Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО

Това би означавало война НАТО-Русия, посочи президентът
379
Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това би означавало война НАТО-Русия, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Прага.

Президентът визира декларацията, подписана преди дни от лидерите от Източна и Централна Европа, в която се призовава за бързо приемане на Украйна в алианса.

Още по темата
„Аз ще продължа да бъда отговорен към българските граждани. Като президент и върховен главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това да се прикрива“, добави той.

Радев разкритикува "Демократична България" за изявеното от ръководството ѝ намерение още в първия ден след свикването на новия парламент да внесе предложение за изпращане на военно-техническа помощ на Украйна.

"Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, Демократична България бърза да тласне страната ни във войната още преди дори да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна", каза Радев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато само един човек започне да взима решения за България с подчинен на него служебен кабинет става опасно и тоталитарно положение Радев мина всички граници и трябва да излети от президенството веднага
274
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме парламентарна република Президент има представителна власт няма право да взима толкова важни решения за България Този президент алчен за власт се продаде на мафията и Русия трябва да бъде свален веднага
273
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и д и си няма да ми липсваш !!!!
272
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ген Радев най -адекватния наш политик поставящ интересите на България над тези на НАТО.
271
18
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
РАДЕФ ТИ СИ СТРАХЛИВ ГЕНЕРАЛ -ЧИИ Е КРИМ БЕ, МОСТА ГОРИ РУСИТЕ БЯГАТ А ТИ РАДЕФ СЕ ПРАВИШ НА УМНО УБЕДЕН ТЪ.РТ.ЕЙ МАЙ!!!!!
270
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как така президента ги определя тия работи. Даже и да е прав според мен вече си позволява да коли и беси в тая държава. С години управлява със служебни кабинети. Само генерали за премиери. Тия хора не знаят нищо за истинския свят. Само с връзки си намират постове. Знам за генерал от запаса, спуснат за шеф на депо за тролейбуси - караше механиците да метат по "плаца". Чистачки има. Ама механиците.
269
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът знае за Радев руския слуга. Както и да опитва, да се представя та думи. Така ще го запомни историята.
268
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е той, като гледам колко минуси слагате срещу това решение , явно има много хора, които искат да се бият с Русия! Не виждам какво ги спира! Да си хващат раничките и да заминават за Укрия! Пък ,ние Българите ще си седим тук и ще ви помахаме!
267
9
 
19
 
! Отговори
Чудесен преди 1 година
Браво, г- н Президент! Няма да имаме скоро ,по- добър президент, от човек, който мисли за народа и държавата си, а не само какво да откраде! За толкова служебни правителства, можеше да измисли разни далавери и да ни продаде за пушечно месо ,както Зеленски ! Бог да пази България и Радев!
266
6
 
18
 
! Отговори
Iv преди 1 година
321, зомбиран си ти, щом не осъзнаваш, че се превръщаме в мишена. При това твърде близка и твърде лесна. Само Радев възпира засега цялата идиотщина.
265
4
 
15
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Iv- Хубаво е ,че има такива ,които "не пасват в пейзажа"....,защото е дошло времето "пейзажът" да се промени...А иначе - да си прям и казваш ,каквото мислиш не е черата ,която се притежава не само от политиците ,но и от обикновените граждани...Добре ,че от време на време ,се появява някой ,който обърква нечии меко казано порочни планове!!!
264
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ПЪЛНА УБЕДЕНОСТ, НО НЕ С ЯСНО СЪЗНАНИЕ. РАДЕВ Е ЗОМБИРАН
263
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов едни самолети от съюзни държава не умее да купи, тръгнал да управлява.
262
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ Е НАПЪЛНО УБЕДЕН РУСКИ АГЕНТ
261
7
 
6
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Ангелина, приемам забележката ти. Не се изразих правилно. Все пак смятам, че ме разбра. Румен Радев е прям, казва каквото мисли и не го плашат последствия. Опитва се да се грижи за страната ни. Харесвам го, но политиците не са такива. В този смисъл той не е "роден" за такъв. Не пасва в пейзажа.
260
5
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Iv- Интересно!!!Не знаех ,че има хора "родени" за политици...!!!В България всичко е опорочено - "цветът " на нацията трябва да са политици и висши държавници,а не "утайката" ,която преобладава в момента.да си истински политик ,се изисква "висш мисловен пилотаж" и мъжественост,която липсва . Мисля ,че Радев е точно "роден" ,ако използвам метафората за политик и не случайно се оказа Президент в тези важни битки за Човечеството..Ами ,ако беше Росенчо и синоптичката и ББ определяха посоката..!!
259
3
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Ангелина- продължение на коментара ми - Тези ,които призовават към война - повечето от тях не само ,че не са ходили в казарма ,но не са и учили НВО и ще бъдат от тези "пълководци" ,които ще кажат не след мен ,а пред мен.......Това ще бъде най- висшата им форма на героизъм ,но по - вероятно е изобщо да се скрият в "бункерите".В България хората могат да се избият по всевъзможни начини с проява на изключително агресивно насилие - пълни зверове ,но никой не би отишъл на фронта да се бие...
258
6
 
15
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Президентът ни може и да не е роден за политик, ама поне малко мисли, за разлика от други. Гласувах срещу него навремето, но сега ще бъда за него. Не искам страната ни да се превърне в бойно поле. Ако имаме излаз на Северния Атлантик, ще разбера воплите по НАТО. Само, че излазът ни е Черно море и всички знаем кои са ни съседите. Браво, Радев! Поне един българин да има във властта.
257
3
 
15
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Е,поне това доживях да видя ,как един български държавник взима собствена позиция ,за която е готов да понесе своята отговорност ,различна от това да сме с "тълпата" насочена към Русия или САЩ...Дано ,така започнат да ни уважават малко повече ,защото досега бяхме васално зависими....,макар ,че и в тази позиция ще се "прокрадне" съмнението ,че се дължи на зависимост- истината е ,че това е отговорно поведение на хора с военна подготовка.
256
7
 
16
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Радев и още няколко разумни политици