъти трябва за да го проумеете. Който му се воюва знае къде е Украйна - да ходи доброволец! За Русия, за Украйна, за дядо Бай Дън, ако ще и за дядо Торбалан негова си работа - прав му път. Държавата не трябва да взима страна защото ако някой изложи близките ми на опасност ще му отвърна със същото. Да ида да се бия за това, че запада искал да владее света??? Но ако някой ми застраши къщичката и семейството - нито НСО нито НАТО нито дори дявола ще го опази!
70
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕдостсвянето на оръжие на Украйна е край за Украйна.След това няма с кого да преговаряме.Не може някакъв абсурд повторен няколко пъти да стане достоверен.Русия е агресор с повече оръжие.А Украйна е жертвата с по малкото оръжие.Ако утре ние се окажем жертва на един агресор с повече оръжие.Нима ние няма да поискаме помощ.Или ще ни откажат?...Какви са тия абсурди в публичното пространство Само комунист може да ръси такива глупости?
69
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да засмуче пли'ткия му комунистически мозък...От ог имаме натовски съсед.С 600 хилядна армия.Дава ли си сметка този, ако се откажем от НАТО каква съдба ще имаме.Ние , които разполагаме само с пушки и 15 Хил. войска.Това са агитационни проруски подставени лица.Излузане от НАТО е катастрофа .Особенно в тия времена.Тези хора искат да ни подчинят на Кремъл.И ние трябва да им се противопостави е.Или да не им даваме трибуна за лъжите.Защото това е опасност.Тези хора с фалшива загриженост, ни тлас
68
19
 
15
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
Внушават ни страх. Един вид "правете, каквото искат от вас великите руснаци, че ще ви накажат". Това е рефрена на русофилската из мет от 140 години насам. И нашите безгръбначни клякат.
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този господин, ако не се чувства натовски ангажиран си е негов проблем.Означава че води антинатовски политика и е в агитационната политика на Кремъл за отказване на България от натовския съюз.Защо тук службите на България не се намисът.Освен да има тяхното мълчаливо съгласие с господина Освен и службите да са ни пробити от Кремъл.
66
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се дава гласност на откровени лъжци.Какво си въобразяват някои Че като повториш една неверна ,,истина" , и тя автоматически става истина.....Какво означава ,,чужда война".След като в началото на плеядата от умизми твърдиш , че войната се разраства и става опасна и важи за всички.Може ли след това да изръсиш , че тя не ни засяга и е ,,чужда" за нас.? Е...как твърдиш че хем сме натовска държава и неменуемо сме цел.Хем твърдиш че това нас може се размине.Освен да не се чувстваш натовски ангаж
65
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе каква война бе?? Русия се разпада до няколко месеца...
64
19
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 година
А това да не искаш държава като Украйна, която направи матушата разногледа, в отбора си е неадекватно. Разбира се, че искаме и ще приемем Украйна в НАТО.
63
2
 
3
 
! Отговори
до германец преди 1 година
звездите ли ти говорят
62
14
 
4
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Най-смешното е, че тоя бунак ги говори тия работи за без пари. А можеше да прибира по 4К на месец. Бунак :)
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До 70"Аз имам дете да отглеждам и нямам никакво намерение ..." - а гласуваш ли за ес и нато?!"______Не ми беше дадено правото да гласувам през 2004-та и 2007-***, поради простата причина, че нямаше референдум и за двете членства. Не съм сигурен как щях да гласувам за членство в ЕС тогава, но за НАТО щях да гласувам твърдо против.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите много нервни:) сърбеж:)
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илон Мъск е най умният.Добре каза на украинците какво ще стане.По скоро да праща хора на Марс че ако нещо се случи поне те да оцелеят.Друг е въпросът че на Марс като се развие цивилизацията пак ще започнат и там войните.Човекът е доказал че е жестоко животно и никога няма да се промени.