Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО

Това би означавало война НАТО-Русия, посочи президентът
379
Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това би означавало война НАТО-Русия, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Прага.

Президентът визира декларацията, подписана преди дни от лидерите от Източна и Централна Европа, в която се призовава за бързо приемане на Украйна в алианса.

Още по темата
„Аз ще продължа да бъда отговорен към българските граждани. Като президент и върховен главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това да се прикрива“, добави той.

Радев разкритикува "Демократична България" за изявеното от ръководството ѝ намерение още в първия ден след свикването на новия парламент да внесе предложение за изпращане на военно-техническа помощ на Украйна.

"Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, Демократична България бърза да тласне страната ни във войната още преди дори да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна", каза Радев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари